[ link extern ]
Despre existenta casei batranesti pe parcela 2466 din tarlaua nr. 45 am mentionat eu intr-o motivatie depusa in luna octombrie 2007, iar expertizele au fost dispuse prin martie sau aprilie 2008, deci doamna judecator avea la cunostinta de existenta acestei case si a observat ca nu a fost ceruta evaluarea ei de catre parti in momentul depunerii si celorlalte expertize. Nu inteleg la ce va referiti, sa se prevada ce ? Deci despre casa eu am adus la cunostinta instantei de judecata cu cateva luni inainte de a fi dispuse expertizele.
Deci si instanta stia despre casa cu circa 5-6 luni inainte sa dispuna expertizele pentru celelalte bunuri. De aceea consider ca nu trebuia sa o mai accepte la termenul stabilit pentru pronuntarea sentintei.
Nu ati inteles, avocatul paratelor nu era prezent. Maica-mea a fost o singura data la proces, la primul termen, iar sor-mea niciodata. Despre avocatul paratelor ma refer ca a lipsit de la mai multe termene, inclusiv de la termenul de luna aceasta.
Nu stiu, poate nu ma exprim eu bine ?
Banuiesc ca ati deschis link-ul cu pozele.
Pai dumneavoastra presupuneti ca paratele ar fi sarit cu gura pentru faptul ca nu li s-ar fi acceptat o cerere de expertiza
pe care au avut tot timpul sa o solicite pe parcursul procesului (dar nu au facut acest lucru) si o cer la termenul stabilit pentru sentinta. Am mentionat deja ca doamna judecator Gabriela Florescu mi-a repetat de trei ori la termenul din octombrie 2008 ca la termenul urmator da sentinta. Si dumneavoastra credeti ca ar fi sarit cu gura ? Nu prea cred. Eu tot nu pot sa inteleg cum a putut sa le accepte acesta expertiza.
Nu ati pomenit nimic de faptul ca incalca art. 138 din CPC, adica (,) ca solicitarea este ilegala ?
In legatura cu art. 673 ind. 10 din CPC trebuie sa fac o precizare la ce ati spus dumneavoastra.
Nu sunt mai multe imobile, sunt numai doua.
Un apartament de 100.000 euro in capitala Romaniei si o casa din pamant, balegar si nuiele intr-o comuna din judetul Vrancea. Va rog sa ma credeti dar char nu vad si consider ca nu au absolut nicio legatura una cu alta. A, daca ar fi fost un apartament in Focsani, poate. Se facea o combinatie, imi revenea mie acela, se renunta la sulta de aici, se puteau face, am inteles asta. Dar cand este vorba de o casa din paianta in stadiul in care este nu cred ca intra in discutie vreo combinatie. Mai ales avand in vedere renuntarea mea in favoarea paratelor.
Nu se poate compara banane cu corcoduse.
Trebuie sa mancam toti si babane si corcoduse, conform procentului fiecaruia.
Va reamintesc aici ca doamna Gabriela Florescu m-a intrebat cum doresc sulta si eu i-am spus ca in euro conform procentului meu succesoral, iar dumneaei a consimtit. Lucru absolut echitabil si care cu siguranta este insusit si de actuala doamna judecator.
Insa atunci de ce refuza sa le oblige pe parate sa-mi dea banii ? Pentru ca poate sa faca asta, pentru ca e abuziva si are convingerea ca nu are nimeni cum sa o pedepseasca pentru acest abuz.
Pai vedeti ca nu ati inteles ?
Eu sunt singurul care doreste efectuarea acestei expertize si o sa va explic de ce.
