am si eu doua nelamuri
1. in cazul cererii de reexaminare a taxei judiciare de timbru se proroga termenul de anulare a actiunii ca netimbrata?
2. termenul de exercitare a apelului in perioada vacantei judecatoresti..avand in vedere ca... sa zicem, instanta are program doar marti si joi se prelungeste pana in aceste zile? m-am tot gandit...dar posta lucreaza si sambata
1. Dacă vrei să nu se întrerupă termnul de 10 zile... să nu se întrerupă.
Dacă numai acest răspuns te mulțumește poți considera că nu se întrerupe ;)
2. Dacă vrei să fie suspendat serviciul instanțelor în timpul verii... așa să fie.
Dacă te mulțumește că e suspendat poți considera că e suspendat.
:D
PS
Iar dacă poșta lucrează și sâmbata care e relevanța?
Oricum contează data de pe ștampila poștei și nu data la care plicul se înregistrează la registratura instanței.
Deci chiar dacă registratura ar avea program cu publicul doar o zi pe săptămână, nu înseamnă că cererea nu poate avea data poștei a oricărei alte zile.
Oricum e prima dată când aud aberația asta cu suspendarea serviciului instanțelor pe timpul verii, (și încă din două în două zile...) :D
În altă ordine de idei, nu aș fi așa de convins că poșta română lucrează sâmbăta. Dacă găsești vreun oficiu al poștei române care are program cu publicul sâmbăta, aș fi curios să mi-l spui și mie.
programul suspendat al instantei....e in fapt, din perspectiva justitiabilului o prorogare legala a termenului
imprejurarea ca instantele prin conducerea lor abereaza...aberau ( pardon) excede
pentru ca noul cod permite si externalizeaza un serviciu.. la Posta de depunere..pe timpul vacantei
ca si cum nu ar face vreo diferenta intre regula si exceptie
pe timpul vacantei judecatoresti regula e Posta si exceptia e registratura, altefel e invers dar progranul e permanent cu exceptia sarbatorilor legale:thumbup:
Despre care „serci” vorbim? Ziceam să spui (dacă poți după ce faci un simplu „serci” ) un oficiu al poștei române care are program cu publicul într-o sâmbătă ;)
Ai curajul să intri la un pariu că nu vei găsi? ;)
Despre „suspendarea serviciului instanțelor” (din perspectiva justițiabilului sau al oricărei alte persoane), care ar fi regula și care ar fi excepția conform aceste fabuloase teorii, în cazul în care se depune la o poștă privată un plic adresat instanței într-o zi de duminică (în care acea poștă lucrează), din afara vacanței judecătorești?
Nu-ți dai seama că teoria cu „suspendarea serviciului instanței” pe timpul vacanței judecătorești, din perspectiva calculării termenelor procedurale, e o aberație atât timp cât contează data poștei și nu data înregistrării actelor la instanță???
identitatea de ratiune are consecinte diferite din perspectiva ta....uba e ca-i luni in vabanta judecatoreasca si alta-i ca-i duminica daca nu-i vacanta
evident ca sunt 'n oficii postale " cand serviciul e suspendat"
"cand serviciul e suspendat"? vara in vacanta judecatoreasca e?
În vacanța judecătorească serviciul instanțelor nu e suspendat. Nu a mai auzit nimeni de așa o aberație. Există undeva în vreun regulament al instanțelor așa ceva?
În mod sigur nu.
Vezi pe site-ul CSM regulamentul de funcționare sau orice altă hotărâre CSM cu privire la funcționarea instanțelor și nu vei găsi așa ceva.
Însă dacă modificarea într-o oarecare măsură a programului de lucru la unele instanțe pe timpul verii vrei să o consideri „suspendare a serviciului instanțelor”, asta e. Dar înseamnă că înțelegi altceva prin această noțiune.
După cum spuneam, chiar dacă ar fi program cu publicul o singură zi pe săptămână la instanță tot nu ar conta din punctul de vedere al calculului termenelor, deoarece din acest punct de vedere nu contează data când se înregistrează actul la instanță ci data poștei.
Deci dacă poșta (oricare ar fi aceasta) lucrează, data îndeplinirii procedurii se calculează după data poștei și nu după data când e program redus la instanță.
Dacă se expediază o cerere cu un serviciu poștal care lucrează duminica și pe plic apare o dată care cade duminica, acea dată va fi data la care se consideră actul îndeplinit, indiferent dacă la instanță se va lucra doar lunea sau doar joia.
Tocmai de asta e mult mai simplu să trimiți prin poștă un act de procedură decât să-l înregstrezi direct și să depinzi de programul uneori aiurea al registraturii.
Și tocmai de asta nici nu prea contează dacă la registratură e program de 2 ore sau de 8 ore, ori dacă se lucrează zilnic sau doar din două în două zile, deoarece orice act se poate trimite prin poștă și contează data la care a fost pus la poștă.
Recurs
cipdum
am primit o hotarare judecatoreasca cu termen de recurs in 15 zile, dar pe usa judecatoriei apare un anunt prin care suntem informati ca e vacanta ... (vezi toată discuția)
Sesizare prin posta
xuser
In cazul in care doresc sa depun o plangere, memoriu sau probe prin serviciul de posta:
1. trebuiesc folosite neaparat serviciile postei romane? sau putem ... (vezi toată discuția)