avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pot afla de la evidenta populatiei daca o persoana are ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pot afla de la evidenta populatiei daca o persoana are copii?

Pot obtine informatii de la evidenta populatiei daca o femeie a nascut?
Ce demersuri trebuie sa fac? Pot obtine aceste informatii daca am CNP-ul femeii care a nascut un copil despre care vreau sa aflu?
Ms.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:27, 28 Ianuarie 2019
Si daca ar fi al dv., nu ar fi inregistrat nicaieri, fosta nu poate declara asta oficial.
Am inteles. Dar pot macar afla de la vreo institutie daca a nascut ?
Daca sunteti sigur ca este copilul dvs. il puteti recunoaste cu sau fara voia fostei prietene. De aceea cel mai bine ar fi sa luati un buchet de flori, sa-i bateti la usa fostei, sa vedeti copilul si poate asa va spulberati temerile.
Daca sunteti sigur ca este copilul dvs. il puteti recunoaste cu sau fara voia fostei prietene.

Cum poate face asta cineva daca nu stie date concrete despre copil? Hai ca numele il poate afla, dar CNP-ul ma indoiesc. Poate merge la Starea civila sau la notar sa il recunoasca daca nu are copie dupa certificatul de nastere? Ma rog, poate merge, dar e luat in seama? :)

Ati fi de mare ajutor daca ati raspunde la intrebarea asta. Nu demult a fost un topic pe forum (daca il gasesc pun link) unde tata nu a reusit nicicum sa isi recunoasca pruncul si a fost trimis in instanta. Nu ne-a lamurit ce fel de actiune si nici impotriva cui: a mamei, a Starii civile... am ramas in ceata.
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2014
Ares-3, moderator
Informatia cu privire la nastere tatal o poate obtine cel mai sigur de la mama. Tatal trebuie doar sa cunoasca locul nasterii copilului, mai exact maternitatea unde aceasta a fost nascut. Dupa care se prezinta la notar si solicita recunoasterea copilului furnizand doar locul de inregistrare a nasterii. Notarul solicita de la starea civila un extras uz oficial dupa actul de nastere al copilului. Tatal nu are nevoie nici de CNP nici de acordul mamei ci doar sa stie unde anume s-a facut inregistrarea nasterii. Numele copilului este cel al mamei. Am avut recent un astfel de caz si s-a rezolvat prin recunoastere la notar urmand aceasta procedura. Tatal poate afla informatii cu privire la maternitatea unde a nascut fosta prietena si de la vecini sau prieteni comuni care or fi fost cu flori la spital. Stiu ca poate unora nu le vine sa creada dar in cazul pe care vi-l prezint asa s-a procedat. Este perfect legal.

Alte discuții în legătură

Recunoașterea paternă fără acordul mamei romio romio Bună dimineața, am o mare problemă legată de recunoașterea copilului, de aceia cer părerea unei persoane avizate în acest domeniu. Fosta mea iubită ... (vezi toată discuția)
Copil- recunoastere paternitate b_nvalentin b_nvalentin Am o problema mai delicata si poate pot fi luminat... Dupa o relatie de 10 ani cu \\"prietena\\"mea, ne-am despartit...problema este ca e insarcinata.Ea nu ... (vezi toată discuția)
Certificatul de nastere anonim anonim Buna ziua, Sper ca postez intrebarea pe forumul potrivit. As dori sa stiu, daca o femeie este insarcinata si naste in Romania, iar tatal este in ... (vezi toată discuția)