Paratele au cerut aceasta expertiza la termenul stabilit de doamna judecator Gabriela Florescu pentru a da sentinta. Cum am precizat deja, toata lumea stia de acea casa, inclusiv doamna judecator care aflase din actele depuse de mine la dosar (in care mentionasem si ca paratele s-ar putea sa detina si actul acelei case, dar sa-l ascunda de mine)cu cinci luni inainte sa dispuna efectuarea expertixzelor. Ori paratele nu au cerut acea expertiza nici luna urmatoere dispunerii celorlalte expertize, nici luna cealalta, nici urmatoarea, ci au solicitat acest lucru la ultimul termen din proces tocmai cu scopul de a tergiversa si a amana judecata. De aceea afirm ca s-a incalcat grav l;egea - art, 138 din CPC - prin acceptarea in aceste conditii a unei expertize care putea fi ceruta oricand in timpul procesului - fapt de care era absolut constienta si doamna Florescu. De aceea a si acceptat expertiza afirmand ,, Bine, dar sa fie ultima,, . Adica ultima tergiversare, deci a constientizat si dumneaei ca scopul acestei solicitari este de a tergiversa si a amana judecata, adica a sesizat ca se incalca art. 138 CPC. Dar totusi a acceptat expertiza.
De aceea, domnule trope_doi, eu sunt singurul care, desi nu sunt de acord cu ea, doreste efectuarea experizei. Pentru ca paratele au cerut-o doar pentru a ma impiedica sa-mi obtin dreprurile - fapt confirmat de maica-mea intr-o discutie telefonica purtata cu aceasta in luna ianuarie in reteaua RDS. Pai doamna Gabriela Florescu i-a spus avocatului paratelor la termenul din luna noiembrie 2008 cand a dispus expertiza sa ia legatura cu expertul si sa o efectueze. Asta a fost ultima bataie de joc la adresa mea, pentru ca penultima a fost ca a numit un expert incompetent. Asta in cazul in care era clar si pentru cel mai prost om de pe pamant ca paratele nu o sa-l sune niciodata pe expert, iar daca ar fi contactate de acesta era la fel de clar ca i-ar spune ca nu este nicio graba cu expertiza. Va zic sincer ca a fost un teatru de kkt, un abuz grotesc la adresa mea.
Si ce sa va mai zic, bineinteles ca am avut dreptate.
O sun pe maica-mea in luna ianuarie si o intreb despre expertiza, iar ea imi spune ca nu are habar, ca ea nici nu stie cum il cheama pe expert, iar ca sa-si bata joc de mine total imi zice ,, dar daca vrei sa stii cum il cheama stai ca o sun pe avocata acum si aflu,, .
Acum intelegeti la ce abuzuri criminale sunt supus ? Pai le explic ca nu am fost deloc pregatit pentru a cest proces, ca nu l-am dorit, ca m-a pus in imposibilitate de a-mi achita bancile (in prezent mi s-a pus poprire pe 1/2 din pensie) si acesti judecatori refuza sa-mi dea drepturile ? Refuza sa le oblige pe parate sa-mi dea sulta de la apartament in situatia in care eu am doi copii si locuim 4 persoane cu chirie, iar ele sunt fara catel sau purcel, dispun de toate bunurile cum vor, scot profit de pe bunuri si bani care trebuiau sa fie ai mei de ani de zile ?
Normal ca eu sunt singurul care doreste efectuarea expertizei, pentru ca doar acest abuz criminal, ilegal, inutil si irelevant mai sta intre mine si drepturile mele.
In legatura cu expertul eu banuiesc ca a luat mita de la parate sa nu faca expertiza, zic banuiesc pentru ca nu am probe, dar alt motiv nu vad. Si are si o siguranta cand ma minte ca a depus inca din ianuarie cerere de inlocuire si cand imi spune ca nu vrea sa faca expertiza, de unde deduc ca are protectia tacita a judecatorilor atunci cand refuza efectuarea expertizei. Mita si protectie sau macar una din ele, altfel nu-mi explic impertinenta. Pai daca am ajuns sa ma rog de el sa faca expertiza si imi spune ca ,,pe ce bani,, sau ceva asemanator dar cu sensul asta. Iar eu i-am zis ca este platit, ca chitantele sunt la dosar si ca 800 lei mi se pare o suma bunicica. Este convorbirea telefonica inregistrata, nu mint.
M-am uitat pe acte si pentru a nu dezinforma in vreun fel fac urmatoarele precizari.
