avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratie ,,asociatia de propietari e legal?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratie ,,asociatia de propietari e legal?

buna seara am o mica problema cu membrii asociatiei....>
1. nu se raspunde la cererile depuse catre asociatie ..
2. nu se raspunde la contestati
3 nu mi se prezinta actele asociatiei nici macar la cerere in scris
4.nu vor sa gasim o zi de comun acord sa imi prezinte actele
5 reg.Fond Rulment,reg.Fond Reparati,Penalizari,Chirii etc.
6 nu au contract de munca nici un membru din asociatie
7 nu vor sa emita P.V de constatare a unor defectiuni
8.inchiriaza fara acordul propietarilor
9 nu prezinta contractele lucrarilor efectuate
CONFORM legi 230/2007 si a H.G 1588/2007 ca propietar am niuste drepturi si asociatia presedintele adm cenzori si comitetu au si ei niste obligati...
Ce pot sa fac si cum pot avea acces la actele asociatie sa pot dovedi ca fura bani,,ingrasa contractele... si nu isi fac treaba... Am dovezi ca celor cu centrala li se baga la plata pe timp de vara si de iarna fochistu,,,si apa calda...Mentionez blocurile au centrala propie iar eu si inca vre,o 5 propietari avem centrale propi individuale ,,e legal sa platesc salariu fochistului mai ales vara?
stiamta doamna ,.,.nu stiun ce lege sti,ti sau ce functie aveti dar e de ras ce spune.ti,,adica daca in cadrul unei discuti in caseria blocuklui iese scandal si cearta ..si imi sunt puse in pericol atat viata si drepturile mele ca cetatean nu am voie sa sun al polkitie ,,e grav,,si apropo,,sc z nu merita efortu sa av lamuresc,,
230/2007 Art. 23 al 4..daca ati sti legea atui sti ca daca cineva nu a fost prezent la adunarea generala si nu i sa adus la cunostinta in scris cum zice legea hotararea adunari g o poate contesta ..scz dar habar nu aveti ..decat copy paste din legea 230/2007 macar cititi.o..seara placuta
Daca vi se incalca dreptul de a consulta documentele asociatiei, conform art.10 din Legea 230/2007, atunci puteti sa va adresati cu o reclamatie scrisa catre primaria de care apartineti. Pastrati orice dovada ca ati parcurs pasii legali si apoi puteti sa chemati asociatia in judecata pentru neindeplinirea art.10.
Puteti arata in instanta toate problele pe care le aveti la indemana, cerand instantei sa oblige asociatia sa va puna la dispozitie documentele.
Puteti da in judecata si primaria pentru ca nu se implica in rezolvarea problemelor de care raspunde prin compartimentul de Relatii cu asociatiile de proprietari (sau cum s-o fi numind acum).

Totusi, sa presupunem ca ajungeti sa vi se dea dreptate in instanta si conducerea asociatiei sa fie obligata sa faca. Aici ajungeti in punctul de unde ati plecat pentru ca, intorcandu-va la asociatie, veti da de aceeasi oameni si nu numai atat, ci si de aceleasi metehne de a repartiza cheltuielile total arbitrar.

Solutia ar fi stat la primarie si in primul rand in asociatia dv. de a-i schimba pe cei ce va conduc.

Nu vreau sa va dezamagesc, dar ma tem ca va aflati intr-o fundatura din care puteti iesi in timp numai daca ii convingeti pe vecinii dv. proprietari sa-i schimbe.

Interventie moderator

Daca vreti sa completati un mesaj pe care l-ati scris si nu ati primit un raspuns intre timp, va rog sa folositi butonul Editeaza pentru a completa un mesaj deja scris. Aveti la dispozitie pentru aceasta 30 minute de la postare. In consecinta va rog sa nu scrieti mai multe mesaje consecutive in acest rastimp de 30 minute.
De asemenea, va atentionez ca pe acest forum este interzisa reclama in favoarea unor persoane fizice sau juridice. Asta ca sa intelegeti de ce v-am sters o serie de postari.
Incercati sa evitati atacul la persoana impotriva unor utilizatori care va raspund.
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
elga50, moderator
@cezar18
1-Si in asociatia de proprietari ca si pe acest forum,se pot clarifica situatii ,suspiciuni prin dialog decent ,cu intelepciune si cu profesionalism - calitati care trebuie sa caracterizeze partile implicate
De pomana se chinuie una dintre parti sa lamureasca,sa aduca dovezi ,daca partea adversa nu stapaneste legislatia,nu tine cont de opiniile mai multor persoane,nu accepta realitatea

2-Sustineti ca nu cunoastem legea,dar dvs sustineti aspecte nereale
daca ati sti legea atui sti ca daca cineva nu a fost prezent la adunarea generala si nu i sa adus la cunostinta in scris cum zice legea hotararea adunari g o poate contesta ..scz dar habar nu aveti .

