avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere impotriva PV (>50km/h localitate) - Rog putin ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere impotriva PV (>50km/h localitate) - Rog putin ajutor de specialitate! :)

Buna Ziua tuturor!

Am citit foarte multe topic-uri pe acelasi subiect, foarte interesante, dar din pacate, nu am gasit anumite informatii necesare acum.
Care e procedura la al doilea termen?

- am dreptul sa depun declaratii autentificate la notar, privitoare la evenimente, din partea mamei?
- am dreptul sa analizez / comentez probele depuse de politie, in fata instantei? Sa o fac verbal, sau sa depun un memoriu explicativ (note in intampinare, sau...nu stiu exact cum le numiti :(( );
- Pot solicita buletinul de verificare metrologica in original (e la detinatorul echipamentului intotdeauna, am si eu acum de verificat cateva sute de DMM-uri, cunosc foarte bine legislatia metrologica);
- Pot solicita expertiza/reverificarea metrologica a aparatului respectiv? (am dubii foarte mari in privinta masurarii, in ultima poza arata 40km/h, dar considerand unghiul, pot sa jur ca era in stationare deja - cred cu tarie ca aparatul indica cu cel putin 40 km/h in plus, lucru care mi-a confirma parerea pasagerilor in ce priveste viteza);
- pot solicita manualul de operare al aparatului radar (MPH Python II) pentru a ne lamuri de neconcordanta cu contorul de cadre si moficarea orei? Sa vedem ce e si cu T-ul acela de legenda, care apare pe toate pozele?
- Dupa toate cele de mai sus, mai are rost sa continui si cu aspectele legate de starea de necesitate, descrisa in detaliu in plangere, care m-a facut sa savarsesc o contraventie? (am admis si in plangere, am circulat peste viteza legala in localitate...dar cu siguranta, nu cu viteza specificata de domnul agent in PV).

In cazul in care veti avea bunavointa de a pierde putin timp pentru mine, va multumesc din suflet! Un sfat bun nu strica niciodata :). Pentru cine vrea sa intre mai in detaliu, pot trimite pe mail documentele specificate mai sus (sper sa nu incalc vreo lege de secretizare cu asta :">.
Adrian

Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2009
madriann, utilizator
Cel mai recent răspuns: ellla_ , utilizator 09:57, 21 August 2009
Ati primit acasa sentinta? Ca daca nu au trecut 15 zile de la comunicare atunci.... nu a trecut destul timp.
Si cu privire la modelul de cerere aratat de colega, dvs. ati fost petent in respectiva cauza iar IPJ... a fost intimata.
Cu respect, Av. Bujanca.
Multumesc Ella_...am primit-o de vreo luna, dar am fost plecat in concediu si n-am avut timp :).
Nu e vorba de bani, ca nu stau in loc de 270RON...dar cand ma gandesc la TVA + Impozit + Taxe + Amenzi, simt o placere deosebita sa ma duc la Admin. Financiara sa le cer banii inapoi :D.
Deci...trebuie sa mai bat un drum pana acolo...un simplu notar nu poate legaliza sentinta asta?
Asa cum a raspuns mai sus colega cererea trebuie adresata instantei. S-ar putea ca administratia financiara sa compenseze cu alte plati pe care le aveti de achitat- daca aveti plati de facut catre finante- .
Felicitari inca o data si numai bine.
Av. Bujanca
Cu toate ca o sa va par cam greu de cap :(( ...sentinta scrisa primita acasa...e valida fara legalizare? Adica...pot sa circul? (nu ca nu as circula...:">).
Atata vreme cat permisul e la dvs. si nu ati fost instiintat in vreun fel ca ar fi suspendat, inseamna ca aveti dreptul de a conduce. Asa ca da, puteti circula.
Si da, ar fi de recomandat sa legalizati sentinta.
Av. Bujanca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva sentintei civile - amenda radar fix calandrino calandrino [b]Pot invoca in fata instantei de recurs sa solicit buletinul de verificare metrologica, atestatul aparatului radar etc. daca nu le-am cerut in cererea de ... (vezi toată discuția)
Cand nominalizez martorii? andabej andabej Am introdus o actiune pe drept comun si am cerut si aprobarea probei cu martori. Era necesar sa trec si numele martorilor pe care ii am in vedere. Eu m-am ... (vezi toată discuția)
Poze radar - probe in proces Eu contest Eu contest Buna ziua, Apelez la sfaturile voastre pentru a lua o hotarare de a continua sau nu procesul cu politia Prohova. In Februarie am fost oprit pentru ... (vezi toată discuția)