Motivatia in care am pomenit de casa am depus-o la dosar in luna noiembrie 2007 (nu mai stiam exact), iar expertizele s-au dispus in luna ianuarie 2008, deci doamna judecator aflase doar cu 2 luni inainte sa se dispuna expertizele de existenta acestei case batranesti.
Iar eu in acte am spus exact asa:
,,Totodata doresc sa precizez ca pe terenul situat in comuna ... judetul Vrancea este amplasata o casa construita din paianta (casa parintilor defunctului), casa pentru constructia careia presupun ca au fost necesare niste acte aflate cel mai probabil in posesia paratei ... ,, .Asa am scis in actul depus de mine la dosar in luna noiembrie 2007. Deci si doamna judecator stia de acea casa.
Iar pe data de 09.09.2008 am depus alte acte la dosar in care spuneam asa:
,, Din terenurile cuprinse in titlul de proprietate nr. ... din ... - act existent la dosar - eu doresc sa mostenesc in intravilan din tarlaua nr. ... parcelele 2465 si 2466. Parcela 2466 reprezinta curtea casei, iar parcela 2465 reprezinta gradina casei.. Bineinteles ca doresc si proprietatea casei situate pe parcela 2466. Doresc ca in cadrul interogatoriului paratelor sa le intrebati daca sunt de acord ca mie sa imi revina parcelele 2465 si 2466 din tarlaua nr. ... , iar ele sa dobandeasca celelalte parcele cuprinse in actul de proprietate, mai putin la tarlaua ... parcela... unde in urma vanzarii , din 8000 de mp de teren vie au ramas aproape 4000, mai exact 3876 conform contractului de vanzare cumparare.
Mentionez ca toate aceste intrebari le voi pregati pentru interogatoriul din data de 16.09.2008, iar daca veti considera necesar vi le voi inmana ,, . Asta am scris eu atunci in actul depus la dosar. Se observa ca am pomenit din nou de existenta casei batranesti si ca am solicitat sa-mi revina doar curtea si gradina casei, renuntand la celelalte terenuri in favoarea paratelor.
Iar pe data de 09.10.2008 am mai depus o hartie la dosar in care am mentionat din nou ca nu doresc decat curtea si gradina casei si ca nu doresc nimic din celelalte terenuri. si am mai scris asa:
,, In cazul in care expertizele pentru terenurile din judetul Vrancea au fost depuse la dosar, va rog respectuos ca la termenul din 14.10.2008 sa dati o hotarare in aceasta cauza, in care sa mentionati daca se poate un termen fix in care paratele sa-mi dea suma cuvenita de la apartamentul in litigiu, iar daca acest termen este depasit, apartamentul sa fie scos la licitatie publica. Solicit acest lucru deoarece sunt convins ca voi intampina probleme in recuperarea drepturilor (paratele vor ca acest apartament sa fie inclus in zestrea sorei mele pentru atunci cand s-o marita),, . Asta am scris atunci.
La termenul din 14.10.2008 toate expertizele erau la dosar, avocatul paratelor a lipsit, iar asa cum am mentionat deja, doamna judecator mi-a spus ca la urmatorul termen - noiembrie 2008 - va da sentinta.
Stiti deja ce a urmat si nu are sens sa mai repet.
Ce a fost a fost. S-a acceptat o expertiza asa cum s-a acceptat si timpul nu mai poate fi dat inapoi. Sa zicem ca domna judecator Gabriela Florescu a acceptat aceasta expertiza pentru ca eu puteam sa mint, iar casa putea sa fie poleita cu aur. Ok, forte bine.
