Buna seara!M-am angajat din somaj si am inteles ca beneficiez de cateva facilitati (30 % din somaj si prima de instalare,deoarece locul de munca este la peste 50 de km de resedinta)..Am fost la Agentia pentru Ocuparea Locurilor de Munca cu actele necesare pentru obtinerea faclitatilor,dar am intampinat o problema,data incheierii contractului individual de munca nu coincide cu data repartitiei din somaj...Se mai poate face ceva in acest sens?Nu vreau sa pierd aceste facilitati...
1. Neglijenta este si a dvs. pentru ca ati semnat un CIM in alb.
2. CIM a fost inregistrat la ITM, a fost inregistrat in Revisal (cei de la Resurse umane stiu ce inseamna) si nu mai poate fi anulat sau revocat.
3. Se poate face incetarea CIM tot cu data de 13.04.2009 (cu art.55b din Codul muncii) si apoi sa se faca alt CIM cu data de 21.04.2009.
Dar, aici mare atentie (sa discutati si cu AJOFM) ca nu beneficiati de facilitatile de care pomeneati daca in ultimii 2 ani ati avut CIM cu angajatorul. Daca cei de la AJOFM considera ca acel CIM incheiat si incetat in aceeasi zi nu se pune la socoteala, atunci tine figura.
Bafta!
Interesanta solutia propusa B-)
Sunt curioasa daca AJOFM va considera ca un contract inceput si incheiat in aceeasi zi, cu zero ore platite , va fi interpretat ca inexistenta unei relatii de munca.
Cred ca poate fi sustinut (teoretic) ca raportul de munca nu s-a realizat.
M-ar interesa cum interpreteaza si alti colegi o astfel de situatie.
Multumesc pentru sfaturi...e foarte interesanta solutia,dar sunt foarte sceptic...contractul este din data de 13.04 dar este inregistrat la ITM in 28.04...
1. Nu conteaza cand a fost inregistrat ci data inceperii activitatii, inscrisa in CIM.
2. AJOFM o sa va ceara o adeverinta prin care angajatorul sa certifice ca nu ati avut papoturi de munca cu el in ultimii 2 ani, asa ca vedeti cum puneti de acord pe angajator cu AJOFM.
3. Ar fi bine daa ati vorbi la ITM sa nu inscrie CIM in carnetul de munca, in cazul incetarii lui in aceeasi zi cu incheierea lui.
Dar sa faceti o cerere catre angajator, in care sa ii adresati urmatoarea cerere:
1. In urma primirii CIM inregistrat, ati observat ca s-a strecurat o greseala materiala: In loc de 21.04.2009 s-a trecut 13.04.2009. Cereti rectificarea greselii materiale in CIM si actele aferente.
2. Angajatorul o aproba, si face o adresa catre ITM prin care explica faptul ca din eroare salariatul care a tehnoredactat CIM a uitat sa modifice data calendaristica, fiind un CIM existent in calculator, si ca urmare s-a strecurat o eroare materiala. Anexeaza alte 3 contracte cu datele corecte
3. Merge in audienta cu salariatul la inspectorul sef al ITM si cere sa aprobe modificarea datorata greselii materiale strecurate si neobservata decat de angajat la momentul primirii CIM.
4. Daca obtine modificarea, aveti contract cu data ceruta de AJOFM
Ce spuneti?
Repartitie somaj
Vioreld
buna ziua. daca o societate are sediul intr-un oras si vrea sa angajeze un salariat dintr-un alt oras, repartitia de la somaj se obtine de la agentia cu sediul ... (vezi toată discuția)
Contract de munca
rona71
buna ziua,
La data de 29.05.2009 am incetat contractul de munca cu firma x. Incepand cu data de 01.06.2009 sunt angajata la firma y , urmand sa incheiem cim ... (vezi toată discuția)
Repartitie somaj
dacmoto
Buna seara,
Am urmatoarea problema: Pe 3 august o persoana pleaca de la SC Y pt a se angaja la SC X. (pe 3 aug pleaca de la SC Y si tot pe 3 aug se ... (vezi toată discuția)