nico_2014 a scris:
In urma cu circa o luna am fost ales presedinte al asociatiei de proprietari. Cu ocazia preluarii documentelor asociatiei am constatat ca administratorul are contract de munca pe perioada nedeterminata, fiind remunerat cu 400 de lei/luna.
In acest rastimp, am constatat ca cetateanul nu isi desfasoara activitate conform fisei postului si doresc sa modific conditiile contractului de munca, respectiv sa il fac pe perioada determinata (18 luni), sa ii modific remuneratia in sensul scaderii ei la jumatate si sa adaug unele obligatii/atributii in fisa postului.
Cum as putea proceda fara sa ma trezesc cu Asociatia data in judecata?
Puteti sa modificati CIM, salarizarea, fisa postului.... si sa nu ajungeti in judecata, daca salariatul accepta noua formula.
Dar citind tot ce ati scris, inteleg ca nu sunteti multumit de activitatea acestui administrator. Este posibil ca si dupa ce cadeti deacord cu toate schimbarile propunse de dumneavoastra, sa fiti la fel de nemultumit de administrator.
Pe de alta parte nici administratorul nu cred ca este multumit acum cu 400 lei/luna cand la o asociatie ca a dumneavoastra un administrator poate inacasa dublu sau triplu.
Unui administrator de asociatie nu i se poate reprosa ca munceste 2 ore pe zi. Administratorii, in general raspund 24 de ore din 24 la apelul proiprietarilor pentru orice interventie, avarie...
Sugestia mea este sa discutati cu administratorul si sa-i propuneti ceea ce ati scris aici. Daca nu accepta discutati in Comitet activitatea acestuia si daca membrii comitetului sunt la fel de nemultumiti, aduceti-i la cunostinta administratorului sa-si caute alta asociatie si poate intelege sa-si dea demisia. Este cea mai usoara metoda legala de despartire. Daca este deacord, poate sa mai stea o luna, perioada in care o sa cautati sa angajati alt administrator.
Dar, este greu de crezut ca o sa gasiti un administrator in conditiile scrise de dumneavoastra.
Apoi, faptul ca actualul administartor este proprietar in asociatia dumneavoastra, asigura avantajul interventiei lui rapide, la orice ora, cunoscand vecinii si intreaga asociatie comparativ cu altul din alt bloc, alt cartier...