avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incasarea cotelor la intretinere in contul unei firme
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incasarea cotelor la intretinere in contul unei firme

Buna ziua ,

Am si eu cateva intrebari pentru dumneavoastra , sa zicem ca in cazul in care am o firma care se ocupa cu administrarea asociatiilor de proprietari in care am mai multe asociatii raspandite pe raza orasului si cate un casier care se ocupa de fiecare asociatie care este dotat cu un Laptop cu Conexiune la internet prin care realizeaza incasarile intr-un program informatic prin care eu pot vedea ce s-a incasat din orice locatie cu internet, deci voi vedea ce incasari s-au facut intr-o anumita zi.

Pentru preluarea banilor de la casier , in loc de mersul propriu zis sa ma intalnesc fata in fata cu omul si sa iau banii , poate acesta sa depuna banii intr-un cont , al FIRMEI , NU AL ASOCIATIEI , iar eu sa scot banii din alta parta unde imi este mai usor ?

Ce implica rulajul acesta ai unor bani care nu sunt ai firmei prin contul ei ? Presupun ca vor fi suportate si unele comisioane in functie de banca la depunere si la ridicare care vor fi cheltuielile firmei , dar acest rulaj de bani imi mai influenteaza in vre-un mod situatia financiara a firmei ?

A 2-a intrebare , la fel , daca am mai multe asociatii si oamenii vor sa plateasca oricand intretinerea prin banca , se poate folosi acelasi cont al firmei in care proprietarul sa depuna banii cu mentiunea " Adresa x, Blocul y , Apartamentul z" iar apoi eu sa introduc chitanta in calculator pentru asociatia respectiva ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:53, 19 Octombrie 2014
Va multumesc pentru raspunsuri , nu sunt inca administrator , dar cel mai probabil urmeaza sa fiu, si vreau sa fiu cat mai informat .
Mytro a scris:
Eu vroiam sa stiu, in principal, daca sa zicem ca am o asociatie in pantelimon, dar eu locuiesc in crangasi si am un casier angajat care locuieste acolo pentru incasarea cotelor de la acea asociatie, cum pot face sa intru in posesia banilor incasati fara a face deplasarea in pantelimon ?

In primul rand ca nu trebuie sa intrati dumneavoastra in posesia banilor, asa cum spuneti in finalul mesajului. Nu aveti dreptul sa detineti banii asociatiei. Asociatia din Pantelimon are ori va avea un cont bancar deschis la o banca din Pantelimon. La acea banca poate merge casierul pe care-l aveti acolo in Pantelimon zi de zi sa depuna banii in cont atat cat stabiliti impreuna cu presedintele asociatiei si comitetul executiv. La aceeasi banca pot depune direct banii si proprietarii. Altii pot vira banii in contul bancar deschis in Pantelimon din orice alt cont sau din orice alta banca din Bucuresti ori de oriunde din tara.
Fiecare asociatie are contul ei iar conducerea fiecareia (presedinte, comitet) stabilesc prin contractul cu banca, persoanele imputernicite care au dreptul sa ridice numera de la banca, sa faca transferuri catre furnizori.... Una din aceste persoane imputernicite puteti fi si dumneavoastra.

Cum sa nu fie nevoie sa intru in posesia banilor ? Nu eu trebuie sa ma duc sa fac platile cu banii cash care se aduna din incasari ?
Puteti face plata cu banii cash, dar acum toti furnizorii lucreaza prin banca, asa ca daca aveti imputernicire sa lucrati pe contul asociatiei, avand facturile sau datele necesare din facturi, puteti face platile direct din banca asociatiei catre banca furnizorului prin internet banking.
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2014
elga50, moderator
Eram putin mirat de raspunsul domnului de mai sus , ca nu am dreptul sa intru in posesia banilor asociatiei :) Oricum , m-am cam lamurit ce este de facut in principal in cazul in care distanta dintre mine si asociatie este mai mare .

1. Imputernicire de la presedinte la casier pentru a depune banii in contul asociatiei
2. Imputernicire de la presedinte catre mine pentru a efectua plati

Alte discuții în legătură

Suma de bani tinuta in casieria asociatiei de proprietari Osanca Osanca Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca este ok ca sumele de bani incasate de la proprietari sa fie pastrate la casier acasa, pana se achita facturile si ce ... (vezi toată discuția)
Suma maxima ce poate fi pastrata in casa iriiri iriiri Buna ziua Am o problema legata de suma maxima care se poate pastra in caseria asociatiei de proprietari. Presedintele in sedinta consiliului a propus ca ... (vezi toată discuția)
Cont bancar asociatie luciano39ok2007 luciano39ok2007 sunt oblogate asociatiile de proprietari sa aibe cont curent bancar ,pt ca am incercat sa platesc intretinerea prin virament bancar si mi s-a spus ca nu au ... (vezi toată discuția)