buna seara am o mica problema cu membrii asociatiei....>
1. nu se raspunde la cererile depuse catre asociatie ..
2. nu se raspunde la contestati
3 nu mi se prezinta actele asociatiei nici macar la cerere in scris
4.nu vor sa gasim o zi de comun acord sa imi prezinte actele
5 reg.Fond Rulment,reg.Fond Reparati,Penalizari,Chirii etc.
6 nu au contract de munca nici un membru din asociatie
7 nu vor sa emita P.V de constatare a unor defectiuni
8.inchiriaza fara acordul propietarilor
9 nu prezinta contractele lucrarilor efectuate
CONFORM legi 230/2007 si a H.G 1588/2007 ca propietar am niuste drepturi si asociatia presedintele adm cenzori si comitetu au si ei niste obligati...
Ce pot sa fac si cum pot avea acces la actele asociatie sa pot dovedi ca fura bani,,ingrasa contractele... si nu isi fac treaba... Am dovezi ca celor cu centrala li se baga la plata pe timp de vara si de iarna fochistu,,,si apa calda...Mentionez blocurile au centrala propie iar eu si inca vre,o 5 propietari avem centrale propi individuale ,,e legal sa platesc salariu fochistului mai ales vara?
Felicitari celor care au curajul sa dovedeasca si sa se zbata pentru a demonstra ca in comitetul blocului sint niste incompetenti si hoti. Si eu ma confrunt cu aceasi problema in blocul unde locuiesc si astazi am venit cu o oferta la sedinta si anume un AUDIT FINACIAR cu o firma specializata. Pe un an de verificare la singe cum se zice platim doar 20 lei pe apartament si la final se face un raport contabil. Locatarii au fost de acord , conducerea NU, ca sa mai cautam si alte oferte dar mai eftin de atit nu cred. Orcum nu scapa de control. Totul e sa te implici si sa nu fii indiferent. =D>
Aici este cheia rezolvarii problemelor intr-o asociatie de proprietari. Implicati-va!
De ce sa va milogiti la actuala conducere a asociatiei sa accepte un audit cand este mai simplu sa alegeti alti oameni in conducerea asociatiei, va va autopropuneti si sa acceptati auditul de care spuneti ca "locatarii au fost deacord".
Pina la urma cred ca o sa luam o firma care sa administreze blocul pentru ca aplica legea si nu mai menajeaza pe nimeni dau exzemplu blocu de linga noi , comitetu a hotarit cei care depasesc doua luni sa le opreasca apa pina platesc, se duc cu Politia locala la usa lor si daca sint tari in gura primesc si amenda si nu au nici o datorie , dar comitetul nostru nu au curaj sa faca acest lucru, protejeaza restantierii din diverse motive, si platim noi pentru ei , de aceia optez pentru firma de administrare. La sedinte nu vine lumea domne, sint nepasatori dar se minuneaza cind vad cit au de plata, de fiecare date nu sintem mai multi de 20 de insi la un bloc cu 100 apartamente si de aceia ,comitetu face ce vrea cu noi, iei fac legea !
Una este administratorul, care de capul lui nu poate opri utilitatile in apartamentele proprietarilor, si alta este ce masuri trebuie sa ia comitetul executiv cu privire la aceasta chestiune.
Daca schimbati administratorul si comitetul ramane cum a fost pana acum, ce-ati facut?
Firma de administrare nu tine loc de comitet executiv.
Iar politia de proximitate ce treaba are cu restantierii? Sau poate politistul cu pricina sta in blocul respectiv si face parte din comitet? Altfel cei la usa carora s-ar duce pentru somarea platii restantelor ar putea sa-i faca reclamatie la locul de munca si-si pierde omul painea.
Fiecare are atributiile lui. Nu incurcati lucrurile....!
ma repet...... am facut sesizari la primarie itm anpc anaf politie si am fost ajutat ,,,inclusiv politia ... eu unu sunt multumit de felu in care am fost primit si cum sau rezolvat cererile mele..legat de comitet si asociatie bl meu ,,au prob grave,,,statutu,comitetu membri nu sunt in regula nu au dreptu sa fie in comitet,,,calculu se face pe m2 ...nu pe cota parte indiv., nu se lucreaza cu un prog cu licienta... angajati nu au contract de munca...nu avem adm ,,,se fac lucrari fara aprobare...nu se instinteaza propietari...se inchireaza spati comune fara acordul propietarilor,,,registru de procese verbale nu e numerotat si p.v nu sunt semnate,,,si multe altele..... se semneaza acte de pers care nu au dreptu... pana pe 9 treb sa rez toate prob daca nu voi merge in instanta,,,, si cel mai tare mi sa dat in scris ca propietari care nu beneficiaza de un spatiu comun platesc utilitatile la acel spatiu find inchiriat la altii...si la caseria asociatiei se plateste chirie,,,, eu am 25 de m2 suprfata si platesc aceasi suma ca unu care are 55 m2 pt reparati pt toate fondurile....plus ca toate hotararile luate in adunarile gen si de comitet nu sunt legale,,,,comitetu are 11 membri si pv sunt semnate de 4 sau maxim 5 membri,,, pv sunt afisate dupa 3 luni de la sedinta si se semneaza dupa alte cateva luni,,,,, sau nu se mai afiseaza,,,,si multe alte prob.....
nu vor sa ma lase sa fac parte din comitet sau sa fiu presedinte,,motivu,,sunt doar de 2 ani in bloc si ei de 32 ,,ce vreau sa fac eu regui noi...app am peste 36 de semnaturi de la propietari care sunt deacord sa ii dam jos,,,asta va fi cadou de craciun,,,,pt gasca blocului,,,si chiar o sa fac expertiza cont ..si toate controalele posibile,,,scz 5000 euro pt un proiect la centrala bl vi se pare ok?..... cu bani astia schimba centrala cu totu,,,,