avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am primit o citatie de executare in cazul unei datorii ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am primit o citatie de executare in cazul unei datorii la o banca

In 2006 am facut un card de descoperire salariu la o banca..dupa un timp imi dau demisia si mai ramane de achitat o anumita suma pe card..dupa un alt timp primesc fel si fel de amenintari de executare silita de la o firma de recuperare creante si in 2010 octombrie ma trezesc cu cei de la firma respectiva acasa si ma pun sa semnez un acord de plata si sa platesc o suma lunara care sa le-o dau..de atunci nici un semn de la nimeni si nimic si astazi primesc acasa un plic de la un executor judecatoresc din Sv in care mi se aduce la cunostinta ca urmeaza a mi se pune poprire pe salariu care il primesc pe card la o anumita banca...
Ma poate lamuri va rog frumos cineva ce as putea eu sa fac,in cazul acesta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: laura_dari , utilizator 21:12, 21 Ianuarie 2015
Hmmm ... nu cred ca la biroul de executare trebuia depuse contestatia, ci la Judecatoria de care apartineti cu domiciliul.
Art 713 NCPC spune :

Instanţa competentă

(1) Contestaţia se introduce la instanţa de executare.

(2) În cazul urmăririi silite prin poprire, dacă domiciliul sau sediul debitorului se află în circumscripţia altei curţi de apel decât cea în care se află instanţa de executare, contestaţia se poate introduce şi la judecătoria în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul sau sediul debitorul. În cazul urmăririi silite a imobilelor, al urmăririi silite a fructelor şi a veniturilor generale ale imobilelor, precum şi în cazul predării silite a bunurilor imobile, dacă imobilul se află în circumscripţia altei curţi de apel decât cea în care se află instanţa de executare, contestaţia se poate introduce şi la judecătoria de la locul situării imobilului.

(3) Contestaţia privind lămurirea înţelesului, întinderii sau aplicării titlului executoriu se introduce la instanţa care a pronunţat hotărârea ce se execută. Dacă o asemenea contestaţie vizează un titlu executoriu ce nu emană de la un organ de jurisdicţie, competenţa de soluţionare aparţine instanţei de executare.

Detalii: [ link extern ]
@asistentaexecutare :

asistentaexecutare a scris:

Buna seara,nu inteleg de ce nimeni nu vorbeste desspre contestatia la titlu, care se poate face oricand in termenul general de prescriptie , ne aflam totusi in cazul unui contract bancar.

Domnule avocat,
Din cate am inteles eu din postarile precedente, laura_dari prin contestatia la executare doreste sa "scape" definitiv si irevocabil de asa-zisa datorie pretinsa de camatarii legali.
Daca demersul va avea succes ... depinde de foarte multe aspecte. Din ce am citit mai devreme, doamna a inceput-o cu stangul, ne-introducand contestatia la Judecatorie, ci la BEJ. Insa nu e totul pierdut.
Notiunea indicata de dvs "contestatia la titlu" nu o ajuta pe doamna cu absolut nimic, ea (contestatia la titlu) referindu-se strict la contestarea însuşi a titlului executoriu, dar nu în ceea ce priveşte validitatea sa în fond, ci numai în ceea ce priveşte înţelesul, întinderea şi aplicarea sa. Ca atare, condiţia de bază pentru a putea fi primită o asemenea cerere este ca titlul executoriu să conţină anumite ambiguităţi, neclarităţi sau soluţii susceptibile de interpretare şi aplicare diferite."

[ link extern ]

Multumesc.
Cu tot respectul domnule consilier juridic,
dar le confundati, cum sa contesti un contract de credit pentru conditiile de forma:
-ad validitatem
-ad probationem
- opozabilitate
normal ca se face pentru înţelesul, întinderea şi aplicarea sa ( caracterul cert , lichid si exigibil).

Iar sa revenim discutia noastra , am vrut sa spun doar ca poti face contestatie chiar daca au trecut cele 15 zile de la primirea somatie, oricarui act de executare, prima retinere daca executarea se face fara somatie.
Nu vreau sa intram in polemica pe acest subiect, insa din modul in care ati pus problema in ultima postare (si din tonul pe care ati facut-o) sunteti ranchiunos.
Nu cred ca am confundat ceva ... si nici nu sunt persoana care a adus in discutie "contestarea unui contract de credit" pe baza conditiilor de forma "-ad validitatem,ad probationem, opozabilitate" ... alte persoane cu profesii mai elevate au facut-o (total pe langa subiect, dar au facut-o).
Ma refeream strict la contestarea executarii invocand prescriptia dreptului de a mai cere executarea (daca termenul de 3 ani este implinit). Pe tema prescriptiei au fost majoritatea postarilor la acest subiect.
"... am vrut sa spun doar ca poti face contestatie chiar daca au trecut cele 15 zile de la primirea somatiei, oricarui act de executare ..." ... se contesta intreaga executare (in cazul in care contestatia va avea castig de cauza pe motivul prescriptiei) toate si subliniez toate actele de executare urmand a fi desfintate, nu fiecare act de executare in parte - cum gresit ati inteles dvs.

P.S: Haideti va rog sa lasam spatiul acestui forum pentru problemele de executare silita, nu pentru vendete personale gen "care pe care". Daca mai doriti sa adaugati ceva, va rog sa o faceti in cadrul unui mesaj privat.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
cristi111us, utilizator
Buna seara,dupa cate sfaturi pe langa am vazut pe site, cred ca este bine sa raspundem celui care cere ajutor in functie de experienta practica , nu din carti ca asa putea citi si omu din ele.Ceea ce se intampla in practica este total diferit de ceea ce este scris in manuale.
Ps. Imi place sa schimbam idei si nu sunt ranchiunos, dc ne contram nu inseamna ca nu este posibil sa avem amandoi dreptate.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am primit o executare silita cu poprire pe salariu ... Carmenstratone Carmenstratone Buna ziua! Am primit o executare silita cu poprire pe salariu la locul meu de munca. In termen de 15 zile am contactat un avocat și am făcut contestație. ... (vezi toată discuția)
Executare silita raduradulescu raduradulescu buna seara . as vrea sa intreb si eu ceva legat de executorul judecatoresc si anume :daca un creditor se prezinta la un bej cu un titlu executoriu ,acesta are ... (vezi toată discuția)
Poprire prin executor de la kruk. edward_zone edward_zone Buna ziua, Am primit un plic de la executor care instituie poprire la ordinal Kruk la un card de credit de la Garanti din 2009 care nu a mai fost platit din ... (vezi toată discuția)