avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Rugamine
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Rugamine

Buna seara...daca ma poate ajuta cineva cu un sfat..o parere...

Mi a venit un plic acasa de la judecatorie in care se specifica ca asociatia de proprietari din care fac parte este data in judecata de catre o firma de asigurari deoarece in data de 20.07.2011 o persoana a parcat masina langa blocul meu si a cazut o bucata din acoperis pe masina acelei persoane. Acoperisul a fost facut fara aprobare si au contribuit la el cu bani toate persoanele din bloc.Persoana respectiva avea asigurare CASCO si a reparat masina. Acum a venit la asociatie si noua celor din bloc(la fiecare) o plangere penala prin care firma de asigurare ne da un judecata pentru recuperarea daunelor.Precizez ca eu la acea data in care s-a produs evenimentul nu locuiam la acea adresa....am venit in acel bloc dupa eveniment in Septembrie 2012.....Presedintele de asociatie si ersoana care a fost implicata cu masina a zis ca trebuie sa platesc si eu cu toate ca eu nu eram locatar in acel bloc la momentul respectiv.Daca ma puteti ajuta cu un sfat..o parere cum ar trebui sa procedez pentru a nu umbla pe drumuri cu procee sau pentru a plati bani societatii de asigurari......Imi zice undeva in''comunicare adresa''ca trebuie sa depun raspuns la ''intampinare''...si sincer nu stiu ce inseamna...

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: LucianSandu , utilizator 10:33, 21 Aprilie 2015
Mai am o intrebarea....

''Intampinare'' TREBUIE FACUTA DE AVOCAT?
Nu neaparat. O puteti intocmi si singur.

Faceti referire la nr de dosar si descrieti pur si simplu ca la data producerii evenimentului nu erati proprietar in blocul respectiv.

Domnule Presedinte

Subsemnatul Lucian Sandu domiciliat in bla bla CNP formulez prezenta

INTAMPINARE

la cererea de chemare în judecată având ca obiect____despagubire (sau ce scrie in cererea e chemare in judecata)_, formulată de reclamantul_Asiguracescu CASCO (denumire reclamant)__în dosarul nr._, prin care vă solicit sa respingeti actiunea si sa obligati reclamantul la plata cheltuielilor de judecata

In fapt, la data producerii evenimentului 01.01.2011 pentru care reclamantul "Asiguracescu CASCO" solicita plata daunelor platite pentru reparatia auto nr. XYZ, nu posedam calitatea de proprietar al apartamentului nr. ___ situat in str. ____nr___bloc X69 intrucat am achizitionat apartamentul cu contractul de v/c nr. ___ in data de 30.02.2013.

În drept, art. 205 C.p.c .

[ link extern ]

Probe: înscrisuri, martori

inscrisuri: copie contract vanzare/cumparare, adeverinta de la asociatia de proprietari din care sa reiasa data inregistrarii in cartea de imobil

martori: presedintele asociatiei de proprietari ;) (nume, adresa)

De asemenea, în temeiul art. 223 C.p.c, solicit judecarea cauzei şi în lipsa.

Pe cale de consecinţă, având în vedere cele mentionati mai sus vă solicit să respingeţi acţiunea ca inadmisibilă şi nefondată.

DOMNULUI PREȘEDINTE AL ………………….. (instanța la care vă judecați)

[ link extern ] /
Multumesc mult

Ser sa fie ok ce am facut...sa nu imi fie respinsa....

Instanţa Judecatoria
Secţia Civil
Dosar nr............

Domnule Preşedinte,

Subsemnatul..........., domiciliat în ............având C.N.P: ...........si C.I:.........., in calitate de chemat in garantie in cauza de fata, formulez prezenta

Întâmpinare

Prin care va solicit respingerea cererii de chemare in garantie formulata de reclamanta
Asociatia de proprietari nr.......oras.........,Jud..........

Motivele intampinarii:

In fapt,arat ca prin cererea de chemare in garantie formulata de Asociatia de proprietari nr.............. s-a solicitat recuperarea cheltuielilor facute de firma S.C Asigurarea Romaneasca SA

Avand in vedere faptul ca, subsemnatul, la acea data nu aveam domiciliul la adresa mentionata in chemarea in garantie (nu locuiam in str...............) solicit respingerea actiunii de chemare in garantie.

Dovada cererii inteleg sa o fac cu urmatoarele acte:
-Adeverinta nr...........Asociatia de proprietari nr.........
-Copie act de vanzare cumparare apartament
-Copie dupa C.I.

Depun intampinarea si actele de care am facut vorbire in 2 exemplare-unul pentru instanta si unul pentru a fi comunicata Asociatiei de proprietari nr.................

Data Semnatura

Domului Preşedinte al Judecătoriei/Tribunalului..............
la acea data nu aveam domiciliul la adresa mentionata in chemarea in garantie (nu locuiam in str...............)

"la acea data nu eram proprietarul apartamentului nr. X mentionat in chemarea in garantie...."

Erati sau nu proprietarul apartamentului la data producerii evenimentului?

Pentru ca una este domiciliul si alta proprietatea!

Domiciliul este unul singur dar proprietati poti sa ai fara numar. Iar pentru proprietate esti raspunzator indiferent unde ai domiciliul.

Depun intampinarea si actele de care am facut vorbire in 2 exemplare-unul pentru instanta si unul pentru a fi comunicata Asociatiei de proprietari nr.................

Nu este necesar sa mentionati ce trebuie sa faca instanta cu exemplarele, pentru cine sunt, este suficient sa scrieti "intocmit in 4 (patru) exemplare", 1 ex. se va trimite si asiguratorului iar 1 ex. trebuie sa va ramana dvs..

In adeverinta pe care o veti solicita asociatiei de proprietari trebuie sa reiasa clar data in care ati dobandit proprietatea si ati devenit membru al asociatiei de proprietari, eventual si data inscrierii in cartea de imobil.

Primul document care va demonstra ca la data evenimentulului nu erati in posesia apartamentului este contractul de v/c iar prin adeverinta de la asociatie ii dati peste nas si presedintelui asoc. de proprietari care v-a chemat in garantie.

Nu uitati sa completati cu "obligarea reclamantului la plata cheltuielilor de judecata".

Bagati niste bonuri de benzina pentru deplasarea la instanta de judecata, o adeverinta de la serviciu ca a trebuit sa va prezentati la instanta, etc.

Alte discuții în legătură

Regres asigurator LucianSandu LucianSandu Buna seara...daca ma poate ajuta cineva cu un sfat..o parere... Mi a venit un plic acasa de la judecatorie in care se specifica ca asociatia de ... (vezi toată discuția)
Desprindere fatada de la balcon Barnarobert Barnarobert Buna! Va rog sa-mi spuneti daca pagubitul poate sa ma de-a pe mine in judecata daca a cazut tencuiala de la balconul meu pe masina ei, daca exista asociatie de ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru un accident rutier petrecut in urma cu 2 ani iahumesager iahumesager Buna ziua, as dorii ajutorul dumneavoastra. Un sfat, o indrumare, orice !! Problema mea este urmatoarea: Sunt dat in judecata dupa un accident rutier ... (vezi toată discuția)