Contestatia la executare se poate formula doar in cazurile expres si limitativ prevazute de lege.
[ link extern ]
Asa cum am aratat, cuantumul cheltuielilor judiciare putea constitui motiv al caii de atac declarate impotiva hotararii respective, in acelasi sens pronuntandu-se si practica judiciara in materie.
Dec. nr.1311/2012 a ICCJ.
"În cadrul cererii de contestaţie la executare nu se pot invoca motive privitoare la cuantumul cheltuielilor judiciare, despre care contestatorul susţine că este mare şi nejustificat. Astfel de motive ar fi putut fi invocate în căile ordinare de atac, dar în acest moment, când hotărârea a rămas definitivă, examinarea cuantumului cheltuielilor judiciare nu mai este posibilă.
....................
Pentru a pronunţa această decizie, instanţa de recurs a reţinut că prima instanţă a apreciat în mod corect că dispoziţia de obligare a contestatorului la plata cheltuielilor judiciare, este corectă, nefiind desfiinţată nici de instanţa de apel, nici de instanţa de recurs.
S-a arătat că deciziile pronunţate în căile de atac sunt clare, iar considerentele expuse de prima instanţă rămân valabile şi nu vor mai fi reluate.
Pe de altă parte, s-a arătat că, cuantumul cheltuielilor judiciare nu constituie motiv de contestaţie la executare, acestea fiind stabilite cu autoritate de lucru judecat prin hotărârile judecătoreşti de condamnare a contestatorului, aici incluzând şi pe cele pronunţate în căile de atac, amintite mai sus."
[ link extern ]