avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj daca esti insarcinata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj daca esti insarcinata?

Buna seara!Sunt angajata unei firme in data de 16.10.2008 pe postul de economist la jumatate de norma.De curand am aflat ca sunt insarcinata in 3 luni jumatate, dar se pare ca firma va fi inchisa,.isi va restrange activitatea, adik va inchide punctul de lucru la care sunt eu angajata..firma a fost instiintata de sarcina mea si a luat cunostiinta despre acest lucru.ce solutii sunt in cazul meu ca sa pot face un an de munca anterior nasterii copilului,, din care sa obtin venit.pentru a putea lua in continuare indemnizatia? se poate ca firma daca va inchide la 01.07.2009 dupa cum se preconizeaza, sa ma dea in somaj daca eu voi avea atunci 8 luni lucrate la jumatate de norma?daca se poate , atunci somaju pe ce perioada mi se va acorda ?siii se va lua in calcul ca si vechime si ca venit astfel putand sa mai obtin indemnizatia?Sunt cam disperata in situatia aceasta pentru ca din cate stiu eu nu ar avea cum sa ma dea afara dar....nu stiu nimik legat de lucru acesta cu inchiderea unui punct de lucru ce se va intampla cu o angajata insarcinata care Nu are 1 an lucrat la norma intreaga :( Va rog frumos sa ma ajutati cat mai urgent posibil cu un raspuns cat se poate de solutia optima!!!
VA MULTUMESC ANTICIPAT!!! Am vrut sa mai mentionez si faptul ca la momentul finalizarii studiilor superioare am primit somaj 6 luni de zile ca proaspat absolvent dar asta era in 2007.Va multumesc!!Astept raspuns cat mai repede posibil!!!!
Cel mai recent răspuns: klaudiu_22 , utilizator 18:43, 25 Ianuarie 2010
1. Poate puteti sa faceti o copie dupa adeverinta de la medic cu stampila firmei, pentru a avea o dovada ca ati anuntat firma ca sunteti gravida.
2. Deocamdata stati linistita daca nu vrea sa inchida firma.
si as mai avea o intrebare .in momentul de fata am 6 luni de sarcina si salariul il iau in functie de realizari(adica la procent)ceea ce inseamna foarte putin.1mil-2 mil pe luna.ma gandeam oare nu ar fi mai bine sa fiu data in somaj?macar as lua ceva mai multi banuti.dar acum nu stiu daca mai are voie sa ma dea in somaj.ce spuneti?ma puteti ajuta?multumesc frumos de raspunsuri
tudorvaleriu a scris:

1. Poate puteti sa faceti o copie dupa adeverinta de la medic cu stampila firmei, pentru a avea o dovada ca ati anuntat firma ca sunteti gravida.

Copia dupa adeverinta de la medic cu stampila firmei nu inseamna nimic , daca nu i-a dat numar de inregistrare pentru ca oricine poate sa puna o stampila pe o hartie !
romania inedit a scris:

tudorvaleriu a scris:

Copia dupa adeverinta de la medic cu stampila firmei nu inseamna nimic , daca nu i-a dat numar de inregistrare pentru ca oricine poate sa puna o stampila pe o hartie !

da dar eu am originalul stampilat si semnat si ea are copia la dosar.iar cu semnatura ei pe adeverinta nu cred ca poate sa conteste.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
GOLDANGEL, utilizator
buna seara,
am si eu o problema exact pe acest subiect si as vrea cateva lamuriri daca se poate, am sotia insarcinata in 3 luni iar firma la care lucreaza se restructureaza, precizez faptul ca firma este din Oradea iar noi suntem din Bucuresti, am trimis o instiintare impreuna cu adeverinta de la doctor ca sotia este insarcinata pe mail si prin posta pe data de 11.01.2010 si am primit numarul de inregistrare 342/ 20.01.2010 intre timp angajatorul a emis preavizele pentru disponibilizari datorita restructurarii si i-a transmis sotiei ca o va trimite in somaj. Am inteles ca mai ramane in Bucuresti un singur magazin nu ar putea sa fie transferata acolo decat sa trecuta in somaj.
Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea pt. a beneficia de indemnizatie pentru ccc florichiroiu florichiroiu buna ziua, eu sunt insarcinata in 3 luni si nu am vechime in munca decat 6 luni ,magazinul in care lucrez din luna noiembrie se va inchide peste 2 zile si ... (vezi toată discuția)
Concediul medical ancamaia ancamaia Buna ziua, Sunt intr-o situatie mai dificila si nu stiu cum sa o gestionez. Pe scurt,sunt insarcinata in 12 saptamani..iar firma unde lucrez de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Cine plateste concediul prenatal leydutza leydutza buna ziua, ma numesc Alina si as vrea sa va spun in mare problema mea si daca cineva detine informatii descpre cazul meu sa-mi dea detalii. Sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)