avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort!Noul cod civil!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort!Noul cod civil!

Vreau sa divortez!Casatorie civila nov 2008!Mi-sa zis sa astept noul cod civil.Cica e mai usor. Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters30487 , utilizator 16:38, 25 Iunie 2009
In viitor se pot intampla multe...dar pana atunci mai e ceva timp.
Tot in viitor e posibil ca oamenii sa se casatoreasca intr-un nr foarte redus.
Deja si astazi se intampla acest lucru.
Prin urmare, se poate intampla ca acele cazuri de divort sa fie atat de reduse incat sa nu prea mai existe divort.
Viitorul e incert.
Desigur, insa chiar si in cazul in care va exista un nr. redus de casatorii , neantelegerile dintre soti vor fi iminente. Multi dintre ei vor recurge tot la calea divortului ...Sigur , in conditii de criza in special , dar si pt ca este la mare moda concubinajul , oamenii probabil vor alege aceasta varianta, asa cu m deja multi am constatat ca o fac. Di n aceste relatii rezulta de multe ori copii, ce au din start un statut nu tocmai potrivit, concubinii isi fac o baza materiala comuna, fara a se gandi la momentul cand intervin neantelegeri si le va fi greu sa isi imparta bunurile.Pana la urma tot casatoria este institutia care ofera o anume protectie si de aceea , consider ca acei oameni care sunt cu capul pe umeri vor alege casatoria ..chiar daca exista si sansa unui divort.
Din ce informatii detin si eu , am auzit ca divortul de comun acord ar n putea fi incuviintat de ofiterul de stare civila .
Nu putem sti cand va intra in vigoare noul cod .... intrucat propunerile de a-l modifica sunt numeroase ...Sunteti convinsa ca mai doriti sa ramaneti in acest mariaj ?Cum percepeti , in acest moment , relatia de cuplu ?
Poate ca dorinta dvs de a astepta ascunde si ideea de a salva acest mariaj ....Sau a sotului dvs

Oricum , daca intr-un viitor apropiat va veti decide sa divortati , aveti in vedere ca exista si modalitati de desfacere a casatoriei care sunt judecata cu celeritate .Spre exemplu , cea de comun acord , daca nu exista copii minori , si a trecut un an de la incheierea in mod valabil a acestei casatorii...

Sau chiar culpa comuna....Partajul se poate realiza pe cale notariala.... cu rapiditate....Insa , din punctul meu de vedere , cred ca nu calea "anevoiasa " , cateodata , a justitiei , e "obstacolul " care va determina sa rupeti relatia...

Cel mai corect este sa aveti un moment , cat de indelungat considerati dvs , pana veti lua o decizie radicala.

Succes.;)
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Dumneavoastra sti daca doriti sa mai ramaneti in aceasta relatie sau sa divortati. Chiar daca nu a trecut un an de la incheierea casatoriei puteti divorta din culpa comuna.
Am avut un caz asemanator, la primul termen s-au prezentat partile, au zis ca nu vor sa mai convietuiasca impreuna si ca solicita desfacerea casatoriei. Judecatoarea a intrebat daca se doreste motivarea hotararii.....raspuns Nu...si a ramas in pronuntate.
Daca userului care a pus intrebarea i s-a zis sa astepte aparitia noului cod pentru a putea sa divorteze mai usor, "ceva" probleme cred ca exista...Oricum daca "userul" este hotarat sa divorteze, a primit toate sfaturile utile astfel incat, chiar saptamana viitoare sa depuna cererea privind desfacerea casatoriei, la Judecatorie...

Alte discuții în legătură

Divort razvy_balan razvy_balan Cei doi soti decid sa divorteze. Cei doi nu mai au bunuri comune(deci nu mai e cazul de partaj). Copilul nu mai e minor, are 26 de ani. Situatia financiara a ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial van_gabriel2003 van_gabriel2003 Buna ziua, Doresc sa stiu daca printr-un contract prenuptial pot evita in caz de divort impartirea unor bunuri si imobile mostenite care sunt ale mele si ... (vezi toată discuția)
Cel mai simplu divort pikmagic pikmagic Buna ziua, In urma cu cateva luni m/am casatorit.Am facut o greseala pentru ca eu si sotul meu nu ne potrivim deloc si de cele mai multe ori ne aruncam ... (vezi toată discuția)