avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere impotriva PV (>50km/h localitate) - Rog putin ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere impotriva PV (>50km/h localitate) - Rog putin ajutor de specialitate! :)

Buna Ziua tuturor!

Am citit foarte multe topic-uri pe acelasi subiect, foarte interesante, dar din pacate, nu am gasit anumite informatii necesare acum.
Care e procedura la al doilea termen?

- am dreptul sa depun declaratii autentificate la notar, privitoare la evenimente, din partea mamei?
- am dreptul sa analizez / comentez probele depuse de politie, in fata instantei? Sa o fac verbal, sau sa depun un memoriu explicativ (note in intampinare, sau...nu stiu exact cum le numiti :(( );
- Pot solicita buletinul de verificare metrologica in original (e la detinatorul echipamentului intotdeauna, am si eu acum de verificat cateva sute de DMM-uri, cunosc foarte bine legislatia metrologica);
- Pot solicita expertiza/reverificarea metrologica a aparatului respectiv? (am dubii foarte mari in privinta masurarii, in ultima poza arata 40km/h, dar considerand unghiul, pot sa jur ca era in stationare deja - cred cu tarie ca aparatul indica cu cel putin 40 km/h in plus, lucru care mi-a confirma parerea pasagerilor in ce priveste viteza);
- pot solicita manualul de operare al aparatului radar (MPH Python II) pentru a ne lamuri de neconcordanta cu contorul de cadre si moficarea orei? Sa vedem ce e si cu T-ul acela de legenda, care apare pe toate pozele?
- Dupa toate cele de mai sus, mai are rost sa continui si cu aspectele legate de starea de necesitate, descrisa in detaliu in plangere, care m-a facut sa savarsesc o contraventie? (am admis si in plangere, am circulat peste viteza legala in localitate...dar cu siguranta, nu cu viteza specificata de domnul agent in PV).

In cazul in care veti avea bunavointa de a pierde putin timp pentru mine, va multumesc din suflet! Un sfat bun nu strica niciodata :). Pentru cine vrea sa intre mai in detaliu, pot trimite pe mail documentele specificate mai sus (sper sa nu incalc vreo lege de secretizare cu asta :">.
Adrian


Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2009
madriann, utilizator
Cel mai recent răspuns: ellla_ , utilizator 09:57, 21 August 2009
Termenul "normal" de primire a sentintei este de 30 de zile, dar s-ar putea sa dureze si mai mult. Daca politia va face recurs, veti fi citat la tribunal.
Daca Instanta admite plangerea atunci admite tot ceea ce ati cerut. Daca nu admitea tot ati fi constatat ca " Instanta admite IN PARTE" ... si ar fi ramas de vazut care... parte.
Apoi... FELICITARI!!!
Si mai apoi ... se va comunica probabul dupa 30 de zile, adica 40-50... depinde cum se lucreaza la voi, in sensul ca se cam apropie vacanta judecatoreasca!
Si da, daca face recurs politia veti fi citat, dar pana sa fiti citat socotiti termenul pana la care pot sa faca recurs dupa ce vine sentinta si mergeti cu ea la Judecatorie si intrebati daca s-a depus recurs.
Felicitari inca o data! =D>
Av. Bujanca Monika
Multumesc! :">
Ellla_, va raman recunoscator pentru sfaturile date, au contribuit foarte mult in obtinerea acestui rezultat, in special formularea acelor Concluzii Scrise (4 pagini in care am argumentat in detaliu motivatia anularii...mult mai clar decat as fi putut explica oral in cele 5 minute cat mi s-au acordat).
Din pacate, inca nu ma bucur cu inima plina...astept sa treaca suficiente zile fara sa primesc o citatie :)
Ok, cred ca a trecut suficient timp, n-am primit nici o alta citatie din data pronuntarii sentintei (16 iunie parca). Am citit pe forum o treaba de care nu am mai auzit - legalizarea sentintei.
Intrebare: Vreau sa merg la adm. financiara sa fac cerere pentru restituirea banilor - pe langa cerere (e oare vreun formular tip?), copia chitantei de plata a amenzii si copia dupa sentinta, trebuie sa merg si la un notar pentru legalizarea acesteia? :stunned:
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
madriann, utilizator
Cu sentinta , mergeti la instanta care a pronuntat-o, la judecatorul de serviciu, cu o cerere pentru legalizare si achitatii o taxa judiciara de timbru (parca de 6 lei) si timbru judiciar (30 bani sau 15 bani ).

Cererea ar trebui sa sune cam asa:
Domnule Presedinte,
Subsemnatul.........domiciliat in str.......nr.........etc.......localitatea, in calitate de parat/reclamant in dosarul civil nr......./ anul in contracdictoriu cu ............ in calitate de reclamant/parat in acelasi dosar,avad ca obiect .........................., ce s-a judecat pe rolul judecatoriei......................., va rog sa-mi aprobati legalizarea sentintei civile nr..........pronuntata in sedinta publica din data de...............de catre ..........judecatoria ..................
Aceasta urmeaza sa fie utilizata pentru ................(recuperare suma achiatat la admin finaciar, etc )

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva sentintei civile - amenda radar fix calandrino calandrino [b]Pot invoca in fata instantei de recurs sa solicit buletinul de verificare metrologica, atestatul aparatului radar etc. daca nu le-am cerut in cererea de ... (vezi toată discuția)
Cand nominalizez martorii? andabej andabej Am introdus o actiune pe drept comun si am cerut si aprobarea probei cu martori. Era necesar sa trec si numele martorilor pe care ii am in vedere. Eu m-am ... (vezi toată discuția)
Poze radar - probe in proces Eu contest Eu contest Buna ziua, Apelez la sfaturile voastre pentru a lua o hotarare de a continua sau nu procesul cu politia Prohova. In Februarie am fost oprit pentru ... (vezi toată discuția)