avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent ajutor, va rog :)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent ajutor, va rog :)

Buna ziua,

la noul loc de munca nu exista fise de post iar printre sarcinile primite, apare si intocmirea acestora. I-am adus la cunostinta angajatorului ca fisele de post trebuie sa fie in concordanta cu COR (explic. el vrea sa delege intocmirea ROI si CCM departamentului vanzari "pentru ca asa vreau eu") si mi-a spus ca va urma COR daca ii prezint un cadru legislativ care prevede concordanta fisa post/cor.

1.Exista un asemenea cadru legislativ? care este? sau ma insel eu si concordanta intre cele doua nu e obligatorie?
2.In cazul in care aceste fise de post/ROI/CCM nu sunt facute de mine, ca si responsabil resurse umane si sunt solicitate de catre inspectorul de munca, raspund pentru ele?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 22:21, 24 Iunie 2009
Va contrazic , Dle Valeriu . La fiecare control avut de la ITM fie pe linie de RM fie de SSM s-a solicitat fisa postului .
Eu nu vad la urma urmei nicio problema in a semna Fisa Postului daca aceasta are prevederi legale si nediscriminatorii etc .
Trebuie verificata cu atentie !
Cred ca obligativitatea semnarii acestor documente decurge tocmai din fisa de post a D-voastra , in caz ca o aveti . :)

PS da , poate intr-o oarecare masura angajatorul are dreptate ca cei de la vanzari cunosc mai bine atributiile ce trebuiesc incluse in fp , dar cu siguranta nu au cunostintele necesare in domeniul legislatiei muncii ca sa o conceapa singuri .

sorry - eu am mentionat de la bun inceput ca functia si cor sunt in concordanta . La inregistrarea unui cim la itm nu va cere functia conf pozitiei cor ??
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2009
H.R. SUPORT , Consultant resurse umane
Se pare ca am gasit ceva: Potrivit art. 15 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, angajatorul are obligatia de incadrare a salariatilor numai pe o functie sau un post din C O R. . Daca fisa postului se intocmeste pe functie iar angajatorul are obligatia de incadrare a salariatilor numai pe o functie sau ocupatie din COR, atunci fisa postului trebuie sa fie in concordanta cu COR... am inteles eu bine? :)
1. Functia/ocupatia inscrisa in CIM trebuie sa fie una specificata in COR si nu una inexistenta acolo.
2. Atributiile postului (din FP) pot sa fie acelea pe care le vrea angajatorul, dar oare salariatul va fi de acord sa semneze o astfel de fisa a postului? De aceea e bine ca la semnarea CIM sa i se dea si fisa postului la semnat. Daca e de acord bine, daca nu, nu. AQcum ce face angajatorul daca salariatul nu vrea sa semneze fisa postului?
3. COR are un caracter orientativ; nu este obligatoriu decat in denumirea functiei/ocupatiei inscrisa in CIM si alte acte oficiale.
4. Cu "romanul care face foamea", nu mai este chiar asa! Eu cred ca s-a mai desteptat lumea, este mai informata cu privire la drepturile pe care le are un salariat si alte drepturi (mai ales daca intra pe acest forum si intraba si i se raspunde).
=D>
Daca aveti nevoie de fp in cadru ldepartamentului de vanzari , sa imi spuneti .
Spor la treaba !
Daca am nevoie, am sa va spun... am sa aflu maine ce s-a hotarat :)

Sunt lamurita... ce nu face un brain storming de genul asta? :)

Acum am sa ii pun frumos in word (ca deh! vorba zboara... si de ce sa zica ca nu l-am informat despre avantaje si dezavantaje?) toate aceste informatii si... vedem.

Va multumesc pentru amabilitate

Alte discuții în legătură

Roi si fisa postului - aducere la cunostinta ContSters38557 ContSters38557 Din dispozitiile CM am vazut ca ROI se aduce la cunostinta angajatiilor. Imi puteti spune practic ce ar putea sa insemne aceasta aducere la cunostinta? Daca ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga angajatorul sa particip la inventar in alta localitate? alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna seara va rog ajutati-ma cu un raspuns, daca se poate pana maine... Am o prietena angajata la o firma din Buc cu fct analist relatii cu clientii. O pot ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati in acte (fisa post, ccm) paria paria In urma cu 1,5 ani m-am angajat la o societate privata unde am semnat doar CIM si, in iulie ac ROI. Acuma... in urma cu cateva zile mi s-a adus spre semnare ... (vezi toată discuția)