Buna ziua,
In urma cu circa o luna am fost ales presedinte al asociatiei de proprietari. Cu ocazia preluarii documentelor asociatiei am constatat ca administratorul are contract de munca pe perioada nedeterminata, fiind remunerat cu 400 de lei/luna.
In acest rastimp, am constatat ca cetateanul nu isi desfasoara activitate conform fisei postului si doresc sa modific conditiile contractului de munca, respectiv sa il fac pe perioada determinata (18 luni), sa ii modific remuneratia in sensul scaderii ei la jumatate si sa adaug unele obligatii/atributii in fisa postului.
Cum as putea proceda fara sa ma trezesc cu Asociatia data in judecata?
Va multumesc
1. Statutul unei asociatii de proprietari nu poate sa cuprinda decat prevederi care nu incalca Codul muncii.
2. - Referitor la modificarea contractului individual de munca (CIM) raspunsurile date de preopinentii mei a fost corecte.
- Unui CIM i se pot aduce orice modificari (legale) dar numai prin act aditional semnat de cele doua parti.
- Daca una din parti nu este de acord atunci nu se poate modifica CIM.
3. In cazul prezentat de dvs. ar putea exista posibilitatea incetarii CIM (tot legal) si apoi incheierea unui alt CIM asa cum doreste asociatia, tot cu acea persoana sau cu alta persoana.
4. Pentru a primi "raspunsuri concrete si aplicabile" trebuie sa fiti si dvs. mai explicit, sa spuneti ce motive ati avea sa incetati CIM acelui administrator pentru a vedea daca va incadrati sau nu in prevederile Codului muncii.
Relatie de munca
timpuriu
suntem o asociatie de locatari si adiministratorul are ca forma de angajare \\"convetie civila \\" (cunosc faptul ca aceasta forma de angajare este ilegala ) ... (vezi toată discuția)