avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ingradirea unor drepturi de mentinere a unor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ingradirea unor drepturi de mentinere a unor relatii personale cu copiii mei din fosta casnicie

Va salut
Am o rugaminte ; doresc sa aflu o cale de a-mi rezolva o problema referitoare la limitarea legaturilor personale pe care doresc sa le am cu copiii mei ; " Fosta " ii confisca telefonul copiilor mei ; ii ameninta pe copii daca se intalnesc cu mine , cu pedepse .
Am hot. judec . cu program de vizita si imi este acordat dreptul de a avea relatii personale cu copiii mei .
In urma acestor evenimente am sesizat compartimentul asistenta sociala din cadrul primariei si am depus o cerere de chemare in judecata pt ingradirea dreptului meu ( care am inteles ca este prevazut in legea 272 din 2004 ) .
Daca aveti alte idei , va rog sa ma ajutati cu un sfat .
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: aircip , utilizator 19:14, 1 Octombrie 2014
Ati primit deja raspunsuri competente pt. problema dvs. Citind , m-am gandit sa va propun sa incercati totusi o conciliere cu fosta sotie , oricat de greu va este , inteleg ca nu reusiti sa comunicati , exista inca multe resentimente intre dvs. Dar , pt. binele copiilor , faceti un efort, deoarece ei vor fi afectati de aceasta relatie tensionata . Mai mult , veti avea multi ani de acum incolo in care va trebui sa luati hotarari impreuna pentru copii , deci trebuie sa gasiti o solutie civilizata pe termen lung.
În conformitate cu dispoziţiile art. 2 alin. (1) din Legea nr. 272/2004 „prezenta lege, orice alte reglementări adoptate în domeniul respectării şi promovării drepturilor copilului, precum şi orice act juridic emis sau, după caz, încheiat în acest domeniu se subordonează cu prioritate principiului interesului superior al copilului”, iar alineatul al treilea al aceluiaşi articol prevede că „principiul interesului superior al copilului va prevala în toate demersurile şi deciziile care privesc copiii, întreprinse de autorităţile publice şi de organismele private autorizate, precum şi în cauzele soluţionate de instanţele judecătoreşti”.

De asemenea, potrivit art. 14 alin. (1) din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, copilul are dreptul de a menţine relaţii personale şi contacte directe cu părinţii, rudele, precum şi cu alte persoane faţă de care a dezvoltat legături de ataşament.

Modalităţile concrete de exercitare a acestui drept constau în vizitarea copilului la locuinţa părintelui căruia i-a fost încredinţat, lăsarea copilului în vizită la locuinţa părintelui căruia nu i-a fost încredinţat, vizitarea copilului la şcoală, petrecerea vacanţelor şcolare la ambii părinţi, etc.


Dreptul de a avea legături personale cu copilul trebuie realizat în aşa fel încât să nu aibă o influenţă negativă asupra creşterii copilului, iar exercitarea acestui drept nu trebuie stingherită, eventual, de prezenţa obligatorie a celuilalt părinte sau a altor persoane, comunicarea dintre părintele căruia nu i-a fost încredinţat copilul şi acel copil urmând să aibă loc în mod firesc, fără nicio restrângere.


Se poate proceda la executare silita.

Totodata, poate fi depusa o plangere penala, pentru nerespectarea masurilor privind incredintarea copilului minor.
nu va suparati d-na avocat, dar poate ne explicati si noua cam cum se poate face executarea silita in conditiile in care e vorba despre convorbiri telefonice si nici nu exista vreo hotarare judecatoreasca sa prevada cand si cat poate tatal sa vb la tel cu copiii. mama poate spune orice, ca dorm copiii, ca isi fac lectiile, ca nu au senal, ca au pierdut telefonul..etc etc etc
Va multumesc
Stiu ca va iesi taraboi , dar doresc sa am o hotararer judecatoreasca ce imi da dreptul sa am relatii apropiate cu copii mei ; nu doresc sa vorbesc cu ei , " cu portia " stabilita de fosta . oRICUM VA MULTUMESC
aici nu este vorba despre fosta ci despre copii.. singura sansa sa ii vedeti si sa le vorbiti asa cum va doriti este o relatie buna cu fosta sotie. altfel degeaba veti avea hotararea aia ca tot nu va fi suficient. nu va imaginati ca instanta o sa spuna ca va puteti vedea sau suna copiii cand va doriti. plus ca, asa cum v-am spus, e posibil ca fosta sotie sa nu fie de acord ca ei sa aiba un telefon. din ce ati spus deduc faptul ca sunt destul de mici.

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Program vizita minori AndinNairda AndinNairda Buna seara.Am si eu o intrebare :ce inseamna la concret programul de vizita stabilit in favoarea unui minor?Parintele ce are dreptul la vizitarea minorului in ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minori adina_antonio adina_antonio Buna ziua ! Am divortat in urma cu 1 an, divort cu doi minori incredintati mie, custodie comuna, cu drept de vizitare al tatalui, cu ridicarea minorilor de la ... (vezi toată discuția)