avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate De incredere sau...tzeapa?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

De incredere sau...tzeapa?

Buna ziua
Ca multi altii, in cautare de bani, am gasit un anunt in care o persoana din Franta oferea imprumuturi cu dobanda foarte avantajoasa. Ne-am inteles asupra sumei de 5000euro, suma ce urma sa o returnez in 4ani, respectivul primind la sfarsit suma de 5250euro. Pentru a-mi castiga increderea mi-a trimis o copie a pasaportului si un ''Acord de pre`t'' ce urma sa il completez. Ce nu inteleg e ca pt a-mi transfera banii in cont, imi cere sa-i transfer mai intai suma de 150euro prin Western union unei persoane, alta decat respectivul cetatean francez, suma ce ar insemna un fel de asigurare...
Ce ma sfatuiti sa fac? Sunt destul de suspicios...
Va multumesc
Nu erau gunoieri ci adunatori-de-prin-gunoaie.In mileniul electronicii, informatiile pot fi prelucrate foarte usor in diferite scopuri, se creeaza baze de date care se vand spre utilizare frauduloasa, de la credite bancare la vanzari de locuinte, firme fantoma cu sedii inexistente,poliidentitati, vanzari fictive on-line..voturi....sa mai continui?Deja am inceput sa vedem pe sticla evenimente pe care o minte onesta nu le-ar putea concepe.
studentica a scris:

Chiar se intampla acest lucru, pe la noi? stia m ca boschetarii sunt interesati de maculatura , ii vad destul de des pe unii dintre ei adunand cartoane , probabil le duc la centrel de colectare pt . a obtine ceva bani. pana la urma , mi se pare o munca cinstita. Dar nu mi-am imaginat ca pot ,,colecta' si genul acela de hartii...personal, am avut de cateva ori tentatia sa arunc niste facturi , chitante, fara a le distruge in prealabil, insa , fiindca nu detin o masina de distrus acte, m-am multumit sa le rup in 4...cred ca trebuie , intr-adevar ,sa fim mai atenti....romanii pot fi foarte ingeniosi, in special in vreme de criza..

Ati fi furnizat niste date minunate pentru un facturier "suplimentar" cu specimen de stampila si poate ati fi avut surpriza sa-l gasiti de vanzare undeva....la iesire din Bucuresti!
In alta ordine de idei,maculatura nu prea se mai cumpara sau nu renteaza decat in cantitati f. mari(0,2 lei/kg)
Bine,adunatori-de- prin-gunoaie!:)
Ii rog pe cei care au scris aici,sa nu se supere.
Constat un lucru:atata informatie exista pe acest forum(ce spune Nucu e tare de tot!),incat ne speriem noi,ce sa mai vorbim de domnul care si-a dat copia de buletin curata ,neindoita...
Eu astazi am cautat,nestiind,informatii despre declararea pierderii actelor de identitate("pierdere",adica)dar inca n-am gasit nicio sanctiune.:D
Cunosc oameni din SUA care detin in casa un tocator de hartie, considerat obiect necesar ca si oricare altul. Orice hartie cu date peresonale, facturi, etc ajung in acel tocator.
Banuiesc ca experienta i-a invatat ca acel obiect este un strict necesar.
Pe de alta parte recunosc ca noi nu suntem la nivelul de a ne permite sa cumparam un astfel de bun pentru folosinta casnica, dar cred ca ar trebui sa fim atenti cu ce aruncam la gunoi,
daca ne cere cineva sa dam date despre noi devenim circumspecti, dar la gunoi intredevar nu ne imaginam prea repede ca cineva ne "sorteaza" gunoaiele..
Ce pot sa mai zic???!!! #-o #-o #-o

Alte discuții în legătură

Dreptul de folosire al domeniului Bogdan V Bogdan V Buna ziua, Daca firma are un domeniu www rezervat pe un an de zile prin plata facturii catre firma de hosting, este posibil ca o firma straina, din China de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in anglia destul de dubios Conrad Conrad Situatia este urmatoarea: Am aplicat online la un post disponibil la un hotel foarte respectat din Londra, mi sa transmis un chestionar l-am completat , dupa ... (vezi toată discuția)