avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... sng si inm
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

sng si inm

Buna. Am o prietena care da impreuna cu mine, la inm. Dar, ea doreste sa dea si la sng. Ce face daca reuseste la amandoua? Are posibilitatea sa aleaga doar unul ? Exemplu , reuseste la amandoua, alege...sa zicem inm, ce se imtimpla cu examenul validat de la sng?
Pur si simplu zice...pai am luat si acolo...nu mai vin la voi.:innocent: Sau viceversa?
Aveti vreun raspuns?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: fcam , utilizator 18:06, 5 Decembrie 2011
Stie cineva in cat timp se elibereaza cazierul fiscal?
Saluti,
In Buc se da in 15-2omuin cazierul fiscal si judiciar la fel.
ENGFULL a scris:

si eu am prb asta am 5 ani cu tot cu cei 2 de crestere copil
am mai scris pe aici si a m pus intrebari pe tema asta ...... pornind de la un art al d-nei drd cioriciu care este de opinie ca vechimea in specialitate este o forma a vechimii in munca si deci cei 2 ani de crestere copil intra
insa sunt multi care contesta acest lucru
eu am scris si la CSM si am rugat sa -mi precizeze opinia lor vizavi de aceasta prb dar mi-au raspuns ceva de genul : verificarea indeplinirii conditiilor este de competenta exclusiva a comisiei de examinare
dupa care mi-au citat art 18 (parca )din legea 7 de aprobare a OUG 148/2005 privind cresterea copilului
cu alte cuvinte ..... inscrie-te si v a hotari Comisia
iata si unde poti vedea discutia www.avocatnet.ro/content/for...


Va pot lamuri eu in privinta admiterii la magistratura (prin incadrare directa, prin concurs, daca e indeplinita conditia vechimii efective de 5 ani in profesie juridica)
In martie am depus dosarul pt admitere - aveam vechime de 5 ani si cateva luni (alcatuiti din 2 ani efectiv lucrati si 3 ani concediu crestere copii)
Raspunsul de la CSM inainte de a-mi depune dosarul a fost acelasi ca si pt engfull - ...este de competenta exclusiva a comisiei de examinare
Dar rezultatul verificarii conditiilor a fost negativ...neindeplinirea cond de vechime prev de art...alin...L303
Deci CONCEDIUL DE CREST SI INGRIJIRE nu e asimiliat VECHIMII IN SPECIALITATE JURIDICA, desi de la juudecatorie am o adresa a curtii de apel prin care acesta periada este avuta in vedere ca vechime in specialitate pt cei din sistemul judiciar (magist, grefieri) atunci cand se pune problema promovarii, dr salariale...etc
BAFTA la toti la examene!!!!!
Referitor la raspunsul anterior, cunosc un caz concret, adica o mamica consilier juridic care dupa3 ani de munca efectiv si 4 ani concediu de maternitate a intrat pe un post de judecator la ultimul examen organizat in aprilie.Daca i-ar fi respins dosarul era pregatita pt. contestatie in baza L148/2005 privind sustinerea familiei. Dar nu a fost cazul si i s-a socotit vechime in munca perioada de concediu de ingrijire copil.
minunat !!!!
2 cazuri aceeasi situatie 2 raspunsuri .....
multumim pt raspunsuri

Alte discuții în legătură

Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Vechime juridica claudel1982 claudel1982 Sunt Gabriela si as dori sa stiu daca mi se va recunoaste vechimea ca si grefier cu studii superioare juridice chiar daca sunt momentan incadrata pe un post ... (vezi toată discuția)
Licentiata in drept ! cum pot deveni procuror neavand anii de vechime in campul muncii? annynna annynna buna ziua! va rog mult sa ma ajutati cu un sfat,cum pot deveni procuror? am absolvit fac de drept dar nu am anii de vechime in acest sector de activitate. va ... (vezi toată discuția)