avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Rugamine
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Rugamine

Buna seara...daca ma poate ajuta cineva cu un sfat..o parere...

Mi a venit un plic acasa de la judecatorie in care se specifica ca asociatia de proprietari din care fac parte este data in judecata de catre o firma de asigurari deoarece in data de 20.07.2011 o persoana a parcat masina langa blocul meu si a cazut o bucata din acoperis pe masina acelei persoane. Acoperisul a fost facut fara aprobare si au contribuit la el cu bani toate persoanele din bloc.Persoana respectiva avea asigurare CASCO si a reparat masina. Acum a venit la asociatie si noua celor din bloc(la fiecare) o plangere penala prin care firma de asigurare ne da un judecata pentru recuperarea daunelor.Precizez ca eu la acea data in care s-a produs evenimentul nu locuiam la acea adresa....am venit in acel bloc dupa eveniment in Septembrie 2012.....Presedintele de asociatie si ersoana care a fost implicata cu masina a zis ca trebuie sa platesc si eu cu toate ca eu nu eram locatar in acel bloc la momentul respectiv.Daca ma puteti ajuta cu un sfat..o parere cum ar trebui sa procedez pentru a nu umbla pe drumuri cu procee sau pentru a plati bani societatii de asigurari......Imi zice undeva in''comunicare adresa''ca trebuie sa depun raspuns la ''intampinare''...si sincer nu stiu ce inseamna...

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: LucianSandu , utilizator 10:33, 21 Aprilie 2015
Multumesc mult.

O seara frumoasa
cyan a scris:

In ce calitate proprietarul masinii va cere sa platiti? El si-a reparat masina pe CASCO, nu mai are nicio treba cu recuperarea prejuiciului.

Societatea de asigurari vrea sa isi recupereze daunele nu proprietarul.

In astfel de cazuri cand se face constatarea acest fapt nu trebuie adus la cunostinta asoc. de proprietari si sa fie cineva prezent cand se fac cercetarile? Ca dupa 3 ani e greu de stabilit cu exactitate locul unde s-a produs incidentul.
S a facut cercetare la locul producerii incidentului,am vazut in documantul primit......ideea e ca acea persoana si a reparat masina asa frumos..adik si ce avea defect inainte de producerea incidentului''scrie undeva ca lovitura a fost provocata de un corp de jos in sus'' asa ca acoperisul ''a cazut'' de sus in jos...:)) si mai aprea undeva ca este suspect unde avea parcata masina ..cica ana atunci nu a parcat o nicidata acolo.....se suspecteaza ca ar fi adus o acolo botita deja ......

In cadrul procesului asociatia de proprietari trebuie sa isi asigure:) serviciile unui avocat impotriva asiguratorului, asiguratorii avand de regula departamente juridice destul de puternice.
Daca presedintele asociatiei se duce de unul singur dupa cai verzi pe pereti in instanta toti proprietarii vor plati daunele.
In primul rand cand s-a constatat evenimentul trebuiau facute forografii cu acoperisul cazut pe masina, chemata politia 112, trebuia vazut daca masina a parcat legal in locul respectiv, daca locul nu era amenajat ca parcare atunci asociatia nu are de ce sa plateasca daunele, sunt multe de luat in calcul inclusiv ce reparatii s-au facut la masina pe CASCO, doar nu si-a schimbat si setul motor din cauza acoperisului.;)
Multumesc mult pentru aceste remarci.....

Alte discuții în legătură

Regres asigurator LucianSandu LucianSandu Buna seara...daca ma poate ajuta cineva cu un sfat..o parere... Mi a venit un plic acasa de la judecatorie in care se specifica ca asociatia de ... (vezi toată discuția)
Desprindere fatada de la balcon Barnarobert Barnarobert Buna! Va rog sa-mi spuneti daca pagubitul poate sa ma de-a pe mine in judecata daca a cazut tencuiala de la balconul meu pe masina ei, daca exista asociatie de ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru un accident rutier petrecut in urma cu 2 ani iahumesager iahumesager Buna ziua, as dorii ajutorul dumneavoastra. Un sfat, o indrumare, orice !! Problema mea este urmatoarea: Sunt dat in judecata dupa un accident rutier ... (vezi toată discuția)