avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Problema de etica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Problema de etica

Daca seful dvs. v-ar interzice sa va prezentati intr-un dosar in care sunteti parat, si sa nu faceti nici un fel de aparari, cum ati proceda? As vrea pareri sincere, nu teorii, pentru ca trebuie sa fim realisti, daca nu iti permiti sa iti pui slujba in pericol, ce alta metoda mai poti sa alegi? Daca mi-as fi facut apararile, instanta ar fi respins in mod cert actiunea indreptata asupra mea, pentru ca am anumite informatii despre care aceasta nu ar putea sti decat daca i le-as invedera eu. Astept opinii...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:53, 23 Mai 2009
Eu va spun doar ce am facut eu:
Am facut o nota prin care am justificat dpvd juridic necesitatea lucrarii dosarului, alaturi de imputernicirea de reprezentare in instanta si eventual intampinarea, cu mentiunea de semnat urgent, atasand si citatia cu teremenul, la mapa sefului.
Pentru ca nu mi-a dat in timp util documentele semnate, nu am putut lucra dosarul si drept consecinta am facut un referat in care mi-am declinat raspunderea pentru nelucrare.
Toate le-am tinut in copie.
Cand a venit vremea, si pintre altele, a adus acuzatii ca sunt dezinteresat in ceea ce priveste atitudinea mea, i le-am pus in fata fara alte comentarii.
Din fericire pentru unii,printre care ma aflu si eu,dar din nefericire pentru dvs.,cele scrise de d-na avocat Romascanu, ma determina sa ii acord toata dreptatea ,dar si toate felicitarile pentru o calitate tot mai rar intalinita la romani,DEMNITATEA.Intr-un fel sau altul,aceste momente le-am trait si eu.Nu vreau sa ma autoelogiez ,nici sa ma victimizez,dar am strans din dinti si ajutat din punct de vedere moral de cineva mai mult decat apropiat,greu,foarte greu am trecut peste aceasta.Cand am procedat,astfel cum am descris mai sus mi-am spus:poate am defecte,si am ca si orice alt om,dar un singur lucru nu imi voi putea reprosa niciodata lipsa de verticalitate.De aceea randurile inserate de d-na avocat mi-au trezit amintiri ramase undeva intr-un"sertaras"al mintii,o mandrie,consider eu,justificata ,dar si dorinta de a aplauda pe cineva care in momente dificile ale carierei a procedat la fel ca si mine .Nu imi pot permite sa dau cuiva lectii de viata sau sa judec pe cineva,singurul dvs.judecator sunteti dvs. insusi si va doresc ca intr-un viitor,mai apropiat sau mai indepartat sa aveti acelasi sentiment ca si d-na Romascanu,dar ca si mine.Poate exgerez,dar din acest punct de vedere,chiar daca din altele nu,ma simt un om implinit
Presupun ca sunteti functionar public cu statut special si litigiul are legatura cu valul de schimbari din functii de conducere, pe criterii politice, schimbari care se tot fac de cateva luni in institutiile publice. :angry:

Din putinele date pe care le-ati dat rezulta ca:
-nu v-ati indeplinit obligatiile de serviciu in legatura cu reprezentarea si, implicit, apararea institutiei in litigiul despre care vorbiti;
-aceasta poate atrage raspunderea dvs. disciplinara, contraventionala, civila sau penala, strict dupa cheful superiorului ierarhic;
-pe termen lung, efectul poate fi exact pierderea locului de munca, chiar daca respectati dispozitia verbala a sefului.

Intr-un context de o gravitate extrema pentru dvs., trebuie sa stiti cat mai multe despre cel care v-a dat dispozitia (sper ca am fost clara). Nici macar nu incerc sa inteleg de ce va puneti problema demisiei!

Fie apelati la dispozitiile Legii nr. 571/2004 privind protectia personalului din autoritatile publice care semnaleaza incalcari ale legii, solicitand, daca este cazul, aplicarea prevederilor art. 12 din Legea nr. 682/2002 privind protectia martorilor, fie, scuzati-mi cinismul, faceti in asa fel incat sa nu mai primiti nimic de la instanta. O sugestie foarte buna ati primit si de la r.gabi, incercati sa luati legatura cu un judecator.

Dispozitia primita are legatura cu jungla in care traim, nu cu etica! In institutia publica in care lucrez, in timp ce este "asteptat" directorul cu carnet de partid in buzunar, director care-si va aduce sefi de servicii... corespunzatori, functionarii publici au inceput sa se intrebe in ce partid sa se inscrie! :angry:

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate?urgent cola cola eu cola sunt reclamant in proces impreuna cu toti membrii de sindicat , inclusiv persoanele din conducerea institutiei .Obiect:suplimentul postului, treptei de ... (vezi toată discuția)
Anexa la fisa de post krisstta krisstta Sunt functionar public intr-o institutie din administratia publica. Doresc sa supun atentiei dvs. urmatoarea situatie: - in cadrul unei directii sunt doua ... (vezi toată discuția)
Examen de intrare in randul consilierilor juridici sau avocatilor stagiari bcfbmv bcfbmv Buna Ziua, Spuneti-mi va rog, cum se face dupa absolvirea Facultarii de Drept, ce examen se sustine? De consilier juridic debutant sau se poate si de ... (vezi toată discuția)