Insa ce nu inteleg eu acum este de ce se mai accepta si se mai mentine aceasta solicitare de expertiza. Nici nu mai conteaza ca a fost dispusa cu incalcarea art. 138 din CPC, nici nu mai conteaza ca prin acceptarea si mentinerea ei se legitimeaza reaua credinta a paratelor (lucru inacceptabil in cazul unui proces unde trebuie sa domneasca buna credinta, iar reaua credinta trebuie sanctionata). Nu mai conteaza aceste aspecte legale. Toate palesc atunci cand privesti pozele si constati lipsa de bun simt a aceluia care poate sustine ca mai este nevoie de expertiza avand in vedere renuntarea mea de peste 160.000 lei in favoarea paratelor. Stai in scaun si te uiti la poze si ti se face tie rusine, rosesti tu cand constati cat de multa nesimtire poate sa zaca intr-un om (cel care a solicitat expertiza). Pai hai sa o luam pe toate partile. Judecatorul trebuie sa afle in primul rand daca este vorba de casa in litigiu. Eu consider ca, tinand cont de renuntarea mea in favoarea paratelor - 160.000 lei, numai simpla studiere a pozelor trebuia sa-i ridice mari semne de intrebare asupra bunei credinte a paratelor atunci cand au cerut aceasta expertiza. Pentru ca este evident ca valoarea casei este de cinci ori mai mica decat valoarea terenurilor la care am renuntat eu in favoarea paratelor, lucru de care este la fel de evident ca sunt constiente si paratele. Si cand doamna judecator constata ca dupa ce au primit cele doua seturi de poze paratele nu au nimic de comentat, acest lucru ar fi trebuit sa-i dea de inteles ca cel mai probabil eu nu am fost dement sa pun poze cu alt imobil, iar pozele sunt intradevar ale casei respective. Ori constatand ca este posibil ca toata acesta prelungire a procesului din luna noiembrie si pana acum sa se datoreze relei credinte a paratelor si ca in situatia acestei ipoteze mie mi-au fost de fapt incalcate grav drepturile, eu consider ca ar fi trebuit sa le cheme de urgenta si sa le intrebe daca pozele sunt autentice. si in acest caz sa anuleze expertiza si sa dea hotararea. Pozele sunt total edificatoare asupra valorii casei, iar expertiza este absolut inutila. Sa arate ce ? ce se vede si din poze ? Adica o valoare in jurul sumei de 30.000 lei +/- 10.000 lei ? Imi pare rau dar si la 40.000 lei daca este evaluata, 160.000 lei inseamna de patru ori mai mult.
Dar de ce sa mi se respecte si mie drepturile ? De ce sa se termine procesul, cand poate sa continuie ? Ce-i aia ?
Auzi, celeritate, termen rezonabil, dreptate, buna credinta ? Unde se crede reclamantu' asta, in SUA ?
Si o sa mai explic odata de ce ma consider perfect indreptatit sa cer aplicarea art. 673 ind. 10 din CPC,
adica sa mi se dea banii mei - ai mei!!!
Cum am mentionat deja, stabilisem de comun acord ca in vara lui 2007 (la un an dupa decesul tatalui meu) sa impartim in buna intelegere conform procentului succesoral al fiecaruia. ce-a a urmat se stie, paratele au refuzat sa-mi dea partea, maica-mea sa vina ala notar si am ajuns la proces.
Ei bine, intrucat au incalcat conventia stabilita de comun acord si avand in vedere ca este vorba de drepturile mele legale de care trebuia sa beneficiez la fel cum beneficiaza si paratele de ele si ca paratele sunt cele care ma impiedica sa-mi gestionez bunurile, eu consider ca din septembrie 2007 si pana in prezent, in ceea ce priveste sulta de circa 19.000 de euro am inceput practic sa fiu prejudiciat cu dobanda lunara medie practicata de majoritatea bancilor la valuta. In sensul ca daca tineam banii in banca (fara alte afaceri pentru ca nici nu as fi facut), din cauza refuzului paratelor de a-mi da banii asa cum stabilisem, eu am fost prejudiciat cu cu dobanda lunara de la banca la suma de 15.000 euro, din septembrie 2007 si pana in prezent. Pentru ca cu 4000 de euro mi-as fi achitat datoriile. La o dobanda medie de circa 7% calculati si dvs. la cat se ridica paguba. Nu mai pun dobanzile la creditele restante, stresul, chinul si celelalte - pentru ca sunt implicatii pe toate planurile.
