avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Numar ore lucrate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Numar ore lucrate

Buna ziua!
As dori sa ma ajutati intr-o problema legata de numar efectiv de ore lucrate.
Cum se intocmeste un stat in cazul in care pentru un salariat cu un CIM in care numar de ore/zi este de 8, iar el a lucrat mai putin , ex: luni 6 ore, marti :8 ore, miercuri 6 ore , etc, in total in luna mai 120 de ore.
Mentionez ca, salariatul a lucrat mai putine ore deoarece, lucrarile care i-au fost incredintate atat au necesitat.
Va rog sa-mi spuneti cum o sa apara pe stat?
Ptr. luna Aprilie apare cu 20 zile lucrate , cu sal de incadrare cat e in CIM si cu salariu realizat mai mic?
daca asa o sa apara asa cum am mentionat mai sus, mai avem nevoie sa intocmim ceva acte ptr. ITM?
Va multumesc!!!!!



Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:46, 29 Noiembrie 2011
Cu riscul de a ma repeta, o sa sintetizez problema si un posibil raspuns, pe urmatorul exemplu:
Persoana x este incadrata in functia de lacatus avand un salariul de incadrare de 720 lei(am mers pe minim ca sa semnalez o alta problema) si cu un program de lucru de 8h/zi.
In luna Mai, persoana X a venit in fiecare zi la serviciu, dar in total a lucrat 120 de ore.
Statul de plata o sa se prezinte , astfel: 20 de zile lucrate, salariu de incadrare 720 lei, salariu realizat 540 lei.
Declaratiile se intocmesc ptr. 20 de zile lucrate cu un realizat de 540 lei.
P.S. nu stiu daca este corect si mai ales ca, salariul realizat este sub salariu minim pe economie ptr. functia de lacatus.
Va rog sa ma ajutati
Stimata doamna, sfaturile colegilor de mai sus v-au raspuns intrutotul cerintelor dvs. Atata timp cat salariatii sunt de acord, puteti anexa pontajului orice act acoperitor doriti: ore de invoire fara plata, absente nemotivate...
Ceea ce discutam cu doamna grace_r era o discutie principiala, tangenta cu problema dvs.
PS In ceea ce priveste detaliile pe care le-ati dat acum, ele nu schimba cu nimic datele problemei. La atata munca, atata salariu. Nu incalcati nicio prevedere legala. Salariul se plateste in schimbul unei munci. Daca salariatul absenteaza si deci, nu munceste, nimic nu va obliga sa ii dati salariul intreg, ci doar proportional cu perioada lucrata ( bineinteles cu exceptia zilelor de concediu odihna, alte concedii platite si zile libere)
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2009
pakos, utilizator
Multumesc mult!
Aveti perfecta dreptate, #-o, cred ca cele 5 zile care au trecut din saptamana asta isi spun cuvantul:">
in pontajul ptr oameni patronul ii ponteaza cu 7 sau 6 ore pe zi pe motiv ca intarzie la program sau pleaca mai repede, este corect sa-mi apara pe pontaj si stat de plata ore mai putine decat cele stabilite prin cim?
intreb ca sa nu am probleme la control

multumesc mult
Da, este corect ... intrucat acele ore sunt considerate ca absente nemotivate ... nu de putine ori s-a intalnit in practica o asa procedura : pentru o intarziere si de cateva minute dupa ora de incepere a programului , salariatului i s-a taiat o ora pe ziua respectiva ...

Alte discuții în legătură

Pontaj + salariu ContSters60781 ContSters60781 In ciuda faptului ca sunt atat de multe discutii pe aceasta tema, tot nu imi este clar. Nici o retinere salariala nu se poate face fara intreaga procedura a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un angajator trebuie sa elibereze angajatului un document ... EugenGA EugenGA Buna ziua, un angajator trebuie sa elibereze angajatului un document pe care acesta trebuie sa îl semneze, dacă vrea sa îl treacă absent nemotivat? ... (vezi toată discuția)
Preaviz nelucrator mihaeladobrinoiu mihaeladobrinoiu Doresc sa stiu daca exista notiunea de preaviz nelucrator.Adica o societate comerciala decide sa concedieze un angajat si-i acorda cele 20 zile de preaviz pe ... (vezi toată discuția)