avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati asociatie locatari

Buna ziua!
Ma confrunt cu o situatie despre care cred ca e cam nedreapta, ma intreb daca mi se pare doar sau am chiar dreptate.
Locuiesc din 2010 intr-un apartament cumparat. In momentul cumpararii proprietarul era la zi cu cheltuielile fata de asociatia de loctari, si in sensul acesta a prezentat notarului si o adeverinta.Administratorul blocului mi-a confirmat intr-o discutie ca sunt niste panalitati fata de un furnizor pe care le-a preluat o data cu asociatia in anul 1998. Ieri ne-am trezit cu un afis prin care eram instiintati ca exista o decizie definitiva si irevocabila prin care trebuie sa achitam respectivele panalitati furnizorului in cauza, adica esalonat in 36 de luni cate 230 ron lunar fiecare familie.
Nu mi se par corecte urmatoarele lucruri:
1. noi locatarii nu am stiut ca administratorul in numele asociatiei a avut un proces cu respectivul furnizor
2.de ce sa platesc eu penalitati acumulate de nu stiu cine intr-o perioada in care eu nici nu locuiam acolo.
3.daca in 2010 in momentul cumpararii apartamentului am primit o adeverinta din care reiese clar ca apartamentul si proprietarul din acel moment nu avea nici un fel de datorii catre asociatia de proprietari- e corect sa platesc eu acum acesti bani ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:12, 23 Octombrie 2014
Nu doar eu "m-am trezit dupa 4 ani",in aceasta situatie ci toti locatarii blocului i(19 apartamente) si nu ma plang "pe aici" ci voiam sa stiu doar daca este corect sa platesc acesti bani care in 3 ani se strang in jur de 8200ron .Aceste penalitati sunt de pe vremea unui alt administrator, si a unui alt proprietar si s-au strans intr-o perioada de ani de pana in anul 1998, adica cu 15 ani inainte ca apartamentul sa ajunga in posesia mea, si de altfel am primit un act autentificat la notar ca apartametul / vechiul proprietar nu avea in 2010 nici un fel de datorii(cu nici o alta clauza care sa faca referire la anunite debite ce pot apareadin procese pe rol ). Si alti locatari vechi de cand blocul sunt in dilema, nimeni nu a stiut de acest proces, Si unii locatari nu au avut niciodata restante si implicit penalitati. Este probabil ca aceste datorii sa fie acumulate de unii care nu mai stau demult in acest bloc-corect, dar ce vina am eu sa platesc dupa 20 de ani datoria lor, cand am fost asigurata ca nu exista datorii.
Si nu s-a prescris nimic, e o datorie acumulata la furnizorul de apa curenta, care ameninta cu sistarea apei.
Administratorul mi-a confirmat anul trecut ca exista aceste penalitati, dar ca le-a preluat in 1998 odata cu asociatia, cu alte cuvinte nici administratorul nu stie in ce mod si cine le-a acumulat, omitand insa sa ma informeze si asupra procesului pe rol .
Situatia prezentata de mine, nu are nici o legatura cu ce as fi facut daca mi-ar fi parvenit niste bani-lucru care s-a discutat si lamurit mai sus, iar insinuarea dumneavostra la adresa "utilizatorului" este putin sarcastica si denigranta--- si chiar nu isi avea rostul.
Nu doar eu "m-am trezit dupa 4 ani",in aceasta situatie ci toti locatarii blocului i(19 apartamente)

Aceste penalitati sunt de pe vremea unui alt administrator, si a unui alt proprietar si s-au strans intr-o perioada de ani de pana in anul 1998, adica cu 15 ani inainte ca apartamentul sa ajunga in posesia mea, si de altfel am primit un act autentificat la notar ca apartametul / vechiul proprietar nu avea in 2010 nici un fel de datorii(cu nici o alta clauza care sa faca referire la anunite debite ce pot apareadin procese pe rol )

Este probabil ca aceste datorii sa fie acumulate de unii care nu mai stau demult in acest bloc-corect, dar ce vina am eu sa platesc dupa 20 de ani datoria lor, cand am fost asigurata ca nu exista datorii.


Este exact ce am spus eu, incercati sa dezgropati pe cel care a fost primul proprietar al apartamentului.
Daca nici macar proprietarii vechi (de cand este imobilul) nu au stiut de aceasta restanta, atunci cine este vinovat?
Acum nu puteti sa il gasiti vinovat pe vechiul proprietar, daca nimeni din bloc nu a stiut, credeti ca el stia?
Un lucru este cert, nu se cunoaste vinovatul, nu platiti restanta si o sa ramaneti fara apa, pana aflati cum si cine a facut paguba stati fara apa, de baut se mai gaseste, problemele sunt cu spalatul si la WC, iar penalizarile cresc nu scad.
In Bucuresti sa stiti ca monopolu este detinut de APA NOVA, care odata intrerupta furnizarea apei nu o sa o rebranseze decat dupa achitarea datoriei, penalizarilor si a taxelor de rebransare, atunci sa vedeti sume de platit.
Furnizorii de utilitati nu au contract cu proprietarul X sau cu proprietarul Y, ei au contract cu asociatia, cand sunt restante ei nu intreaba pe nimeni cand a cumparat apartamentul, daca stie sau nu cine a facut paguba, daca proprietarii sunt bogati, saraci, daca au sau nu bani sa plateasca, ei stiu doar un lucru, trebuie sa recupereze banii!!
Din acest motiv am scris ca veniti dupa 4 ani de la cumpararea apartamentului sa intrebati daca este sau nu corect sa platiti, NU este corect, dar nu aveti decat varianta sa platiti, dupa aceea va consultati si cu ceilalti proprietari si dati in judecata asociatia, presedintele si comisia de cenzori care au dormit atatia ani, sau presedintele si administratorul care au facut paguba (daca mai traiesc).
Daca trebuie reparata fatada blocului, dumneavoastra ce faceti, chemati toti fostii proprietari sa contribuie la repararea acesteia, pentru ca o parte s-a deteriorat pe timpul lor?
nelusha a scris:
Ieri ne-am trezit cu un afis prin care eram instiintati ca exista o decizie definitiva si irevocabila prin care trebuie sa achitam respectivele panalitati furnizorului in cauza, adica esalonat in 36 de luni cate 230 ron lunar fiecare familie.

Am reluat prin citat ca sa ne lamurim, poate e o greseala. Pai 230 X 36 = 8280 lei de apartament. Asta inseamna aproape 20.000 euro adica valoarea unui apartament bun in anul 1998.
Poate e o greseala. Daca e vorba de 230 lei repartizati in 36 de rate asta poate insemna cate 7 lei/luna si nu mai merita atata zbatere. Platiti si o sa aveti utilitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare sume pierdute in procese nikoleta_steliana nikoleta_steliana Buna ziua! Traiasca Avocat-Net care ne va ,,lumina\\" iarasi! Cu tot respectul, va relatez urmatoarea situatie : am avut procese pe rol cu 2 restantieri si ... (vezi toată discuția)
Nelamurire achitare debit in cazul executarii silite daan08 daan08 Buna ziua, ma numesc Daniel si doresc daca imi puteti furniza un raspuns referitor la urmatoarea problema: in blocul in care locuiesc un apartament a fost ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatie ContSters208825 ContSters208825 Buna seara! Sunt administratorul unui bloc si am preluat un locatar cu penalitati de acum 5 ani din care nu a platit nimic, dar platea la zi fara ... (vezi toată discuția)