miraj a scris:
in pontajul ptr oameni patronul ii ponteaza cu 7 sau 6 ore pe zi pe motiv ca intarzie la program sau pleaca mai repede, este corect sa-mi apara pe pontaj si stat de plata ore mai putine decat cele stabilite prin cim?
intreb ca sa nu am probleme la control
multumesc mult
Un pontaj se face in baza unei evidente zilnice a prezentei angajatului,care se tine fie cu ajutorul cartelei magnetice fie a condicii de prezenta..Atata timp cat cartela magnetica indica ora inceparii programului-ora terminarii programului angajatului respectiv,din care rezulta 6/7 ore /zi lucrate.nu este nicio problema,cu atatea ore va fi si pontat.
Daca se utilizeaza o condica de prezenta ,este indicat ca patronul sa consemneze sub semnatura sa in ziua respectiva ,in dreptul angajatulu orele absentate fie prin intarziere,fie prin parasirea locului de munca inainte de sfarsitul programului,pt. a exista justificarea legala a pontarii cu mai putine ore/zi.
Ceea ce am vrut sa evidentiez,este ca nu constituie o ilegalitate atata timp cat aveti si justificarea scriptica, nu numai verbala ,a pontarii cu un nr.mai mic de ore/zi.