avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare dificila!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare dificila!

Buna seara. Am si eu o problema. In datade 3 mai am cumparat un autovehicol, am facut acte de vanzare/cumparare, am achitat pretul masini, in targ mi sa facut si celelalte acte necesare inmatriculari, am primit copie dupa B.I. al vanzatorului ramanand ca vanzatorul sa imi trimita fisa de inmatriculare stampilata, (parca asa se numeste). Eu am inceput procedeela de inmatriculare dar vanzatorul nu imi trimite actul necesar, il tot sun si imi tot zice ca le primesc "maine". Ce pot face sa termin inmatricularea astazi nu "maine"
Va multumesc de ajutor.
Cu stima dianthus2rt (Tiberiu Rus)
Cel mai recent răspuns: dianthus2rt , utilizator 16:12, 15 Mai 2009
Insist insist de 3 ori pe saptamana, da tot deageaba, insist ca iam dat o gramada de bani iar eu am in fata blocului o gramada de fier in utilizabil pentru ca masina nu are asigurare decat cea pe care am facut-o eu da aia nu ii valabila decat cand am talon pe numele meu, insist ptr ca expira si verificarea in data de 27 iunie, si mai expira si identificarea de la RAR care nu este valabila decat 60 de zile. Insist intruna ca am nevoie de masina, dar deageaba deaceea ma gandeam cumva sa il oblig sa imi dea actu acela.:))
Buna seara.
Singura posibilitate legala si singura institutie care-l poate obliga pe un cetatean al statului sa faca ceva, este instanta de judecata.
Procesul dureaza mult, insa poate individul cand va vede ca este actionat in judecata se va conforma si va va da acel act. Daca veti primi acel act, puteti oricand sa renuntati la actiunea in justitie.
Nu prea aveti ce face(inafara de a-l da in judecata care este de durata) decat sa mai vorbiti si eventual sa mergeti la vanzator sa-l impulsionati.
Incercati, in cazul in care cunoasteti toate datele vanzatorului, sa mergeti Dvs. la Primarie si sa solicitati certificatul fiscal pt autoturism, in numele vanzatorului.
Ok Multumesc de sfaturi, daca mai aveti puteti sa ma informati incontinuare dar
1 Nu mai vrea sa raspunda la telefon.
2 Daca merg la primarie trebuie sa ii achit eu toate datoriile fata de primarie, si poate mai are si restante de anul trecut, primaria ( directia financiara) nu primeste impozitul doar pe aceasta masina, trebe achitat si pe apartament si pe celelalte masini, el mai are un logan taxi.
3 cred ca bani dati de mine ia folosit in alte scopuri poate lizing logan s-au rate apartament ca il are luat in rate de la banca,
4 in judecata pot sa il dau doar dupa data de 26 mai atunci se inplinesc cele 30 de zile de la cumpararea masini, dar un proces tine cel putin 3-4 luni pana atunci expira verificare, expira expertiza de la R.A.R
5 Castig poate procesul si el senin va zice ca nu are bani nici sa plateasca taxele locale nici sa imi plateasca daunele cerute de mine asa ca o iau de la capat.
6 trebuie sa deschid un alt proces pentru sechestru, si uite asa eu bag o gramada de bani in proceste, si nici cu masina nu ma folosesc.
Vedeti ca ii inmatriculare dificila! da politia Sibiu nu poate sa il oblige ? acolo are resedinta si se mai si lauda ca ii ofiter mapn

Alte discuții în legătură

Cumparare autovehicul Catalin1991 Catalin1991 Buna ziua! Intentionez sa cumpar un autoturism de la o persoana aflata in strainatate. Autovehiculul este inregistrat in Romania. Masina imi va fi livrata de ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism adus din strainatate - formalitati mariushozai mariushozai ce trebuie sa fac pt a inmatricula o masina adusa din strainatate de o alta persoana (vezi toată discuția)
Buna ziua! am cumparat o masina cu nr rosii acum 5 luni. intelegerea ... Simonsnr Simonsnr Buna ziua! Am cumparat o masina cu nr rosii acum 5 luni. Intelegerea a fost la cumparare ca proprietarul poate oferii fiscal fara probleme. Dupa o groaza de ... (vezi toată discuția)