avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent ajutor, va rog :)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent ajutor, va rog :)

Buna ziua,

la noul loc de munca nu exista fise de post iar printre sarcinile primite, apare si intocmirea acestora. I-am adus la cunostinta angajatorului ca fisele de post trebuie sa fie in concordanta cu COR (explic. el vrea sa delege intocmirea ROI si CCM departamentului vanzari "pentru ca asa vreau eu") si mi-a spus ca va urma COR daca ii prezint un cadru legislativ care prevede concordanta fisa post/cor.

1.Exista un asemenea cadru legislativ? care este? sau ma insel eu si concordanta intre cele doua nu e obligatorie?
2.In cazul in care aceste fise de post/ROI/CCM nu sunt facute de mine, ca si responsabil resurse umane si sunt solicitate de catre inspectorul de munca, raspund pentru ele?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 22:21, 24 Iunie 2009
Fisa postului este intocmita de comp. resurse umane, daca vreti va trimit un model sa vedeti, eu fac aceste fise de post de 15 ani, am adaptat fisa postului in functie de cerintele celor care veneau in inspectie ( ISO, RENAR sau ANM). Insa aceste fise de post cand am ajuns la sarcini de serviciu, am chemat fieare sef al locului de munca, pentru ca ei stiu cum isi desfasoara activitatea. Intr-o societate trebuie sa aveti ORGANIGRAMA SOCIETATII, de aici deriva STAT DE FUNCTIUNII, dupa aceea avem fisa posturilor pe care le-am prevazut in fircare copartiment. Fisa postului este a functiei sau meseriei, nu a persoanei care o primeste. Se intampla sa avem cateva sarcini suplimentare care nu sunt pentru posturile respective, atunci facem decizie si vom specifica aceste atributii care nu au nimic in comun cu postul pe care il ocupa persoana respectiva.
In mod normal ar trebui sa sesizati I.T.M.,cu atat mai mult daca aceasta situatie va afecteaza
Imi exprim o parere si eu.
Singura obligatie pe care o stiu este ca incadrarea din contractul de munca sa corespunda unui cod COR.

Eu am facut mereu o distinctie intre functie (din CIM) si post, pentru ca nu pentru orice post s-au gasit mereu corespondente in COR.

Posturile si denumirele lor sunt inscrise in organigrama si pot fi denumite dupa cum doreste /considera angajatorul.
Fisa de post poate le fel contine sarcinile considerate de angajator ca revin postului creat de el.

Pe un anumit post pot sa angajez oameni cu functii(cf COR) diferite daca vreau, ca angajator.
De exemplu post sa am post de eu stiu.. analist strategie vanzari si pe el sa angajez oameni pe care sa-i incadrez : inginer, economist, functionar economic.. de ce nu?

Si fata de problema userului initial, cre ca decat sa fiti suparata ca a dat altcuiva sarcini de care de obicei se ocupa RU, cea mai buna abordare este sa colaborati aducand imbunatatirile necesare acolo unde va fi nevoie. Ce putin la intocmirea ROI si CCM cu siguranta veti avea multe lucruri utile de adus, cred eu, si asa angajatorul va vedea ca un IRU are si el rolul lui, chiar important in conceperea acestor documnete.
Buna ziua... din nou,

m-au ajutat foarte mult sfaturile/parerile/opiniile din experienta voastra :) de aceea indraznesc sa revin cu alte intrebari:

1.Din cate stiu eu, nu este legal sa specfici in fisa de post a unui angajat la capitolul sarcini de serviciu fraza " indeplineste orice alte atributii si raspunderi stabilite prin decizii, ordine, instructiuni si dispozitii ale conducerii si/sau sefului ierarhic" - dar daca aceasta fraza apare in fisa postului? exista vreun articol de lege care se specifice ilegalitatea ei? in caz de refuz a consecintelor acestei fraze.... ce urmeaza?

2.Daca fisa postului este datata/semnata ulterior semnarii CIM (la vreo luna diferenta) ce consecinte sunt/

3.Are cineva vreun model de fisa postului perfecta (imbatabila atat pentru salariat cat si pentru angajator) pentru agenti vanzari?

Multumesc
Adresa de mail pe mesaj privat e ok ?

Alte discuții în legătură

Roi si fisa postului - aducere la cunostinta ContSters38557 ContSters38557 Din dispozitiile CM am vazut ca ROI se aduce la cunostinta angajatiilor. Imi puteti spune practic ce ar putea sa insemne aceasta aducere la cunostinta? Daca ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga angajatorul sa particip la inventar in alta localitate? alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna seara va rog ajutati-ma cu un raspuns, daca se poate pana maine... Am o prietena angajata la o firma din Buc cu fct analist relatii cu clientii. O pot ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati in acte (fisa post, ccm) paria paria In urma cu 1,5 ani m-am angajat la o societate privata unde am semnat doar CIM si, in iulie ac ROI. Acuma... in urma cu cateva zile mi s-a adus spre semnare ... (vezi toată discuția)