burdy_1 a scris:
Motivarea instantei incepe astfel: "Analizand actele aflate la dosar instanta retine ca .... intre Banca si reclamantii XX si XZ s-a incheiat contractul de credit ABC."
...NOI nu suntem cei mentionati de catre instanta(am anonimizat numele noastre) si nu avem acel contract. Intamplator cei aratati de catre instanta, cu numele cuprins in totalitate, ne sunt prieteni f buni si au proces cu aceeasi banca pe clauze abuzive. Ei au primit motivarea in urma cu aprox. o luna, ce a fost data de o alta judecatoare, am citit-o si noi si am constatat ca a noastra este aproape copiata la indigo dupa a lor. Toate greselile pe care le-au facut acestia in proces nu au existat la noi, iar acum, practic, instanta ne-a aratat ca am invocat legi neaplicabile, ceea ce la noi nu exista(nu au fost invocate), ba chiar unele respinse la ei sunt aplicabile la noi, caci am aratat ca s-a pronuntat Curtea Constitutionala in acest sens, conform pronuntarii depuse (prev. OUG 174/2008 instanta retine ca nu ni se aplica contractului nostru pentru ca se afla in derulare, iar CC spune ca se aplica si celor in derulare).
Ce e de facut in aceasta situatie, caci e un abuz flagrant?
Dacă aceasta este toată motivarea (nu ne-ați spus dacă există și considerente la obiect), atunci recursul va fi întemeiat pe dispozițiile art. 304, pct. 7 Cod procedură civilă. Nu există motive de casare a hotărârii, ci doar de modificare a acesteia.
Evident că nu poate fi vorba, având în vedere contextul, de formularea unei cereri de îndreptare a erorii materiale. Întrucât litigiul este judecat potrivit dispozițiilor vechiului Cod de procedură civilă, nu este obligatoriu ca recursul să fie redactat de un avocat, însă așa ar fi bine.
Din ceea ce știu eu, Inspecția Judiciară nu a sancționat pe nimeni pentru hotărârile în care se face copy-paste. Mai jos puteți citi o rezoluție pe această temă a Direcției de inspecție judiciară pentru judecători, rezoluție care pe mine m-a surprins în mod neplăcut.
[ link extern ]