avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salar minim 900 lei ? - rezulta: obligatoriu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salar minim 900 lei ? - rezulta: obligatoriu modificare Conventie civila /Contract civil ?

- angajatorul a incheiat in luna martie 2014 o Conventie civila /Contract civil
cu o persoana fizica pt. a presta servicii de curatenie
si amenajare a curtii unitatii, plata prestatorului fiind de 850 lei /luna.

Intrebare:
- daca de la 1 iul.2014 salariul de baza minim brut pe tara
este de 900 lei, atunci in cazul de fata,
angajatorul este obligat sa ii acorde prestatorului pt. munca facuta 900 lei /luna si sa faca un Act aditional ?
pt.
Cel mai recent răspuns: cristiannegru , utilizator 21:45, 9 Iulie 2014
Remuneratia respectiva se modifica conform clauzelor contractuale. Adica se poate unilateral sau prin acordul partilor. depinde ce clauze ati inserat in contractul civil.
Insa, repet, sfatul meu e sa incheiati un CIm in situatia expusa de dvs, ori sa incheiati un alt contract civil cu alte clauze care sa nu duca la suspiciunea unui CIM mascat.
Modificarea cuantumului remuneratiei se face ,in speta, prin incheierea unui act aditional la acel contract.
- in Contractul civil au fost trecute ca si clauze:
- Prezentul contract va putea fi modificat, completat sau prelungit numai cu acordul comun al părţilor exprimat în acte adiţionale.
- Prezentul contract reprezintă acordul de voinţă al părţilor contractante şi înlatura orice altă înţelegere verbală dintre acestea, anterioară sau ulterioară încheierii lui, fiind singurul instrument probant al raporturilor juridice dintre acestea.

- eu cred ca nu poate fi interpretat ca fiind un CIM.
Depinde de toate clauzele inserate in contract, daca se poate recalifica ca fiind o activitate dependenta
ce inseamna:
" se poate recalifica ca fiind o activitate dependenta" ?

Alte discuții în legătură

Un beneficiar de pensie anticipata poate realiza venituri in baza unei convetii civile? MONDA VALER MONDA VALER SUNT PENSIONAR ANTICIPAT SI AS DORI SA MA ANGAJEZ 3 ORE PE ZI, PE BAZA DE CONVENTIE CIVILA, LA O SOCIETATE COMERCIALA. ESTE POSIBIL SAU LEGEA IMI INTERZICE? (vezi toată discuția)
Contract de colaborare geo26 geo26 Buna seara! As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de colaborare ( exemplu: pentru serviciile unui sofer, sau angajarea unei bone) intre o persoana ... (vezi toată discuția)
Contract civil dana manea dana manea lucrez intr-o institutie publica. de carand am angajat pe cineva cu contract civil. nu stiu cum il platim. are o remuneratie bruta de x lei din care viram 10% ... (vezi toată discuția)