Am citit foarte multe topic-uri pe acelasi subiect, foarte interesante, dar din pacate, nu am gasit anumite informatii necesare acum.
Care e procedura la al doilea termen?
- am dreptul sa depun declaratii autentificate la notar, privitoare la evenimente, din partea mamei?
- am dreptul sa analizez / comentez probele depuse de politie, in fata instantei? Sa o fac verbal, sau sa depun un memoriu explicativ (note in intampinare, sau...nu stiu exact cum le numiti :(( );
- Pot solicita buletinul de verificare metrologica in original (e la detinatorul echipamentului intotdeauna, am si eu acum de verificat cateva sute de DMM-uri, cunosc foarte bine legislatia metrologica);
- Pot solicita expertiza/reverificarea metrologica a aparatului respectiv? (am dubii foarte mari in privinta masurarii, in ultima poza arata 40km/h, dar considerand unghiul, pot sa jur ca era in stationare deja - cred cu tarie ca aparatul indica cu cel putin 40 km/h in plus, lucru care mi-a confirma parerea pasagerilor in ce priveste viteza);
- pot solicita manualul de operare al aparatului radar (MPH Python II) pentru a ne lamuri de neconcordanta cu contorul de cadre si moficarea orei? Sa vedem ce e si cu T-ul acela de legenda, care apare pe toate pozele?
- Dupa toate cele de mai sus, mai are rost sa continui si cu aspectele legate de starea de necesitate, descrisa in detaliu in plangere, care m-a facut sa savarsesc o contraventie? (am admis si in plangere, am circulat peste viteza legala in localitate...dar cu siguranta, nu cu viteza specificata de domnul agent in PV).
In cazul in care veti avea bunavointa de a pierde putin timp pentru mine, va multumesc din suflet! Un sfat bun nu strica niciodata :). Pentru cine vrea sa intre mai in detaliu, pot trimite pe mail documentele specificate mai sus (sper sa nu incalc vreo lege de secretizare cu asta :">.
Adrian
"T-ul" nu e ceea ce scrie pe net.Cineva s-a ocupat de asta si este o ordonanta sau daca veti cere in acest sens sa se faca adresa la institutia care verifica cinemometrele, veti primi acest raspuns.
Daca nu sunt pozele, ati castigat, ei au obligatia sa le pastreze, acestea fac dovada faptei retinuta in sarcina dvs.
Mai este cazul fortuit care inlatura raspunderea contraventionala.
Daca nu s-a dispus si retinerea permisului, cereti , in subsidiar, inlocuirea sanctiunii cu avertisment, avand in vedere ca fapta prezinta pericol social redus si dvs periculozitate scazuta, nemaiavand alte sanctiuni(acest lucru poate fi verificat, ei avand un cazier auto).
Mda...stiu ca e greu sa formulati o opinie corecta cand nu sunt date suficiente despre cauza...incercati totusi sa cititi toate posturile, nu pe sarite. Problema cu rudele ca martori, am observat-o si eu in Cod Procedura.
Ce ma intereseaza in mod deosebit sunt cateva clarificari privitoare la procedura in sine (intrebari din postul meu din data de 26 mai 2009).
Multumiri! :)
si eu de unde vroiati sa stiu daca nu ati specificat k s-a cerut judecarea in liosa? eu v am spus care este principiul audierii unui martor...din cate scrieti se pare k nici nu aveti nevoie de avocat ca va pricepeti.. succes!
Raspuns la postul din data de 22.05:
1) "Probe: declaratia mamei..."- conform art. 189 alin 1 pct 1 si 2, rudele si afinii pana in gradul 3 inclusiv nu pot fi ascultati ca martori.
2) Pozitia(opinia) cu privire la probe, pe care Instanta sa nu le ia in considerare- depusa in ultima sedinta de judecata sub forma de CONCLUZII SCRISE.
Deci, dupa ce se face fondul, in ultima sedinta (probabil ca vor fi 3-6 sedinte, depinde de cum cereti probele si cum se administreaza ele), adica dupa ce va veti sustineplangerea ORAL, solicitati judecatorului sa acorde inca un termen pentru CONCLUZII SCRISE.
Concluziile scrise sunt depuse ca un "rezumat" a celor ce s-a intamplat in cadrul intregului dosar.
Solicitati prezentarea Buletinului Metrologic in original- vezi art. 139 alin. 1 si 2 C. Proc. civ.
Solicitati verbal si la al 2-lea termen sa depuna intimata(Politia) certificatul de omologare (am inteles ca nu s-a depus).
Tot daca nu a depus intimata, solicitati sa depuna celelalte acte/documente solicitate si nedepuse.
Raspuns la postul din data de 26.05
La al 2-lea termen ar trebui sa vi se comunice Intampinarea de la intimata. Daca s-a comunicat la primul termen, formulati RASPUNS LA INTAMPINARE , in care va aratati pozitia cu privire la ceea ce a depus intimata in Intampinare.
Raspunsul la intampinare nu e obligatoriu.
Apoi solicitati sa repete Instanta adresa catre intimata si sa solicite celelalte probe pe care nu le-a depus.
Mentionati oral de ce insistati cu privire la aceste probe. Spre exemplu, spuneti cu privire la prezentarea Buletinului Metrologic in original, mentionati ca solicitati aceasta intrucat in copie se observa stersaturi si adaugiri.
Sper ca am lamurit ceea ce era de clarificat.
Succes.
Av. Bujanca-Meszaros Monika