avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort + custodie (Emiratele Arabe Unite)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort + custodie (Emiratele Arabe Unite)

Locuiesc in Emirate de 12 ani si sunt casatorita tot de atata timp cu un cetatean emiratez, si avem o fiica de 4 ani, care este cetatean american.
Am citit ca se poate divorta si in Romania, chiar daca actul casatoriei a fost inchiat in Emirate. Marea mea problema este fetita mea, toate actele ei au fost luate fara permisiunea mea de catre sotul meu si ascunse, deci nicio sansa sa-mi iau copilul in Romania. Este posibil sa cer custodia fetitei mele si din tara?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Irene26 , utilizator 19:05, 30 Iulie 2014
Daca ma judec aici, pierd din start tot, sotul meu este cetatean al Emiratelor si are multa influenta, bani, putere, relatii sus puse. Clar va castiga custodia copilului fara drept de apel. Avocatii aici sunt foarte scumpi, as pierde multi bani si degeaba ca tot nu as castiga nimic. Iar in Emirate, custodia asupra copilului este mereu castigata de catre tata, asa sunt legile aici.
In opinia mea va judecati fara rost in Romania, singura dvs sansa e sa il scoateti pe copil cu tot cu sot de acolo si apoi sa il trimiteti pe sot singur acasa, alta solutie nu vad.
Cum de e copilul cetatean american ?
La ambasada SUA ati fost ?
Copilul este cetatean american, fiindca am nascut-o in Statele Unite, nu are cetatenie romana fetita, din pacate. Voi incerca sa vin cu toata familia in Romania, dar slabe sperante, sotul mi-a zis ca el si fetita nu mai calca in Romania. Iar daca mergem intr-o alta tara, trebuie sa fug cu fata in Romania, altfel nu am nicio sansa. Am un caz extrem de greu!
Am contactat autoritatile americane, mi-au zis sa raportez cazul la politie, dar nu rzolv nimic nici la politie, sotul ii cunoaste pe totii sefii de politie. In rest, nici ei nu au ce sa faca, cei de la ambasada US, poate faceau in caz ca eram si eu cetatean american.
Cf legii copilul e cetatean roman prin nastere daca dvs mai sunteti inca cetatean roman.
Legea nr.21/1991
Art. 5. -
b) s-au născut în străinătate şi ambii părinţi sau numai unul dintre ei are cetăţenia română.
Insa dovediti asta cu actul de nastere, trebuia inregistrata nasterea si in Romania.
mergeti intai la ambasada Americii si cereti ajutor.

Alte discuții în legătură

Cum divortez fiind casatorit in irlanda? Ninia Ninia Sunt cetatean roman , m am casatorit cu o cetateana irlandeza in Irlanda. Locuim in Emiratele Arabe cu cei 2 copii. Cum pot obtine divortul? Pot divorta in ... (vezi toată discuția)
Divort si cetatenie Smilea Smilea Buna,sunt casatorita cu un American,avem o fetita de doar 6 luni fetita am nascuto in Italia in baza militara,are cetatenie americana,intrebarea mea este,cum ... (vezi toată discuția)
Acte pentru copii nascuti in sua petraruandreea petraruandreea Buna ziua, As marea rugaminte sa ma lamuriti in legatura cu cateva situatii deoarece nu sunt lamurita chiar daca am citit pe site: - ce trebuie facut ... (vezi toată discuția)