@cezar18, consider ca sunt in masura sa va dau si eu un sfat, deoarece, ceea ce dvs. incercati sa faceti, eu fac de 3 ani.
Am expus in tot acest timp, "lupta"mea cu conducerea asociatiei, pe acest forum.
Din cei 3 ani, 2 am fost in comitet. Am incercat sa determin un numar mic de oameni sa respecte legea. Daca nu am reusit, pe toti membrii asociatiei, nici o sansa.!!
Redau o fraza scrisa de @ynocentta, care reda exact situatia :
De pomana se chinuie una dintre parti sa lamureasca,sa aduca dovezi ,daca partea adversa nu stapaneste legislatia,nu tine cont de opiniile mai multor persoane,nu accepta realitatea
SRAP- Serviciul Relatii Asociatii de Proprietari- exista in fiecare primarie.
Nu va asteptati ca la prima sesizare, sa va dea dreptate si sa-i amendeze, oricate dovezi ati avea. Suntem considerati de acei functionari publici, niste reclamagii, care avem ura personala fata de unul sau mai multi membrii din conducere si vrem sa ne razbunam.
Solutia pe care am gasit-o eu, a fost sa-i "bombardez" cu sesizari, sa convoc Comisia de Disciplina pentru sefa SRAP, totul insotit de multe DOVEZI!
In cele din urma, au fost nevoiti sa ma ia in seama si sa amendeze presedintele, exact pentru art.10 din L230/2007.
Am apelat si la instanta, dar nu va sfatuiesc, dureaza prea mult ( 6 luni, pana la prima judecata) am cheltuit cam 2000ron, acum am facut apel, pentru ca nu s-a pronuntat instanta in legatura cu cheltuielile de judecata.
Sa nu considerati ca "nu conteaza banii", asa am zis si eu. Dar acum , cand am vazut ca nimeni din asociatie nu intelege, sensul actiunii mele, imi pare rau de timp si bani.
Ramaneti la varianta primarie, vi se pot solutiona problemele mai rapid si mai ieftin.
Plangere penala, puteti depune la parchet, dar si aici ca timp dureaza peste 6 luni. In plus, asa cum v-a avertizat @ynocentta, conform noului cod penal, cel care reclama trebuie sa dovedeasca cele sesizate, iar daca nu reuseste sau se dovedeste de rea credinta, este sanctionat cu amenda ( sau inchisoare).
In rest, va doresc numai de bine.