avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot modifica contractul administratorului?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot modifica contractul administratorului?

Buna ziua,
In urma cu circa o luna am fost ales presedinte al asociatiei de proprietari. Cu ocazia preluarii documentelor asociatiei am constatat ca administratorul are contract de munca pe perioada nedeterminata, fiind remunerat cu 400 de lei/luna.
In acest rastimp, am constatat ca cetateanul nu isi desfasoara activitate conform fisei postului si doresc sa modific conditiile contractului de munca, respectiv sa il fac pe perioada determinata (18 luni), sa ii modific remuneratia in sensul scaderii ei la jumatate si sa adaug unele obligatii/atributii in fisa postului.
Cum as putea proceda fara sa ma trezesc cu Asociatia data in judecata?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:14, 30 Iunie 2014
Am citit statutul asociatiei de proprietari din care rezulta ca angajarea administratorului se face pe baza unui contract de munca pe perioada determinata, caz in care fosta conducere a asociatiei a incalcat statutul. In codul muncii nu este specificata posibilitatea modificarii perioadei pe care este incheiat (este doar mentionata acesta posibilitate la art.41 pct.3 lit.a).
Asa este, multumesc @Adam Grecu
Chiar si la "uzina" aceste proceduri se fac altfel... nu va suparati!

Detaliați chestia cu uzina, dacă puteți desigur.
Nu mă supăr, pe forum fiecare cu părerea lui.
nico_2014 a scris:

Am citit statutul asociatiei de proprietari din care rezulta ca angajarea administratorului se face pe baza unui contract de munca pe perioada determinata, caz in care fosta conducere a asociatiei a incalcat statutul. In codul muncii nu este specificata posibilitatea modificarii perioadei pe care este incheiat (este doar mentionata acesta posibilitate la art.41 pct.3 lit.a).

Eu zic ca Statutul dvs. este gresit Daca tot aveti acces la Codul muncii, o sa vedeti care sunt posibilitatile unui angajator de face angajari pe perioada determinata - ceea nu este cazul la as. proprietari. In aceasta speta, chiar nu aveti niciun avantaj/dezavantaj sa schimbati omului incadrarea actuala.
Va intereseaza modificarea salariului si a atributiunilor de serviciu, unde puteti "umbla", dar v-am spus, cu grija...
Succes!

@Octavia59 - am observat greseala si nu am vrut sa o las sa treaca neobservata, in rest am inteles despre ce este vorba. No problems!
@nico_2014

Vorba dlui Adam Grecu: la dv. ploua cu administratori?
400 lei la 110 apartamente este un salariu mai mult decat decent.
Ganditi-va bine cand propuneti injumatatirea lui concomitent cu prevederi noi in fisa postului. S-ar putea sa ramaneti fara administrator, nu numai ca omului sa nu-i convina si sa plece, dar nici sa gasiti altul. Ba mai mult, sa va treziti cu proces in instanta.

Nu va suparati, dar ati abordat gresit problema. Daca constatati ca omul nu-si indeplineste atributiunile din fisa postului, exact asta trebuie sa-i pretindeti: pentru salariul de 400 lei sa faca ce e scris in fisa.
Iar limitarea CIM-ului nu are niciun chichirez.
Daca nu va intelegeti cu el, conform pasilor de urmat prevazuti in Codul Muncii, ii dati avertisment, ii mai dati mustrare sau ce e de dat si apoi prin cercetare disciplinara ii puteti inceta CIM pe argumente solide.

De curiozitate ne spuneti si noua ce trebuie sa faca si nu face? Si ce face in fond pentru cei 400 lei net?:-/

Alte discuții în legătură

Conflict intre comitetul executiv si administrator ioanungureanu ioanungureanu Mentionam ca administratorul a fost angajat de vechea conducere a asociatiei, intrucat cel de dinainte si-a dat demisia, cu o norma de 8 ore cu o retributie de ... (vezi toată discuția)
Relatie de munca timpuriu timpuriu suntem o asociatie de locatari si adiministratorul are ca forma de angajare \\"convetie civila \\" (cunosc faptul ca aceasta forma de angajare este ilegala ) ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp redus de lucru Stanciut Stanciut Angajati unei asociati de locatari care sunt angajati acum cu norma intreaga (administrator,casier ,femeie de serviciu) se poate reduce norma de lucru de la 8 ... (vezi toată discuția)