Eronat !
Dvs preluati numai ceea ce va convine ,fara a tine cont de conditiile in care se pot contesta hotararile unei adunari generale
L nr 230/2007 Art. 26
Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari sau este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia

Este o mare diferenta intre ceea ce sustineti dvs si dispozitia legala in vigoare
3-Totodata,va rog incercati ,daca tot ati inteles sa initiati un subiect ,daca doriti sa ascultati ceva informatii,prezentati-va si exprimati-va cu respect si cu decenta ,nu mai acuzati,nu mai faceti partasi utilizatorii cu persoane din speta dvs.
4-Este o diferenta apreciabila intre realitate si fictiune si greu de crezut
ca in cadrul unei discuti in caseria blocuklui iese scandal si cearta ..si imi sunt puse in pericol atat viata si drepturile mele ca cetatean

Incercati sa fiti coerent si sa continuati tema initial suspusa discutiei
Inca o problema esentiala,pe acest forum se discuta probleme,situatii neclare,prin exprimare decenta fara jignirea sau tacul la persoane
Dar ,nici forumul si nici utilizatorii care inteleg benevol sa aloce timp,interes ,cunostiinte,
experienta,pentru ca sa analizeze si sa se implice in solutioinare-in fapt nu pot schimba ideile preconcepute
@cezar18, consider ca sunt in masura sa va dau si eu un sfat, deoarece, ceea ce dvs. incercati sa faceti, eu fac de 3 ani.
Am expus in tot acest timp, "lupta"mea cu conducerea asociatiei, pe acest forum.
Din cei 3 ani, 2 am fost in comitet. Am incercat sa determin un numar mic de oameni sa respecte legea. Daca nu am reusit, pe toti membrii asociatiei, nici o sansa.!!
Redau o fraza scrisa de @ynocentta, care reda exact situatia :
De pomana se chinuie una dintre parti sa lamureasca,sa aduca dovezi ,daca partea adversa nu stapaneste legislatia,nu tine cont de opiniile mai multor persoane,nu accepta realitatea

SRAP- Serviciul Relatii Asociatii de Proprietari- exista in fiecare primarie.
Nu va asteptati ca la prima sesizare, sa va dea dreptate si sa-i amendeze, oricate dovezi ati avea. Suntem considerati de acei functionari publici, niste reclamagii, care avem ura personala fata de unul sau mai multi membrii din conducere si vrem sa ne razbunam.
Solutia pe care am gasit-o eu, a fost sa-i "bombardez" cu sesizari, sa convoc Comisia de Disciplina pentru sefa SRAP, totul insotit de multe DOVEZI!
In cele din urma, au fost nevoiti sa ma ia in seama si sa amendeze presedintele, exact pentru art.10 din L230/2007.
Am apelat si la instanta, dar nu va sfatuiesc, dureaza prea mult ( 6 luni, pana la prima judecata) am cheltuit cam 2000ron, acum am facut apel, pentru ca nu s-a pronuntat instanta in legatura cu cheltuielile de judecata.
Sa nu considerati ca "nu conteaza banii", asa am zis si eu. Dar acum , cand am vazut ca nimeni din asociatie nu intelege, sensul actiunii mele, imi pare rau de timp si bani.
Ramaneti la varianta primarie, vi se pot solutiona problemele mai rapid si mai ieftin.
Plangere penala, puteti depune la parchet, dar si aici ca timp dureaza peste 6 luni. In plus, asa cum v-a avertizat @ynocentta, conform noului cod penal, cel care reclama trebuie sa dovedeasca cele sesizate, iar daca nu reuseste sau se dovedeste de rea credinta, este sanctionat cu amenda ( sau inchisoare).
In rest, va doresc numai de bine.

Alte discuții în legătură

Reclamatii fara raspuns ContSters332647 ContSters332647 imi cer scuze dar nu stiu daca e legal...si daca am dreptu sa fac acest lucru.. datorita faptului ca asociatia nu imi rasp la cererile depuse si nici nui vor ... (vezi toată discuția)
Raspuns la cerere depusa la asociatia blocului ContSters332647 ContSters332647 Buna ziua..am o intrebare ....am depus cererii la asociatie de 8 luni de zile nu am primit nici un raspuns...ce am cerut in cerere....sa vina cineva sa ... (vezi toată discuția)
Ce sanse de castig are comitetul executiv? marin53 marin53 In blocul in care sant cenzor, comitetul executiv a hotarat \"eliberarea din functie\" a administratorului incadrat cu CIM pentru ca \"nu ati respectat ... (vezi toată discuția)