avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi

Buna ziua,
Se poate sa imi spuna si ie cineva ce spune legea in legatura cu plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi?
Puteti sa imi dati doar un link catre acea lege care specifica ce si cum.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: LUCk33ro , utilizator 17:44, 4 Februarie 2019
in procesul verbal scrie: "sus numitul a patruns cu animalul de companie, caine, pe spatiul verde al parcului, creand disconfort cetatenilor care tranzitau parcul".HCGMB nr.120/2010 Art.34 litera b. martor fiind agentul bgs.
insa politistul local a sustinut sus si tare, inclusiv de fata cu cei de la politia "normala" ca nu am voie deloc in parc cu cainele, nici macar pe alei (spre mirarea politistilor "normali" care au ramas blocati nitel). si o sa fiu amendat ori de cate ori mai intru in parc.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2015
valentin_a, utilizator
cum au ajuns la concluzia ca ati creeat disconfort?...asta-i de cascadorii rasului...martor agentul bgs?!?! - le-a fost lene sa faca poza?
nu prea aveau ce poza sa faca, pentru simplul motiv ca ma plimbam si am traversat o bucata de iarba din nou in alee. eram deja de asfalt cand s-au "sesizat". in parc e mai mult asfalt oricum, unde ar trebuie sa fie iarba e cam namol. pe iarba cei de la administratia parcului circuland si cu masina pe unde apuca cand "fac curat", unele urme ducandu-te cu gandul la off road. :)
Acum 2 zile am primit amenda de la politia comunitara pt ca ma aflam cu catelusa mea, shih tzu de talie mica, care era in lesa, in spatiu de relaxare respectiv spatiul verde de la coltul blocului, iar la 2 m de noi era un r...t de la oamenii strazii, probabil, de toata frumusetea... Mi-au fluturat un carnetel cu o lege care spune ca nu avem voie in spatiile verzi, gradinile publice etc. decat in locurile special amenajate care lipsesc cu desavarsire. Azi , era cu catelusa in gradina din fata blocului, care e ingradita, si e un fel de pubela publica pot spune , nicidecum un spatiul verde, si ma trezesc cu d-nii de la politia locala care au fost interesati daca am materiale de curatenie asupra mea. Dupa ce le-am aratat ca am un intreg sul de pungute nu doar una la mine, i-am intrebat daca am voie in acea gradina considerata spatiul verde, raspunsul a fost afirmativ atata timp cat curat mizeria lasata de animal ( lucrul care mi se pare de bun simt si consider ca toti detinatorii de animale ar trebui sa faca acest lucru). Ma intreb acum daca maine ma opresc cei de la politia comunitara si imi flutura iar legea in fata , ca nu am voie in gradina blocului, cam ce ar trebui sa fac ? ... Si apropo de tinutul in lesa, mi se pare cam absurd sa-mi tin cainele, care e mai mic decat o pisica, in lesa , lucru care e specificat tot in legea respectiva ...
inca un lucru care mi se pare total ciudat, dat fiind ca legea e din 2010 , nu inteleg totusi de ce toata vara trecuta am putut sta cu catelusa in parcul de la bloc, fara lesa, fara ca politia sa ne atraga atentia (sau sa primim amenzi) desi ne-au vizitat de multe ori , si de o luna nu mai am voie ??? se pune legea in aplicare dupa cum bate vantul sau cum ?

Alte discuții în legătură

Catel in apartament Andy08 Andy08 Detin un catel de talie mica 2.1 kg si locuiesc intr-un ansamblu de locuinte din Bucuresti. Imi plimb catelul in jurul blocului, pe alee si spatii verzi si ... (vezi toată discuția)
Amendat de polițist local conform unei hotărâri de consiliu radugrecu radugrecu bună ziua, weekendul trecut, pe 28 octombrie, am fost oprit de către doi agenți de la poliția locală pentru că eram pe spațiul verde din parcul ... (vezi toată discuția)
Caine la bloc, obligatia de a curata mizeria pe care o lasa in gradina blocului Margareta72 Margareta72 Am un catel, metis, foarte pasnic si prietenos. Locuiesc la bloc si platesc la intreinere 3 lei pt el. Cand ies afara sa isi faca nevoile, ies fara lesa, ... (vezi toată discuția)