avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce am de platit in cazul retragerii unei plangeri ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce am de platit in cazul retragerii unei plangeri pentru tentativa de viol

Buna ziua,

Acum o luna jumatate am fost victima unei tentative de viol (luata de pe strada, stransa de gat) care s-a intrerupt pentru ca am strigat dupa ajutor si am fost salvata de doua persoane. Inculpatul (care este un tanar student) a fost prins in aceeasi noapte si se afla in arest preventiv de atunci. Intre timp m-a cautat mama lui, a incercat sa ma induplece sa renunt. Nu il cunosc personal, dar nu imi doresc sa il am pe constiinta.
Daca imi retrag plangerea insa am inteles ca eu trebuie sa suport cheltuielile. Este adevarat? Si daca da, puteti sa imi oferiti o valoare aproximativa cat de mult ar costa? Eu am ramas fara serviciu de ceva timp si nu am surse de venit. Aceasta situatie este foarte traumatizanta pentru mine. As aprecia foarte mult si un sfat. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
amy33, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters482601 , utilizator 14:50, 6 Iulie 2018
Cel mai bine ar fi sa ii oferiti un sfat juridic, nu moral. Ca n-a cerut asa ceva.
Sfaturile juridice necesare si utile au fost acordate mai sus, nu are rost sa ne repetam.
Va puteti intelege la un mediator... asta ar echivala cu incetarea urmaririi penale si nu are de-a face cu vreo cheltuiala din partea d-voastra. Parchetul trebuie sa ia act de intelegerea si impacarea partilor II dati ocazia sa regrete fapta si sa va prezinte scuzele de rigoare. Nu e vorba de a scapa cineva de ceva... mediatorul nu-l scapa pe infractor de pedeapsa... doar partea vatamata poate face acest lucru... stand de vorba cu acesta intr-un mediu controlat si confidential, in mediere. E o lectie de viata din care cine trebuie, probabil va avea ceva de invatat. Pozitia d-voastra e de apreciat. Cu stima.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2014
Ioan Viorel Danciu, Mediator
Buna Amy.
İnainte de a-ti retrage plangerea, gandeste-te la un singur lucru: iti cunoaste adresa.
Asa cum mama lui a venit la tine sa te deranjeze, este posibil sa te deranjeze si el. Perioada stata in arest preventiv ii poate aduce ganduri de razbunare, mai ales ca nu ii este usor acolo.
Daca tot doresti sa renunti la plangere, ti-as da un sfat: incearca sa obtii ordin de restrictie (daca este posibil asa ceva, nu stiu exact legile) ca sa nu ai suprize pe viitor. Observ ca se umbla la "intimidare" si odata compromisul facut, este posibil ca el si mama lui sa te simta usor santajabila emotional.
Succes!
Dupa ce am trecut sumar peste discutia voastra, am constatat ca discutia s-a limitat doar la intrebarea pusa de persoana ce a deschis topic-ul.
Retragerea plangerii prealabile este pagubitoare persaoanei vatamate pentru ca ar lasa loc ca aceasta sa sufere unele consecinte juridice,: plata de despagubiri, sactiune penala pentru denunt calomnios sau chiar ar da de inteles suspectului ca victima defapt e o persoana naiva care are aprecia sa fie hartuita pe viitor ca sa nu mai spunem de cheltuielile judiciare avansate de stat.
Daca intr-adevar doriti ca "copilu'lu'mamicutza cea naiva",sa nu faca pârnaie, ati putea opta pentru impacarea partilor in fata instantei, impacarea partilor fiind posibila numai cu acordul ambelor parti fara a lasa loc ca dumneavoastra sa suferiti consecinte juridice a faptului ca respectiva persoana a stat inchisa.
Mai mult, la impacarea partilor, persoana respectiva va fi inscris in datele din evidenta operativa, asta insenand ca desi el nu are cazierul patat, va exista, din punct de vedere juridic, dovada ca acesta a incalcat legea,urmand a-i aduce o sactiune mai grea la o eventuala savarsire a unei alte infractiuni.
Insa, chiar si asa, daca scapa cu basam curata ce-l mai probabil sa lase loc de interpretari degenul celor metionate mai sus.

Cred cu tarie ca ar trebui sa lasati ca totul sa-si urmez cursul natural ca intr-un final, si el sa vada cum este violul din perspectiva victimei iar daca intr-adevar doriti sa-l ajutati intr-un fel, va recomand cu tarie sa-i faceti un pachetel cu 2 perchi de chilotei tanga, niste ulei de corp si o felicitare cu ”hope you”re having fun”

Alte discuții în legătură

Impacarea penala la notar - controverse cezarad cezarad Am o intrebare. Daca de pilda, pentru o infractiune de vatamare corporala (infractiune pentru care punerea in miscare a actiunii penale se face la cerere), ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii penale cristinaeli cristinaeli vreau sa stiu daca se poate si cand se poate retragerea plangerii penale pentru violare de domiciliu si tulburare de posesie?in cazulin care o retrag, eu pot ... (vezi toată discuția)
Viol - agravanta, impacarea partilor ela76 ela76 Cineva m-a informat ca, in cazul violului, impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Dupa cate am vazut eu, doar retragerea plangerii prealabile in cazul ... (vezi toată discuția)