avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fapta penala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fapta penala?

O familie a luat un tanar fara casa, fara nici un serviciu, fara nici un viitor. E ca in cazul oamenii strazii, numai ca tanarul acesta nu provine de pe strada. Acest tanar cautand de munca, a gasit intelegere la o familie care l-a primit in casa lor, iar in schimbul unei locuinte unde sa se adapsteasca, unui pat de dormit si unei mase cu hrana,si ceva bani maruntis, tanarul acesta presteaza diverse munci prin gospodarie ca: Lucrat la camp, taiat si spart lemne de foc, ingrijit animale, s.a.m.d.
Acest caz de mai sus se considera fapta penala pe motiv ca familia respectiva si-a insusit dreptul de a avea o sluga fara contract de munca (munca la negru) ?
Ce se poate face in situatia de mai sus, avand in vedere ca familia respectiva a dorit si doreste sa faca un bine unui tanar care ar putea sa fie de fapt un om al strazii?
Cel mai recent răspuns: kukuk , utilizator 16:04, 22 Septembrie 2014
_Alin_ a scris:

...

Ma gandesc daca ar fi bine sa incheiem un contract la notar sau la politie. sa specificam ca nu lucreaza la negru, ci e un serviciu de caritate care poate fi interpretat cam asa: Bine faci, ai parte de bine!


Nu exista niciun astfel de contract prevazut in legislatia noastra.
freeelis a scris:


Nu exista niciun astfel de contract prevazut in legislatia noastra.


Si atunci care e solutia cea mai potrivita? Trebuie sa existe solutii atat pentru oamenii fara adapost si fara locuri de munca, cat si pentru cei care iau in adapost astfel de oameni.
Spun acest lucru, deoarece un amic de-al meu care lucra la negru, a fost prins si trimis in judecata. La mine e altceva, dar tocmai de asta mi-e teama sa nu se interpreteze sau sa se inteleaga altceva gresit.
Ma intrebam daca banii pe care ii dati reprezinta c/val unui suc sau a unei inghetate sau ii dati cat sa nu fie slugarit pe un blid de mancare.
Cred ca e chestie de interpretare.. omul locuieste la dvs si va gospodariti impreuna sau munceste si pt asta primeste casa, masa si ceva..maruntis.
Ii puteti face viza de flotant - astfel veti dovedi ca locuieste la dvs si nu va afecteaza cu nimic.

Daca sunteti firma,atunci s-ar putea interpreta ca munca la negru.Daca sunteti persoana fizica, respectiva persoana poate contribui la bunul mers al gospodariei.
Nu stiu in ce masura se poate considera munca la negru daca lucreaza in gospodarie.
Inteleg ca beneficiaza si de locuinta.
Este ceva prea amestecat...
Important este sa nu fie fortat sa lucreze intrucat atunci s-ar intra sub incidenta legii penale.

Alte discuții în legătură

Munca voluntara legala danaa1 danaa1 Cum se procedeaza cu acte de munca voluntariat? Mai exact, vara, cand sunt in concediu, obisnuiesc sa merg la tara. Acolo am niste vecini cu care suntem ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare cumparare cu clauza de intretinere lucica3 lucica3 Tatal meu mi-a facut act de vinzare cumparare cu clauza de intretinere pe casa si un teren ( mai am 2 surori carora le-a dat si lor cite un teren tot cu ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract de munca ,,, sclavie made romania elatt33 elatt33 sall.. lucrez la o firma de donstructii de geniu unicata pariez ..... sa va explic ce se intampla acolo , lucrez de 1 an si sunt probleme fff mari , am cerut o ... (vezi toată discuția)