Buna seara...daca ma poate ajuta cineva cu un sfat..o parere...
Mi a venit un plic acasa de la judecatorie in care se specifica ca asociatia de proprietari din care fac parte este data in judecata de catre o firma de asigurari deoarece in data de 20.07.2011 o persoana a parcat masina langa blocul meu si a cazut o bucata din acoperis pe masina acelei persoane. Acoperisul a fost facut fara aprobare si au contribuit la el cu bani toate persoanele din bloc.Persoana respectiva avea asigurare CASCO si a reparat masina. Acum a venit la asociatie si noua celor din bloc(la fiecare) o plangere penala prin care firma de asigurare ne da un judecata pentru recuperarea daunelor.Precizez ca eu la acea data in care s-a produs evenimentul nu locuiam la acea adresa....am venit in acel bloc dupa eveniment in Septembrie 2012.....Presedintele de asociatie si ersoana care a fost implicata cu masina a zis ca trebuie sa platesc si eu cu toate ca eu nu eram locatar in acel bloc la momentul respectiv.Daca ma puteti ajuta cu un sfat..o parere cum ar trebui sa procedez pentru a nu umbla pe drumuri cu procee sau pentru a plati bani societatii de asigurari......Imi zice undeva in''comunicare adresa''ca trebuie sa depun raspuns la ''intampinare''...si sincer nu stiu ce inseamna...
" In fapt, arat ca prin cererea de chemare in garantie formulata de Asociatia de proprietari nr.............. s-a solicitat recuperarea cheltuielilor facute de firma S.C Asigurarea Romaneasca SA pentru reparatia unui autovehicul cauzata de un eveniment meteo care a produs caderea acoperisului blocului X peste acesta in data de zz.ll.aa.
Precizez faptul ca la data producerii evenimentului, respectiv, zz.ll.aa, nu eram proprietarul apartamentului X situat la adresa mentionata in chemarea in garantie intrucat intrarea in posesie s-a facut in data de zz1.ll1.aa1 prin contractul de v/c nr. x/zz1.ll1.aa1 .
În drept, art. 205 C.p.c .
Pe cale de consecinţă, având în vedere cele mentionati mai sus vă solicit să respingeţi acţiunea ca inadmisibilă şi nefondată si obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecata"
Acum trebuie sa vedeti cum va veti intelege cu presedintele AP ptr plata cheltuielilor de judecata pe care (in cazul admiterii intampinarii si nu vad motive ptr care sa fie respinsa) le va imparti membrilor asociatiei!
Parerea mea este sa ii atrageti atentia ca daca are de gand sa va bage si pe dvs. la plata cheltuielilor de judecata il veti da in judecata!;)
In intampinare sa boldati si sa subliniati textul asa cum este aici, astfel veti atrage atentia asupra diferentei dintre data producerii evenimentului si data intrarii in posesia proprietatii.:)
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2014 cyan, moderator
Buna ziuan
Am trimis intampinarea dar am primit o citatie de chemare in garantie in proces cu Societatea de asigurari in calitate de reclamant.
Se specifica ca in caz de neprezentare a partilor se va putea trimite un inscris , judecata urmand a se face in lipsa...
Eu nu inteleg ce atat birocratie odata ce eu am trimis intampinarea si cu aveam in proprietate acel apartament .
Imi puteti spune va rog ce trebuie sa contina acel inscris sau daca este un model undeva...
Se poate vinde un teren fara succesiune, doar cu actul de mostenire?
Ex:6 frati pot vinde un teren daca semneaza toti(sunt deacord) pentru acest lucru?