Buna ziua,
Se poate sa imi spuna si ie cineva ce spune legea in legatura cu plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi?
Puteti sa imi dati doar un link catre acea lege care specifica ce si cum.
Multumesc frumos!
legea 313/2009 completeaza legea 24/2007 descriind spatiile verzi.
HCGMB 120/2010 Art.34 litera b este destul de "atotcuprinzator" si cu o doza de ambiguitate.
b) să nu permită accesul animalelor de companie pe spațiile verzi ... și cele aferente ansamblurilor de locuințe...
si
Accesul cu animalele de companie va fi permis numai in spatiile special amenajate.
Asa ca erati, dupa parerea mea, exact in locul potrivit sa va amendeze.
si in sectorul 1, de cateva saptamani, sunt actiuni ale localilor vizand posesorii de caini.
la inceput, se legau de lesa si materialele de strans (perect normal referitor la materialele de strans). pe urma au trecut la "next level".
spre exemplu in herastrau este sau era voie cu cainele, nu am trecut pe acolo in ultimele saptamani, asa ca nu stiu daca s-a schimbat ceva.
in schimb, in Doina, dupa logica lor, nu. nu am cunostinta, ca, conform 313/2009 parcurile sa aiba diferite incadrari ca spatii verzi.
degeaba ne plangem pe forumuri, daca nu facem si ceva concret.
ei au o puzderie de agenti la dispozitie, acompaniati de agenti a unor firme private de paza.
spre exemplu, in herastrau, sunt peste 100 de agenti BGS, nu se stie pentru ce exact si din ce bani isi permite primarul sa ii plateasca. un agent al unei firmei de paza privata, are zero atributii de ordine publica (in afara de ceva legat de ordinea pe stadioane).
avem voie in spatii special amenajate din parcuri , dar nu avem voie in parc ... ce putem face in afara de a contesta amenzile ... am semnat tot felul de petitii dar nu cred ca se va rezolva ceva
Alinakh - aveti voie in parc - dar dupa "mintea" legii 24/2007 si a HCGMB 120/2010, nu aveti voie pe iarba din parcuri - cu alte cuvinte legati cainele de banca si dvs. intrati pe iarba - dar, daca legati cainele de banca se numeste caine fara stapan - conform OUG 155/2001 art.1 - legislatia este stupida, pur si simplu
Catel in apartament
Andy08
Detin un catel de talie mica 2.1 kg si locuiesc intr-un ansamblu de locuinte din Bucuresti. Imi plimb catelul in jurul blocului, pe alee si spatii verzi si ... (vezi toată discuția)