avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie presedinte si administrator asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie presedinte si administrator asociatie de locatari

Doresc sa depun o plangere impotriva presedintelui asociatiei si a administratorului deoarece omul nu face altceva decat sa santajeze lumea..despre ce e vorba mai exact...Dorind sa`mi infiintez o firma,am decis sa`mi fac sediul la apartament in propria locuinta..Am mers la vecinii atat de pe orizontala cat si de pe verticala cu care ma invecinez..am luat semnaturi fara probleme...si am mers la asociatie...VINERIora 12:00 (programul administratorului la asociatie fiind de la 09:00-14:00) nu gasesc pe nimeni..ok..am zis ca poate e o intamplare...merg LUNI in jurul orei 10:00..programul la asociatie fiind acelasi...nu gasesc pe nimeni..pun mana pe telefon si il sun pe administrator..administratorul foarte ferm mi-a spus ca el mai are un serviciu in paralel si ca nu poate veni in acel moment la asociatie si sa incerc maine ...ok..MARTI ora 11:00 prezent la asociatie...NIMENI...pun mana pe telefon si il sun pe administrator..administratorul cunoscandu`mi numarul..nu mi-a mai raspuns..iau numarul si il sun pe presedinte..presedintele doar nu ma injurat la telefon..ce sa mai povestesc..cand sa-i spun ca il astept la asociatie mi-a spus ca el vine maine (MIERCURI) la asociatie in jurul orei 19:00 si ca nu`i fac eu programul si nici el nu rebuie sa`si faca programul in functie de dorintele mele...oookkkk..inghitim si marlania asta..mergem MIERCURI la ora 19:00 la asociatie (programul fiind 09:00-14:00)..cand ajung..m-a luat din start tare..tu esti ala care tot ma presezi de vreo 3 zile sa iti semnezi niste acte?ia sa vad ce vrei sa`ti semnez..? "domnu` presedinte am nevoie de o stampila si o semnatura deoarece asa mi-a cerut de la registrul comertului..am luat semnaturile de la vecini ..totul e ok ..numai sa`mi semnati" si el intrigat imi spune: "PAI BAI ACESTA TU VEZI CATE PENALITATI AI AICI..?PAI TU AICI AI 1000 RON PENALITATI..TU PANA NU ADUCI BANII ASTIA TU NU VEZI SEMNATURA DE LA MINE " intretinerea era la zi..el s-a luat de penalitati..EU ACUM VREAU SA VA INTREB..CE POT SA`I FAC?UNDE POT FACE O PLANGERE?ESTE CLAR UN ABUZ IN SERVICIU PE LANGA NERESPECTAREA PROGRAMULUI...CE RECLAMATII I-ASI MAI PUTEA FACE SI UNDE?EL NU ESTE OBLIGAT SA-MI SEMNEZE ODATA CE VECINII SI-AU DAT ACORDUL?IN CE LUME TRAIM?UN ASTFEL DE OM CARE MIROSEA A BAUTURA DE LA 20 METRI MA TINE BLOCAT SI NU POT FACE NIMIC FARA SEMNATURA LUI...PE CE LUME TRAIM?E NORMAL ASA CEVA?ASTEPT SI EU CEVA RASPUNSURI DACA SUNTETI IN CUNOSTINTA DE CAUZA SI DACA DORITI SA-MI RASPUNDETI...
Nu contest acest fapt. Daca desfasoara activitati la sediu, este si normal. Eu am precizat doar situatia in care se declara ca la sediul social nu se desfasoara nicio activitate. Daca se desfasoara activitati la sediu, imobilul in cauza isi schimba destinatia din locuinta, in spatiu cu alta destinatie decat locuinta. De aceea, in astfel de situatii, este nevoie de avizul asociatiei de proprietari.
Nu mai insist insa pe subiect. Se poate verifica legislatia si site-ul ONRC pentru confirmarea a ceea ce afirm eu.
Ciponex... Sigur ca da..eu nu desfasor nici o activitate la sediu ..dar cei de la registrul comertului imi cer stampila si semnatura administratorului sau a presedintelui..eu am semnaturile vecinilor...seful de scara si-a dat acordul..am fost la registrul comertului si nenea consultant foarte grabit mi-a spus ca fara stampila si semnatura nu se poate..M-am inscris in audienta la primarie pe langa reclamatia facuta impotriva presedintelui si administratorului asociatiei si din ce am inteles pot primi o foaie de la primarie precum imi da acordul sa-mi fac sediul (unde nu`mi desfasor activitatea) in propriul apartament.Eu punctul de lucru il am in alta parte..intr-un spatiu inchiriat ...
Sfatul meu este sa mergeti la ORC cu toate formularele completate si solicitati numar de dosar. La formularul in care completati activitatile autorizate bifati ca la sediul social nu se desfasoara activitati si treceti activitatile autorizate la punctul de lucru. In baza numarului de inregistrare primit, urmariti rezolutia data pe portalul ONRC. Eu am constituit zeci de societati la ORC Iasi si stiu ce vorbesc. Nu are cum la alt ORC sa va ceara alte documente suplimentare. Poate nu ati facut limpede faptul ca la sediul social nu desfasurati activitati. Va puteti programa cu o audienta si la conducerea oficiului unde ati solicitat inregistrarea.
Ce nu inteleg eu este cum aveti punct de lucru fara sa aveti sediu social?
simplu..am un spatiu inchiriat pe perioada determinata..6 luni..si din aceasta cauza nu vreau sa fac sediul la punctul de lucru..stiu ca se poate..numai ca eu dupa astea 6 luni..trebuie sa imi schimb si puntul de lucru si sediul..si fac un talmes balmes...
De fapt ce reprezinta notiunea de sediu social ca tot batem moneda pe-aici?
Cred ca toata lumea intelege aceasta notiune ca fiind un loc declarat de catre cel care-si face o firma, un loc unde sa primeasca corespondenta si nimic mai mult.
Aaaa, ca la sediul social poti sa-ti tii contabilitatea (in regim propriu), ceva arhiva - ceea ce inseamna ca poti, daca vrei sa inchei cu proprietarul ( poti fi chiar tu) un contract de comodat, ocazie cu care poti sa mai deduci ceva din cheltuielile cu intretinerea, imbunatatiri, renovari, achizitionari de bunuri si servicii.

Si are dreptate @portocala142002, punctul de lucru poti sa-l ai intr-un loc sau mai multe, poti sa te muti de colo-colo, sa fie proprietatea ta sau sa ai un spatiu inchiriat, dar sediul social trebuie sa ramana fix din motivele aratate. Apropo's, poti sa-ti faci sediul social la un vecin care este in relatii mai bune cu administratorul...

Alte discuții în legătură

Acord negativ asociatie proprietari pentru ong grunwald grunwald Buna seara, In urma cererii (in baza L 230/2007) prin care am solicitat acceptul stabilirii sediului social al ONG la adresa.... comiteul executiv al ... (vezi toată discuția)
Penalizari si restante la cotele de intretinere Anca07 Anca07 In cadrul asociatiei de proprietari exista restantieri ce refuza sa plateasca si penalizarile aferente lunilor restante. Cu toate ca si-au luat angajament ... (vezi toată discuția)
Locatar rau platnic ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! ce solutii putem gasi in cazul unui vecin ,care are datorii la asociatia de proprietari de peste 1 miliard(banii vechi) de ... (vezi toată discuția)