avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent ajutor, va rog :)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent ajutor, va rog :)

Buna ziua,

la noul loc de munca nu exista fise de post iar printre sarcinile primite, apare si intocmirea acestora. I-am adus la cunostinta angajatorului ca fisele de post trebuie sa fie in concordanta cu COR (explic. el vrea sa delege intocmirea ROI si CCM departamentului vanzari "pentru ca asa vreau eu") si mi-a spus ca va urma COR daca ii prezint un cadru legislativ care prevede concordanta fisa post/cor.

1.Exista un asemenea cadru legislativ? care este? sau ma insel eu si concordanta intre cele doua nu e obligatorie?
2.In cazul in care aceste fise de post/ROI/CCM nu sunt facute de mine, ca si responsabil resurse umane si sunt solicitate de catre inspectorul de munca, raspund pentru ele?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 22:21, 24 Iunie 2009
1. Specialistii in resurse umane recomanda sa nu se scrie in fisa postului o propozitie de genul "indeplineste orice alta sarcina trasata de...". Poate da nastere la abuzuri din partea angajatorului care poate gasi oricand un motiv de sanctionare sau concediere.
2. Fisa postului trebuie sa cuprinda exact atributiile pe care trebuie sa le indeplinesaca salariatul. daca e nevoie se face un o anexa la fisa postului cu sarcinu suplimentare.
3. Daca fisa postului se semneaza dupa incheierea CIM (sau daca se modifica ulterior prin anexa sau act aditional) prevederile ei intra in vigoare de la data semnarii de luare la cunostinta.
Sau cel putin mentionati: indeplineste alte sarcini in limiat competentelor si naturii postului"
1. Din experienta mea, nu poti trece in fisa postului toate atributiile postului respectiv, pentru ca este foarte greu, ar trebui sa ai o fisa de post cu cel putin 20 de pagini (vorbesc de fisele de post foarte complexe), atunci am gasit o fraza care este practica, o folosesc de peste 2 ani .

Nota:
Prezenta fisa de post precizeaza principalele atributii si nu contine o descriere exhaustiva a tuturor indatoririlor de serviciu.

Astept si parea dvs. ! credeti ca procedez corect ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
Sunt de acord cu tine, nu poti face un roman al tuturor sarcinilor detaliate, de aceea eu am folosit aproximativ exprimarea spusa mai sus.
Va multumesc tuturor... stiam eu ca acest forum imi va fi de folos :)

Alte discuții în legătură

Roi si fisa postului - aducere la cunostinta ContSters38557 ContSters38557 Din dispozitiile CM am vazut ca ROI se aduce la cunostinta angajatiilor. Imi puteti spune practic ce ar putea sa insemne aceasta aducere la cunostinta? Daca ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga angajatorul sa particip la inventar in alta localitate? alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna seara va rog ajutati-ma cu un raspuns, daca se poate pana maine... Am o prietena angajata la o firma din Buc cu fct analist relatii cu clientii. O pot ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati in acte (fisa post, ccm) paria paria In urma cu 1,5 ani m-am angajat la o societate privata unde am semnat doar CIM si, in iulie ac ROI. Acuma... in urma cu cateva zile mi s-a adus spre semnare ... (vezi toată discuția)