avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... ce poate face un mediator si un avocat nu?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

ce poate face un mediator si un avocat nu?

Ideea acestui titlu explicativ mi-a venit lecturand mesajele transmise insistent de catre un utilizator, acesta fiind foarte insistent in a sustine pozitia ca nu era necesara reglementarea profesiei de mediator si ca tot ceea ce este indreptatit sa faca un mediator poate face si un avocat.
In consecinta cred ca este necesara o discutie avand tema: ce poate face un mediator si un avocat nu?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:09, 13 Iulie 2009
Multumesc d-lui. biroudemedia pentru restul motivelor, eu lecturez cu mare placere aceste randuri.
Am sa dau un articol din lege , articolul 1 alin.1 si 2 din Legea nr. 192/2006
- Medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate în calitate de mediator, în conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate.
- Medierea se bazeazã pe încrederea pe care pãrtile o acordã mediatorului, ca persoanã aptã sã faciliteze negocierile dintre ele si sã le sprijine pentru solutionarea conflictului, prin obtinerea unei solutii reciproc convenabile, eficiente si durabile.

Si eu intreb (nu pot comenta pentru ca anul aceasta, la facultate am invatat despre mediere) Ce poate face un mediator si un avocat nu ?
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
Ce poate face un mediator si un avocat nu? In principiu nu exista nimic din ceea ce poate sa faca un mediator si un avocat nu ar putea sa faca, insa pentru aceasta avocatul ar trebui sa urmeze un curs de formare profesionala , sa dea un examen si sa fie autorizat de Consiliul de Mediere pentru a figura pe tabloul mediatorilor autorizati. Ideea este ca oricine poate fi mediator , indiferent de studiile superioare pe care le are ( inginer , profesor , medic , etc) , insa nu oricine poate sa fie avocat! Oricum , ca avocat va pot spune ca este foarte interesant sa urmezi un astfel de curs de formare profesionala ...notiunile invatate nu sunt neaparat noi , insa abordarea si perspectiva de abordare sunt cu totul si cu totul inedite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu societatea de asigurari chirnoagacarmen chirnoagacarmen In luna iulie am fost lovita de remorca unui camion,avariindu-mi masina in proportie de 85%.Soferul camionului a fost vinovat de producerea accidentului ... (vezi toată discuția)
Ce este medierea? Iulian81 Iulian81 Eu tot nu inteleg ce este de fapt medirea aceasta??? De ce ar trebui sa mergem la un mediator cu o problema si nu la un avocat? Ce avantaje sunt si ce ... (vezi toată discuția)
Mediere - care parte este obligata sa se prezinte la informare? angelica5 angelica5 Buna ziua. In urma cu 4 luni am fost chemata intr-un proces de custodie comuna ,ca si parata ,de fostul meu sot . Acest proces a fost suspendat iar eu l-am ... (vezi toată discuția)