avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie presedinte si administrator asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie presedinte si administrator asociatie de locatari

Doresc sa depun o plangere impotriva presedintelui asociatiei si a administratorului deoarece omul nu face altceva decat sa santajeze lumea..despre ce e vorba mai exact...Dorind sa`mi infiintez o firma,am decis sa`mi fac sediul la apartament in propria locuinta..Am mers la vecinii atat de pe orizontala cat si de pe verticala cu care ma invecinez..am luat semnaturi fara probleme...si am mers la asociatie...VINERIora 12:00 (programul administratorului la asociatie fiind de la 09:00-14:00) nu gasesc pe nimeni..ok..am zis ca poate e o intamplare...merg LUNI in jurul orei 10:00..programul la asociatie fiind acelasi...nu gasesc pe nimeni..pun mana pe telefon si il sun pe administrator..administratorul foarte ferm mi-a spus ca el mai are un serviciu in paralel si ca nu poate veni in acel moment la asociatie si sa incerc maine ...ok..MARTI ora 11:00 prezent la asociatie...NIMENI...pun mana pe telefon si il sun pe administrator..administratorul cunoscandu`mi numarul..nu mi-a mai raspuns..iau numarul si il sun pe presedinte..presedintele doar nu ma injurat la telefon..ce sa mai povestesc..cand sa-i spun ca il astept la asociatie mi-a spus ca el vine maine (MIERCURI) la asociatie in jurul orei 19:00 si ca nu`i fac eu programul si nici el nu rebuie sa`si faca programul in functie de dorintele mele...oookkkk..inghitim si marlania asta..mergem MIERCURI la ora 19:00 la asociatie (programul fiind 09:00-14:00)..cand ajung..m-a luat din start tare..tu esti ala care tot ma presezi de vreo 3 zile sa iti semnezi niste acte?ia sa vad ce vrei sa`ti semnez..? "domnu` presedinte am nevoie de o stampila si o semnatura deoarece asa mi-a cerut de la registrul comertului..am luat semnaturile de la vecini ..totul e ok ..numai sa`mi semnati" si el intrigat imi spune: "PAI BAI ACESTA TU VEZI CATE PENALITATI AI AICI..?PAI TU AICI AI 1000 RON PENALITATI..TU PANA NU ADUCI BANII ASTIA TU NU VEZI SEMNATURA DE LA MINE " intretinerea era la zi..el s-a luat de penalitati..EU ACUM VREAU SA VA INTREB..CE POT SA`I FAC?UNDE POT FACE O PLANGERE?ESTE CLAR UN ABUZ IN SERVICIU PE LANGA NERESPECTAREA PROGRAMULUI...CE RECLAMATII I-ASI MAI PUTEA FACE SI UNDE?EL NU ESTE OBLIGAT SA-MI SEMNEZE ODATA CE VECINII SI-AU DAT ACORDUL?IN CE LUME TRAIM?UN ASTFEL DE OM CARE MIROSEA A BAUTURA DE LA 20 METRI MA TINE BLOCAT SI NU POT FACE NIMIC FARA SEMNATURA LUI...PE CE LUME TRAIM?E NORMAL ASA CEVA?ASTEPT SI EU CEVA RASPUNSURI DACA SUNTETI IN CUNOSTINTA DE CAUZA SI DACA DORITI SA-MI RASPUNDETI...
@Ionut_Adrian

Penalizarile pe care asociatia de proprietari vi le calculeaza la restanta pe care ati inregistrat-o de-a lungul timpului alimenteaza fondul de penalizari al asociatiei care a aplicat sistemul de penalizare propriu, conform Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.
Potrivit acestor prevederi procentul maxim de penalizare este de 0.2% / zi din suma neachitata calculat fata de data scadenta din lista.
E posibil ca suma penalizarilor dv. sa fie chiar mai mare.