Asa cum am mentionat mai sus, paratele au schimbat yala la apartamentul in litigiu interzicandu-mi accesul (nici nu mai doresc acest lucru) si au inchiriat o camera cu 400 lei - maica-mea mi-a spus suma, sa-mi arate cat de tare e ea.
Ori eu am gandit ca totusi nu este corect ca in timp ce eu platesc dobanzi la creditele restante si copiii mei nu au cu se se imbraca si manca din cauza cheltuielilor cu acest proces (pentru ca poate o parte dintre dvs. cunoaste aspectul - daca in ziua de azi te-ai dezechilibrat financiar si nu ai achitat 2-3 rate la banca, daca nu ai urgent o infuzie de capital incepi sa te duci in jos accelerat, iar eu nu am avut), nu este corect ca paratele sa-mi foloseasca partea si sa mai scoata si profit de pe ea. Unde mai pun ca eu locuiesc cu chirie si o parte din bani se duce la plata acesteia, ca noi suntem patru persoane, iar ele doua si ca partea lor este mult mai mare decat a mea si nu foloseste decat lor. In aceasta situatie am considerat absolut fireasca sau legitima (nici nu stiu cum sa-i mai zic) solicitarea de a le obliga pe parate sa-mi dea cat mai urgent posibil sulta cuvenita. Mie asa mi s-ar fi parut corect, mai ales ca eu nu ceream decat banii mei de care, eu consider ca din septembrie 2007, paratele se folosesc fara consimtamantul meu.
De aceea eu ma consider perfect indreptatit atat sa solicit, dar si sa-mi primesc banii.
De aceea consider o abatere de la principiul impartialitatii faptul ca nu s-a aplicat si nu se aplica art. 673 ind. 10 din CPC, pentru ca este evident pentru oricine, deci si pentru cel care judeca (,) cauza ca neaplicarea acestui articol le favorizeza pe parate, le incurajeaza in a actiona cu rea credinta si le permite sa scoata in continuare profit de pe banii mei, in timp ce pe mine ma termina financiar, fapt ce are repercusiuni grave asupra evolutiei normale a copiilor mei. De stresul meu si al sotiei ca suntem cu creierii varza nici nu mai este nevoie sa spun. Va dau un exemplu pe care l-am mentionat si la dosar, nu pentru a induiosa, ci pentru a constientiza instanta despre efectele acestui abuz. Daca la mine s-a terminat pe plan profesional pentru ca m-am imbolnavit si pensionat, la sotie evolutia continua. Are facultate, master si a trebuit sa mai faca un curs postuniversitar de un an - specificul muncii o cere, iar cursul este obligatoriu pentru mentinerea contractului de munca. Ei bine, costa 1500 lei. Pana acum am platit jumatate, insa mie de 2 luni mi s-a pus poprire pe pensie si va rog sa ma credeti ca nici nu stiu ce combinatii sa mai fac cu banii ca sa ne descurcam.
Sau alt exemplu. In vara lui 2008 nu aveam bani pentru expertizele care trebuiau efectuate. Dandu-mi seama totusi ca procesul este foarte important, am achitat taxele, iar pana la pensia urmatoare (si pana la salariul sotiei) au fost zile in care baiatul meu nu manca nimic si se culca plangand cu dureri de stomac, iar fetita mea de 2 ani la aceea data mai mult dormea si manca o coaja de paine cu apa si cu morcov ras pe zi. Da domnilor avocati, asta este realitatea. Si va mai zic una pe care nu am mai mentionat-o la dosar pentru ca sa nu se bucure paratele la aflarea ei. Din luna noiembrie 2008 am vandut canapeaua si fotoliile si toata iarna eu si sotia am dormit pe jos. Si acum dormim la fel, logic.
Este normal sa se intample asa ceva in situatia in care este vorba despre drepturile mele legale.
De aceea afirm ca aceasta doamna judecator s-a situat clar de partea paratelor si actioneaza cu rea credinta impotriva mea.
Spuneti dumneavoastra domnilor avocati, era normal sa aplice art. 673 ind 10 din CPC ?
Situatia este exact cea relatata de mine.