Buna ziua!
As dori sa ma ajutati intr-o problema legata de numar efectiv de ore lucrate.
Cum se intocmeste un stat in cazul in care pentru un salariat cu un CIM in care numar de ore/zi este de 8, iar el a lucrat mai putin , ex: luni 6 ore, marti :8 ore, miercuri 6 ore , etc, in total in luna mai 120 de ore.
Mentionez ca, salariatul a lucrat mai putine ore deoarece, lucrarile care i-au fost incredintate atat au necesitat.
Va rog sa-mi spuneti cum o sa apara pe stat?
Ptr. luna Aprilie apare cu 20 zile lucrate , cu sal de incadrare cat e in CIM si cu salariu realizat mai mic?
daca asa o sa apara asa cum am mentionat mai sus, mai avem nevoie sa intocmim ceva acte ptr. ITM?
Va multumesc!!!!!
1. In foaia colectiva de prezenta se trece 8 ore. Pontajul nu este fisa de acord.
2. Colega mea, @grace_r, va spus ce zice legea. Nu este vina omului ca managementul este deficitar.
3. Nu puteti sa faceti cerere de CFP pentru 2 ore pe zi. daca aveti mai putin de lucru, lucrati 3 zile pe saptamana cate 8 ore si 2 zile in CFP.
4. "Inventiile" pe care doriti sa le puneti in practica sunt ilegale si s-ar putea sa va coste mai mult.
NU vad de ce complicati situatia......... Angajatul s-a inteles cu angajatorul sa i se plateasca orele care le munceste.
Pontajul se va intocmi real adica daca a lucrat 6 ore se va ponta 6 ore.
Plata se va face conform pontajului adica la 120 de ore, iar ITM-ul nu are nimic de obiectat.
Daca lucrurile nu stau asa si angajatul este lezat in drepturile sale poate sa sesizeze ITM-ul, respectiv instanta.
Exact acest lucru vroiam sa stiu daca este posibil, daca este legal si daca trebuie sa intocmesc ceva ( decizie, act aditional,...)
Il rog pe colegul mihai-u sa-mi spun si o baza legala pentru ce a sustinut in "Pontajul se va intocmi real adica daca a lucrat 6 ore se va ponta 6 ore. Plata se va face conform pontajului adica la 120 de ore, iar ITM-ul nu are nimic de obiectat"