Deci penalizarile incasate de la dv., cand platiti, adunate cu penalizarile incasate de la alti restantieri se varsa la gramada in acest fond al penalizarilor.
Din acest fond administratorul plateste penalizarile lunare catre furnizorii de utilitati unde asociatiei la randul ei i se calculeaza penalizari. Suma ramasa in acest fond dupa plata penalizarilor la furnizori poate fi folosita, cand este cazul, de asociatie pentru lucrari de intretinere, reparatii sau modernizari ale proprietatii comune.

In alta ordine de idei nu administratorul, care este un angajat al proprietarilor, trebuie sa faca presiune pe proprietari sa-si achite intretinerea, ci reprezentii proprietarilor, adica comitetul executiv, adica presedintele asociatiei.

Si, intr-adevar, faptul ca inca mai aveti utilitatile in functiune i se datoreaza in parte si administratorului care s-a straduit si a facut demersurile necesare pe langa furnizor pentru esalonarea si reesalonarea platilor.
Altfel, chiar daca, in majoritate, proprietarii isi achita intretinerea, suma stransa nu este uneori suficienta pentru plata nici macar esalonata. Mai e nevoie si de un fond de rulment consistent si chiar de fonduri de reparatii sau de penalizari din care administratorul se poate imprumuta pentru o perioada pentru a plati facturile.

Dar ca sa fiti cu sufletul impacat ca banii nu ajung in buzunarul administratorului ar fi bine sa-i cereti sa va explice drumul penalizarilor pe care le aveti de plata si va trebui sa va raspunda. Va sugerez sa nu lasati sa inteleaga ca o banuiti de furt pentru ca atunci raspunsul ar fi distorsionat de tonul discutiei.
De acord cu cele spuse de Costiff. Mai adaug ca asociatia prin presedinte are alte posibilitati de a recupera acele penalitati (actiune in instanta) dar nu poate conditiona o solicitare legitima a unui membru al asociatiei. Si restantierii asociatiei sunt tot membri si au aceleasi drepturi si obligatii. E numai vina asociatiei si a presedintelui ca reprezentant legal, ca nu isi recupereaza pe cale legala debitele restante.
Nu sunt insa de acord cu afirmatia ”avocatului” care spune ca asociatia nu poate solicita in instanta penalitati. Bine, asta in situatia ideala in care asociatia se incadreaza si respecta prevederile legale in ceea ce inseamna stabilirea si aplicarea procentului de penalizare.
Si o intrebare pt. initiatorul topicului... inteleg ca vreti sa desfasurati activitatea efectiv la sediul social sau la registru v-a solicitat doar un comodat? Va intreb pentru ca in acest din urma caz (nu desfasurati activitati la sediul social) nu va trebuie acordul asociatiei.
Si intr-un caz si intr-altul exista un formular unde sunt necesare aceste semnaturi.
Va contrazic. Acel formular se solicita tocmai pentru a fi trecute activitatile desfasurate si autorizate la sediu. Daca in formularul de mentiuni se declara ca la sediul social nu se vor desfasura activitati, nu se mai solicita formularul.
In asociatia noastra s-au semnat numai anul acesta 3 asemenea formulare pentru sediu social.

Alte discuții în legătură

Acord negativ asociatie proprietari pentru ong grunwald grunwald Buna seara, In urma cererii (in baza L 230/2007) prin care am solicitat acceptul stabilirii sediului social al ONG la adresa.... comiteul executiv al ... (vezi toată discuția)
Penalizari si restante la cotele de intretinere Anca07 Anca07 In cadrul asociatiei de proprietari exista restantieri ce refuza sa plateasca si penalizarile aferente lunilor restante. Cu toate ca si-au luat angajament ... (vezi toată discuția)
Locatar rau platnic ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! ce solutii putem gasi in cazul unui vecin ,care are datorii la asociatia de proprietari de peste 1 miliard(banii vechi) de ... (vezi toată discuția)