Ref. acord: am solicitat includerea acordului in 2005, 2006 și 2006. Nu am primit un raspuns explicit pentru aceasta problema de la casa de pensii. Singura precizare, ca sa spun asa, a fost pe dosul deciziei, unde scrie ca acordul nu se ia in calcul. În 2014, am primit o adeverinta pentru acord care o suplimenteaza pe cea din 2005 cu un interval suplimentar de ani. Deci Adeverinta din 2014 include si perioada si valorile din 2005. Intrebari:
1. mai este posibil să primesc prin instanta recalcularea corespunzătoare adeverintei din 2005 incepand din 2005?
2. care este instanta la care trebuie sa ma adresez pentru un proces mai rapid (având în vedere varsta pensionarului) ?
3. judecata prin contencios administrativ prevede și posibilitatea unui recurs?
4. pentru Adev. din 2014 am facut contestatii la Casa Locală si la Comisia Nat. Mai trebuie sa astept raspunsul de la Comisia Natională (cele 45 zile) pentru acționarea în judecată?
5. oare in cursul judecății, deoarece persoana este foarte în varsta și nu prea aude, aceasta poate fi secondata de o ruda, pentru a i se explica si reda cele spuse de catre judecatori sau este obligatorie o procură?
6. la judecata în contencios se pot cere recuperarea cheltuielilor de judecată?
7. cum se numeste documentul prin care dau în judecata Casa de Pensii (cea locala in acest caz, cred), există o formulare acceptabilă a conținutului necesar, disponibila pentru muritorii de rând?
Pensionat în 1982.
În adeverința din 2014 scrie următoarele: "pe toată perioada s-au achitat lunar cotele (referitor la veniturile brute ce contin acordul) CAS, inclusiv contribuția pentru pensia suplimentară pentru angajat cât și cotele angajatorului cf. L27/1966, ....., L.19/2000 și ONG 147/2002.
S-au achitat și ptr acord cote ptr. pensia suplimentară, deci nu aș fi în drept să am și acest supliment?
1-Trebuie sa intelegeti ca pensia suplimentara a fost standard si s-a retinut in procente din salariul tarifar de incadrare.Aceasta se regaseste calculata in decizia de pensionare,calculandu-se automat.
2-veniturile in acord ,daca puteti,solicitati-le de la angajator si adeverintele le veti depune solicitand recalcularea pensiei.Drepturile le veti obtine de la data depunerii adeverintelor.
Oricum, fara hotarare judecatoreasca nimeni nu va acorda nimic.
Am reținut. Oare așa să fi fost și înainte de 1982? Oare ce a vrut să dea de înțeles specificând acest lucru, angajatorul, căci reținerea pensiei suplimentare era obligatorie?
Oricum, cred că se va aplica L 263/2010 acum prin proces.
Mi-ați fost de ajutor cu răspunsul dvs.
raspuns la intampinare
sch
In calitate de mostenitoare, am solicitat Casei de Pensii, daune proportionale cu sumele CASS retinute in plus din pensia mamei(deciziile 223,224/2012Contenc. ... (vezi toată discuția)
Legal
DumitruMihai
Buna seara,
am primit de ANAF anul trecut adica 2014, o adresa cum ca as avea de plata o suma de aprox. 4200 ron reprezentand dobanzi si penalitati, acestea ... (vezi toată discuția)