avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort + custodie (Emiratele Arabe Unite)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort + custodie (Emiratele Arabe Unite)

Locuiesc in Emirate de 12 ani si sunt casatorita tot de atata timp cu un cetatean emiratez, si avem o fiica de 4 ani, care este cetatean american.
Am citit ca se poate divorta si in Romania, chiar daca actul casatoriei a fost inchiat in Emirate. Marea mea problema este fetita mea, toate actele ei au fost luate fara permisiunea mea de catre sotul meu si ascunse, deci nicio sansa sa-mi iau copilul in Romania. Este posibil sa cer custodia fetitei mele si din tara?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Irene26 , utilizator 19:05, 30 Iulie 2014
Tot ce pot sa fac pentru tine este sa iti dau o adresa de email si un numar de telefon, dar asta in PM. Maine voi vorbi cu persoana si o voi intreba daca poate sa te ajute. Este avocata si este specializata pe Orientul Mijlociu. Incearca sa ceri de la MAE titlu de calatorie provizoriu pentru copil, insista, trebuie doar sa vrea sa faca un efort.
In postul anterior nu ma refeream sa iti angajezi o trupa de comando, sunt alte solutii dar trebuie sa le gasesti local, si sa iti "acorzi" timpul aferent sa poti iesi din tara. Gandeste-te bine cum vei juca cartea, stiu si te inteleg ca nu iti este usor. Dar ai in minte scopul tau, concentreaza-te pe prioritatile tale si .....succes
Nu dau titlu de calatorie fara acordul tatatlui sau o hotarare judecatoreasca in acest sens.
Apoi, poate fi acuzata de rapire de minori.
Eu deja am informat autoritatile noastre, daca plec, plec in termeni legali, fiind ajutata de MAE. Dar nici sa stau si sa fac nimic nu pot, fetita mea poate oricand sa dispara, oricand. Pentru ca nici tatal nu are voie sa fure actele copilului nostru, iar eu sa nu mai am niciun drept de calatorie impreuna cu fetita. Iar orice decizie judecatoreasca din Emirate, va fi in favoarea sotului meu. Deci, am facut nimic daca incep sa ma judec cu el aici, prefer sa ma judec cu el in Romania.
Ti-am trimis datele de contact ale avocatei in PM. Mi-a spus ca prioritatile pe care trebuie sa te concentrezi este sa obtii certificat de nastere romanesc pentru fetita, iar in al doilea rand sa ajungi in romania cu fetita, iar de aici chiar te poti "duela" cu orice fel de reclamatii ale sotului. Doamna avocat asteapta sa o contactezi sa discutati detaliile.
Succes!
Fetita a fost nascuta in Statele Unite, de aceea este cetatean american.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum divortez fiind casatorit in irlanda? Ninia Ninia Sunt cetatean roman , m am casatorit cu o cetateana irlandeza in Irlanda. Locuim in Emiratele Arabe cu cei 2 copii. Cum pot obtine divortul? Pot divorta in ... (vezi toată discuția)
Divort si cetatenie Smilea Smilea Buna,sunt casatorita cu un American,avem o fetita de doar 6 luni fetita am nascuto in Italia in baza militara,are cetatenie americana,intrebarea mea este,cum ... (vezi toată discuția)
Acte pentru copii nascuti in sua petraruandreea petraruandreea Buna ziua, As marea rugaminte sa ma lamuriti in legatura cu cateva situatii deoarece nu sunt lamurita chiar daca am citit pe site: - ce trebuie facut ... (vezi toată discuția)