u.b.i.k. a scris:
u.b.i.k. a scris:
rasismul este unul dintre efectele secundare ale educatiei religioase
aidu a scris
Doi, asta da rusinos. Zicem de prejudecatile altora... dar nu ne vedem barna din propriul ochi!
Ei, na! Chiar asa? Credeti ca afirmatia ca rasismul este unul dintre efectele secundare ale educatiei religioase este o prejudecata? Nenenene. Ar trebui sa (re)cititi Biblia care e plina de rasism si xenofobie. Iisus era si el in ton cu moda si-i privea pe altii din alt neam decat evreii de sus refuzand sa faca bine celor de alt neam inainte ca acestia sa se umileasca.
Matei cap 15
22. Şi iată o femeie cananeiancă, din acele ţinuturi, ieşind striga, zicând: Miluieşte-mă, Doamne, Fiul lui David! Fiica mea este rău chinuită de demon.
23. El însă nu i-a răspuns nici un cuvânt; şi apropiindu-se, ucenicii Lui Îl rugau, zicând: Slobozeşte-o, că strigă în urma noastră.
24. Iar El, răspunzând, a zis: Nu sunt trimis decât către oile cele pierdute ale casei lui Israel.
25. Iar ea, venind, s-a închinat Lui, zicând: Doamne, ajută-mă.
26. El însă, răspunzând, i-a zis: Nu este bine să iei pâinea copiilor şi s-o arunci câinilor.
Da, stiu restul basmului, nu-i nevoie sa-mi scrieti ca dupa ce femeia a recunoscut ca e caine si s-a umilit a fost vindecata. :foottap:
Mie si prietenului meu nedespartit Mordechai Yshamel Buxbaum ne place cum gandesc domnii Bertrand Russell, Karl Popper, Daniel Dennet, Richard Dawkins si multi altii ac ei, nu cei care se uita de sus la semenii lor pentru ca-s cananiti, tigani, negrii sau evrei; cei pe care trebuie sa-i rogi si in fata carora trebuie sa te umilesti ca sa faca un bine care nu-i costa nimic.
Evreii cu Moise au trecut prin marea Rosie si nu au trecut inot...
Prin Noul Testament s-a ajuns la o schimbare a situatiei anterioare.
Apostolii au fost trimisi in alte cetati ca sa propovaduiasca noua lege.
Noua lege ii viza pe toti si nu numai pe evrei.
Din acest motiv evreii s-au suparat foarte tare si au contestat...
Problema in prezent este aceea ca poporul evreu cam pare blestemat desi initial a fost poporul ales de Dumnezeu...
Prin Noul Testament toate popoarele beneficiaza de aceleasi drepturi.
Pe Vechiul Testament puteau exista discutiile invocate de dvs., dar pe Noul Testament nu mai isi au nici locul si nici rostul...
Isus si-a trimis apostolii in alte tari si Andrei a venit in Dacia.
Asa s-a crestinizat poporul dac...
Interesant este faptul si inexplicabil cum de apostolii au putut vorbi in limba tarii respective imediat.
Stiintific...nu se poate lamuri aceasta enigma...
Sub aspect religios se spune ca apostolii au putut vorbi limba tarii unde au mers intrucat s-a pogorat duhul sfant asupra lor...
Astfel, fiecare apostol vorbea cate o limba straina imediat in functie de tara in care se afla...
Referitor la decizia CCR, eu de la inceput am apreciat ca se va admite o astfel de exceptie de neconstitutionalitate.
Religia ortodoxa nu poate fi obligatorie pentru toata lumea.
Am si exprimat acest punct de vedere in trecut pe forum.
Religia crestina da dreptul la libera alegere, la liberul arbitru si nu obliga omul sa aleaga in mod obligatoriu religia crestina.
In consecinta, obligatitivitatea putea incalca chiar si preceptele religioase crestine...din Noul Testament...
P.S.
Desi...poate ca, daca ati fi fost elev nu ar fi stricat sa prindeti cateva ore de religie...chiar daca ar fi fost neconstitutional...ulterior...
Poate, poate, intelegeati ceva...daca ati fi fost atent la ora de religie...
Dar...daca gandeati stiintific nimic nu ati fi inteles...