avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ingradirea unor drepturi de mentinere a unor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ingradirea unor drepturi de mentinere a unor relatii personale cu copiii mei din fosta casnicie

Va salut
Am o rugaminte ; doresc sa aflu o cale de a-mi rezolva o problema referitoare la limitarea legaturilor personale pe care doresc sa le am cu copiii mei ; " Fosta " ii confisca telefonul copiilor mei ; ii ameninta pe copii daca se intalnesc cu mine , cu pedepse .
Am hot. judec . cu program de vizita si imi este acordat dreptul de a avea relatii personale cu copiii mei .
In urma acestor evenimente am sesizat compartimentul asistenta sociala din cadrul primariei si am depus o cerere de chemare in judecata pt ingradirea dreptului meu ( care am inteles ca este prevazut in legea 272 din 2004 ) .
Daca aveti alte idei , va rog sa ma ajutati cu un sfat .
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: aircip , utilizator 19:14, 1 Octombrie 2014
Domnule
Va prevalati de legi si drepturi incalcate , sustineti ca faceti demersurile pt. a avea o relatie cu copii dvs. Dar doriti sa aveti o relatie buna cu copii dvs?
In urma divortului , pe fondul schimbarilor aparute, copii dvs. au fost afectati oricum. Autoritatea parentala este divizata , fiind separati . Parintii trebuie sa fie ca o echipa, sa indrume in aceeasi directie , sa ofere aceleasi solutii , sa creeze acea unitate necesara unor copili, sa ofere un model moral , uman, adecvat unei educatii sanatoase , de bun simt.
Actiunile dvs. pe care le considerati indreptatite , pt. ca vreti sa aveti dreptate , submineaza relatia mamei cu copii , nu fac decat sa o impovareze in plus pe mama.
Cand vreti sa o actionati in instanta si cautati modalitati si prin alte institutii , ca sa va dea dreptate , pierdeti din vedere ca " fosta care nu are minte" este femeia care-si dedica viata cresterii copiilor dvs, care nu -si permite timpul si libertatile dvs ,
Parintele la care locuieste copilul, si care e mai obosit, poate apela la parintele la care nu locuieste copilul sa faca teme cu copilul, sa-l ia de la scoala, sa-l duca la medic, sa-l duca in parc, sa-i asculte trancaneala (are si copilul nevoie sa povesteasca ce i s-a intamplat peste zi), sa-i dea hainele sa le spele (toate masinile de spalat spala la fel) ..... nu trebuie sa le faca el pe toate.
Argumentul asta cu parintele e prea obosit ca sa poata vorbi copilul la telefon cu tata .......
Pentru ca exista o autoprotectie a parintelui in fata drepturilor copilului, de aceea vine legea sa corecteze.
Daca e atat de grea o zi pentru parinte, nu inteleg de ce nu se ajuta pe el si pe copil, stand o jumatate de ora linistit cu mancarea lui pe foc si sortand hainele de spalat, in timp ce copilul e cu celalalt parinte la telefon.
Nu inteleg ce grija trebuie sa aiba un parinte suplimentar ca pruncul sau e fericit cu celalalt parinte la telefon: sa-i formeze numarul? Nu e oare o varianta sa fie chiar mai usor pentru parinte sa permita si sa incurajeze copilul sa vorbeasca zilnic cu celalalt parinte?

Hotararea se poate executa prin aplicarea unei amenzi civile pe zi de intarziere; parintele unui copil nu are voie sa uite de jumatate din adn-ul copilului sau, deci nu se uita telefonul acasa, pe jos, la bunica, iar in caz exceptional, poate forma numarul de pe alt telefon (daca nu a venit apocalipsa si si-au pierdut toti bateria la telefon).
E grija parintelui pentru binele copilului, nu e grija copilului stresat ca, daca uita telefonul descarcat, nu mai poate vorbi cu celalalt parinte, asa ceva e fantastic!
Permiteti copilului sa aiba inrteg adn-ul, nu si l-a ales el!
Si, desi spuneti ca din toata ecuatia istovitoare (parintii la care nu locuiesc in mod constant copilul citesc: macaneala despre cat de ocupat e parintele celalalt, atat de ocupat DIN CAUZA copilului, ca nu vor sa-l lase niciodata la ei!!) desi spuneti ca nu eliminati copilul, chiar asta faceti; reduceti la tacere din drepturile lui pentru ca nu aveti rabdare sau chef sau timp sa ii dati dreptul de a discuta cu o jumatate din adn-ul lui.
E primul care cade, saracul.

