@asistentaexecutare :
asistentaexecutare a scris:
Buna seara,nu inteleg de ce nimeni nu vorbeste desspre contestatia la titlu, care se poate face oricand in termenul general de prescriptie , ne aflam totusi in cazul unui contract bancar.
Domnule avocat,
Din cate am inteles eu din postarile precedente, laura_dari prin contestatia la executare doreste sa "scape" definitiv si irevocabil de asa-zisa datorie pretinsa de camatarii legali.
Daca demersul va avea succes ... depinde de foarte multe aspecte. Din ce am citit mai devreme, doamna a inceput-o cu stangul, ne-introducand contestatia la Judecatorie, ci la BEJ. Insa nu e totul pierdut.
Notiunea indicata de dvs "contestatia la titlu" nu o ajuta pe doamna cu absolut nimic, ea (contestatia la titlu) referindu-se strict la contestarea însuşi a titlului executoriu, dar nu în ceea ce priveşte validitatea sa în fond,
ci numai în ceea ce priveşte înţelesul, întinderea şi aplicarea sa. Ca atare, condiţia de bază pentru a putea fi primită o asemenea cerere este ca titlul executoriu să conţină anumite ambiguităţi, neclarităţi sau soluţii susceptibile de interpretare şi aplicare diferite."
[ link extern ]
Multumesc.