avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de boala

Cineva care este propus de catre medicii care-l trateaza pentru pensionare de boala, datorita diagnosticelor,care are varsta de 39 ani si 8 ani vechime (stagiu de cotizare), se poate pensiona de boala?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:21, 7 Iulie 2009
multumesc pt raspuns. In legatura cu beneficiarul pensiei respectiv mama mea aceasta nu s-a prezentat la revizuirea periodica si nici nu a anuntat casa de pensii. Ce ar trebui sa faca pt a-si reanoi dosarul?
In primul rand, ar trebui sa se duca la Casa de Pensii si sa se intereseze de dosar.

Potrivit art. 63, alin. (3) din Legea nr. 19/2000, "suspendarea platii pensiei inceteaza cu luna urmatoare reluarii sau, dupa caz, inceperii programelor recuperatorii".

Prin urmare, pentru a beneficia din nou de pensie, indiferent de categorie, mama dvs. trebuie sa reia toata procedura prevazuta de Legea nr. 19/2000.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pensionare? Ariela Ariela Buna ziua, As dori sa stiu si eu conditiile de pensioanre pentru mama mea. Data de nastere este 05.04.1960. Vechime - 22 ani Daca este posibil doresc sa ... (vezi toată discuția)
Legea in cazul unui bolnav de cancer?! e.eine e.eine as vrea sa stiu ce drepturi are o bolnava de cancer mamar careia i s-a facut o masectomie a fost in concediu medical timp de un an si jumatate iar acum ii este ... (vezi toată discuția)
Pensionare de boala floryn_artistul floryn_artistul daca sunt bolnav de TBC si sunt in concediu medical de 285 de zile pot sa ma pensiones pe caz de boala?..am varsta de 43 de ani si o vechime in munca de 24 de ... (vezi toată discuția)