Cat despre domnul, nu va recomand sa purcedeti la instanta inainte de a incerca o intelegere. Si nu conteaza daca fosta, dumnezeu sau sf. Petru va face program de stat cu copilul, important e daca stati sau daca vorbiti cu copilul. Urmariti esenta, nu simptomele fostei si orgoliul propriu.
Incercati intelegeri, contactati musai un avocat sau chiar mai multi ca sa va informati intai si, inarmat cu mai multe pareri, luati o decizie.
E absolut ridicol ce spuneti! Dnul scrie ca nu exista probleme cu progr de vizitare. Ce tragedie izvorata din adn sau din studii iscusite urmeaza sa se genereze ca nu va vorbi imediat in nu stiu ce zi, sau ca vorbeste "cu portia", cum spunea chiar autorul, pentru o saptamana sau o luna? Mai e nevoie si de timp sa se rezolve lucrurile, nu doar de razboaie!
Mai lasati-o cu teoria adn-ului! Nu e atot acoperitoare, asa cum nu e nimic, nici macar legea! Daca ne luam dupa teoria adn-ului inseamna ca nu ar exista nicio adoptie de succes.
Ati mers pana intr-acolo incat sa sustineti ca nici macar un parinte traficant de droguri nu ar fi o prezenta non ok in viata unui copil. Sa stiti ca nu degeaba exista conceptul de "unfit parent", nu degeaba se decad parinti din drepturile parintesti, nu degeaba se iau copii de la parintiii lor. Pentru ca oricate tone de adn ar fi la mijloc, exista si tati si mame absolut nemernici.
Cu certitudine aici nu e cazul! Afirmatia mea este strict cu referire la tentativa dvs de a explica TOT pe baza de adn.
Teoriile sectei arpc, caci nu o pot denumi altfel, contravin, in anumite cazuri evidentei!!!

Au crescut copii in familii mono parentale si cand nu exista tel mobila si cand nu existau in toate localitatile tel fixe si n-a mai crapat, nici lumea, nici adn-ul, nici lista de "drepturi" si nici toti acei copii nu au ajuns la balamuc.
Incercati va rog macar aparenta unei echidistante!
Am inteles si multumesc ptr acest forum, despre care, eu personal, am priceput ca este vorba despre sfaturi, pe care le primim gratis! Inca odata multumesc. Nu ca aici se racoleaza clienti sau se face propaganda ptr un curent de opinii sau altul! Cum ziceam, un pic de echidistanta, o bruma macar de neutralitate, o aparenta m,acar de echilibru!
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2014
proastasatului, utilizator
Doamna, e tot ce zice legea, ca ADNul conteaza. Daca sustinerea legii nu e dovada de echilibru, inseamna ca sunt grav dezechilibrata si nu-mi doresc altceva!

Nu degeaba decaderile din drepturile parintesti se fac pentru motive extrem de bine intemeiate... ca am trait si vremuri in care femeia nu putea divorta, asa cum am trait si-n pesteri!
Este necesara o legatura constanta cu ambii parinti, nu pe apucate, ci sa stie copilul ca, la nevoie, parintele e la o aruncatura de bat, de telefon, de internet! Pentru copil.

Cred ca e destul de echidistant ca ii rog pe ambii sa se inteleaga, sa isi vada pruncul si nu orgoliile proprii.

In rest, va rog sa folositi argumente bazate pe lege si, eventual, practica, nu sa aruncati cu invective dezechilibrante pentru ca nu va place o opinie. Pentru echilibru. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Program vizita minori AndinNairda AndinNairda Buna seara.Am si eu o intrebare :ce inseamna la concret programul de vizita stabilit in favoarea unui minor?Parintele ce are dreptul la vizitarea minorului in ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minori adina_antonio adina_antonio Buna ziua ! Am divortat in urma cu 1 an, divort cu doi minori incredintati mie, custodie comuna, cu drept de vizitare al tatalui, cu ridicarea minorilor de la ... (vezi toată discuția)