avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce am de platit in cazul retragerii unei plangeri ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce am de platit in cazul retragerii unei plangeri pentru tentativa de viol

Buna ziua,

Acum o luna jumatate am fost victima unei tentative de viol (luata de pe strada, stransa de gat) care s-a intrerupt pentru ca am strigat dupa ajutor si am fost salvata de doua persoane. Inculpatul (care este un tanar student) a fost prins in aceeasi noapte si se afla in arest preventiv de atunci. Intre timp m-a cautat mama lui, a incercat sa ma induplece sa renunt. Nu il cunosc personal, dar nu imi doresc sa il am pe constiinta.
Daca imi retrag plangerea insa am inteles ca eu trebuie sa suport cheltuielile. Este adevarat? Si daca da, puteti sa imi oferiti o valoare aproximativa cat de mult ar costa? Eu am ramas fara serviciu de ceva timp si nu am surse de venit. Aceasta situatie este foarte traumatizanta pentru mine. As aprecia foarte mult si un sfat. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
amy33, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters482601 , utilizator 14:50, 6 Iulie 2018
Cu riscul de a repeta ce au spus antevorbitorii mei, eu va sfatuiesc sa NU retrageti plangerea. Respectivului ii pare rau ca a fost prins nu ca a vrut sa savarseasca fapta. Retragerea plangerii ar fi o incurajare pt. el sa incerce din nou fie cu dvs. fie cu altcineva si de data aceasta sa faca treaba "ca lumea".

Cu respect,
Alexandru M.

PS: acelasi lucru v-as fi sfatuit si daca respectivul ar fi fost fiul meu; daca mama dansului nu vede ce a crescut e problema dumneaei
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
nea_marin, utilizator
Multumesc mult tuturor, nu m-am asteptat la o reactie asa ampla.

@3UGA Nu am stiut de toate aceste consecinte juridice pe care le-as putea suporta. Multumesc pentru avertizari.

Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
amy33, utilizator
Buna. Eu nu am priceout un lucru, cum, daca eu denunt pe cineva care risca sa faca puscarie tot eu platesc cheltuelile de judecata sau ce cheltueli mai sint pe acolo ?? :wassat: Nu plateste escrocu ?
Ideea este ca in cazul in care vreti sa impiedicati raspunderea penala a infractorului sa luati macar bani pt cheltuielile pe care le veti plati statului.
De regula se iau mai multi bani si se rezolva sub aspect civil problema.
:ban:Poate fi off-topic, dar tocmai am auzit la tv o stire asemantoare.... urmata cu un viol. İn fond, facetti ce doriti,. Puteti renunta, dar poate alte fete vor pati mai rau. \"Doctoratul\" in arest preventiv poate functiona! Scuze adm pentru reactie, dar deja sunt prea multe stiri cu violuri! İar violatorii nu platesc, ba chiar se recomanda medierea fata in fata cu agresorul. Cum o fi posibil , nu stiu. Nu imi doresc sa fiu in pielea victimelor sa ma intalnesc la \"mediere\" cu el! Nici daca m-ar "plati" prin daune morale. Este ca si cum...ma scuzati, de cuvant,...ca si cum as fi acceptat sa fiu violata! Platita. Un fapt care ar putea sa dea de gandit legiuitorilor.
Deci, daca accept "medierea" este ca si cum accept fapta lui, fara sa ma gandesc in viitor, este ca si cum "mamica" a platit o ora de sex, nu?
Stimate moderatoare , puteti sterge. Legea este facuta stramb referitor la "violatori" care pot scapa asa "ieftin" platind "pretul corect".
Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
tarkan, utilizator

Alte discuții în legătură

Impacarea penala la notar - controverse cezarad cezarad Am o intrebare. Daca de pilda, pentru o infractiune de vatamare corporala (infractiune pentru care punerea in miscare a actiunii penale se face la cerere), ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii penale cristinaeli cristinaeli vreau sa stiu daca se poate si cand se poate retragerea plangerii penale pentru violare de domiciliu si tulburare de posesie?in cazulin care o retrag, eu pot ... (vezi toată discuția)
Viol - agravanta, impacarea partilor ela76 ela76 Cineva m-a informat ca, in cazul violului, impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Dupa cate am vazut eu, doar retragerea plangerii prealabile in cazul ... (vezi toată discuția)