avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau neridicarii de la oficiul postal

Procedura civila nu reglementeaza cazul in care comunicarea unei scrisori recomandate cu continut declarat nu se realizeaza pe motivul neridicarii de oficiul postal in termenul de depozitare. Are posta obligatia de a consemna neridicarea pe confirmarea de primire? Se considera scrisoarea comunicata la expirarea acestui termen de ridicare (fara ca ea sa fie ridicata)?
Este vorba de o decizie a unui gremiu de conducere, deci un act in afara unei proceduri in instanta, dar care determina inceputul unui termen.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: MirceaMM , utilizator 02:00, 6 Noiembrie 2020
De ce nu puneti in discutie si aspectele tratate in Decizia ICCJ cu privire la aceste aspecte? [ link extern ]
Decizia RIL 10/2013 este foarte clară in acest punct de vedere.

Modalitatea de comunicare a procesului-verbal de contravenţie şi a înştiinţării de plată, prin afişare la domiciliul sau sediul contravenientului, este subsidiară comunicării prin poştă, cu aviz de primire”, înseamnă că dacă se încearcă inițial o comunicare prin poștă cu aviz de primire, dar din motive obiective procedura nu poate fi îndeplinită, se poate recurge la comunicarea prin afișare.

Problema e că acea decizie se referă strict la comunicarea proceselor verbale de contravenție, iar în discuție e vorba despre comunicarea altui gen de acte.

Cea mai sigură variantă este cea arătată mai sus, adică cea a comunicării prin executor judecătoresc.
Patrick_ a scris:



Dacă destinatarul nu se prezintă la expeditor pentru a prelua actul suspus comunicării, procedura de comunicare se consideră îndeplinită după 7 zile de la afișarea înștiințării.


Ce se intampla daca lipsesti de la domiciliu in acea perioada fiind plecat, de exemplu,intr- un concediu sau cu alte treburi prin tara sau strainatate ?
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2014
ludo, utilizator
Procedura se consideră îndeplinită, deoarece, în mod normal, orice persoană responsabilă și de bună credință lasă pe cineva care să-i ridice corespondența în perioadele în care lipsește de acasă ocazional și cu care comunică pe perioada cât lipsește.

Dacă nu, are posibilitatea să ceară instanței repunerea în termen, sau recomunicarea actelor procedurale efectuate, dar va trebui să dovedească prin probele pe care le va propune situația concretă pentru care nu a putut să ia cunoștință de comunicarea acestora.
Intervenție moderator: Îi rog pe cei care doresc să pună alte întrebări, fără legătură cu cea a domnului care a deschis acest subiect, să nu le posteze aici, ci să deschidă un topic nou. Mai jos aveți dispoziția din regulament pe care vă rog să o respectați. Mulțumesc!
3.1. Înainte de a deschide un topic nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
(...)
- daca ai cautat si nu ai gasit raspunsul la intrebarea ta, deschide un topic nou - nu posta intr-unul deschis de altcineva, intrebarea ta va fi stearsa pentru ca nu are legatura cu ce intrebarea initiatorului subiectului.

www.avocatnet.ro/content/tag...


@ Bittermann

Așa cum v-a spus mai sus AntoanelaC, cea mai bună soluție este executorul judecătoresc. Instituția în care lucrez apelează la un executor atunci când are de comunicat acte unor persoane care și-au făcut o regulă din a fi de negăsit de către poștaș.
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Responsabilitatile postasului trascka trascka Buna seara, tocmai am aflat ca ieri am primit o carte pe care o comandasem dupa ebay, dar postasul mi-a lasat cartea in scara blocului, langa cutiile ... (vezi toată discuția)
Citarea prin poștă: partea citată trebuie să semneze de primire? tiberiussly tiberiussly Doresc să știu dacă citarea unei părți prin poștă presupune ca acea parte să semneze de primire poștașului. (vezi toată discuția)
Predare scrisoare recomandata sexu sexu la o scrisoare recomandata ,postasuln trebuie sa sune la usa ,sau doar la interfon ?(mentionez ca stau la patru ) (vezi toată discuția)