avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari fara Presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari fara Presedinte

bun gasit

pe scurt:

1 - achizitionez locuinta ( apart )
2 - doresc sa cunosc presedintele si administratorul
3 - aflu ca presedintele si-a dat demisia
4 - nu exista vice.
5 - comitetul executiv este doar teoretic ( cand le-am spus ca raspund penal, au replicat ca de fapt nu sunt in comitet, ci doresc sa se implice doar )
6 - mai aflu ca administratorul si-a preluat functia in urma cu un an , atunci cand vechiul administrator "a renuntat" din cauza unor probleme ( gauri ) legate de bani , dar ca nu exista un proces verbal de "predare-primire".

intrebari:

1. un presedinte poate demisiona pur si simplu? el nu raspunde in fata niciunei institutii ?
2. daca nimeni nu doreste sa preia functia de pres., cum poate functiona o asociatie de proprietari?
3. am fost rugat de administrator sa preiau functia de presedinte ... in ce conditii este corect si legal sa fac asta ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: tatutzul , utilizator 17:35, 26 Noiembrie 2014

1-In cazul dvs titlul subiectului supus discutiei asociatie de proprietari fara presedinte este gresit deoarece dvs si restul locatarilor in bloc ANL,detineti calitatea de chirias
Verificati responsabil topicul initial si ve-ti constata diferenta evidenta intre cereri
In topicul initial nu ati facut nicaieri precizarea
in ce conditii este corect si legal sa preiau aceasta functie,
,astfel incat nu este intemeiata atitudinea dvs de a certa pe cei care va raspund
2-
prin intrebarile mele incerc sa captez atentia unui presedinte de asociatie care are habar despre implicatiile legale ale existentei sale in functie, ca sa imi poata sugera care sunt primii pasi in preluarea unei astfel de functii.

Este regretabil daca dupa ce vi s-a indicat norma in vigoare nu ati inteles esentialul care opereaza in cazul dvs
Dvs ca simplu chirias ,conform dispozitii in vigoare-mai sus concret mentionate-nu puteti accede la obtinerea responsabilitatii de presedinte de asociatie de proprietari pentru ca nu sunteti proprietar de apartament
Acesta este motivul pentru care la dvs in imobil nimeni nu preia functia,deoarece nu intruneste conditia legal prevazuta de a detine calitatea de proprietar de apartament
3-Prezentul forum are un regulament,iar utilizatorii discuta subiecte,spete,alocand voluntar timp,experienta,cunostiinte profesionalism
In aceasta situatie este total anormal si indecent ca dupa ce vi se raspunde,dvs sa va exprimati prin
stie cineva despre ce vorbesc ... sau am nimerit siteul gresit ?

@elga

Initiatorul topicului nu a facut precizarea a fi proprietar,ci
achizitionez locuinta
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
ynocentta, utilizator
@ynocentta
Unde scrie ca utilizatorul este chirias sau ca nu exista proprietari in bloc?
mda ....

sa reaiu un pic tema:

1 - sunt proprietar
2 - ca orice cetatean cu drepturi, ma interesez de persoanele care gestioneaza utilitatile locuintei mele ( in speta apa si caldura )
3 - una lipseste ( presedintele ), alta se scalda in ape tulburi ( adm )
4 - din motive lesne de inteles sunt rugat ( deci nu doresc ) sa preiau fct de pres.
5 - pt ca, profesional, am trecut prin fct de conducere, stiu ce inseamna asta si ma gandesc sa cer documente
6 - logic, gasesc de cuviinta ca trebuie sa existe o continuitate si o responsabilitate in fata legii
7 - constat cu surprindere ca, desi As de Prop functioneaza prin legile romanesti, Conducatorii ei sunt Dumnezeu pe Pamant si nu raspund in fata nimanui ( oare ?)

ce asteptam de aici ?

ceva de genul :

1 - "Bai nene !!! Daca din urmatoarele documente nu se pupa soldurile ale cu alea, nu te baga"
2 - "Stimabile !!! Daca nu se pupa soldurile, inseamna ca s-au pierdut pe drum niste bani "
3 - "Daca zici ca Adm nu are proces vb de predare - primire ( stiu asta pt ca am asistat la o sedinta aprinsa a comitetului executiv ), iar Pres pleaca cum vrea el, ceva pute, si s-ar putea la un mom dat sa ti se taie ( adica intregului bloc ) utilitatile pentru neplata"
4 - "Poti sa preiei ( de la cine ? ) cu proces verbal de la momentul 0, si sa stergi trecutul asociatiei cu buretele"
5 - "Domnule potential viitor Pres, vezi ca exista in cadrul Primariei, Biroul de monitorizare a asociatiilor de proprietari - te pot ajuta ei"

ca raspunsuri primesc ? .............................................................
Daca ne dati adresa condominiului venim noi si va punem totul la punct, dar sa incasati salariu dumneavoastra, noi o facem "de bunavoie si nesiliti de nimeni".
Daca ne luati cu :

1 - "Bai nene !!! Daca din urmatoarele documente nu se pupa soldurile ale cu alea, nu te baga"
2 - "Stimabile !!! Daca nu se pupa soldurile, inseamna ca s-au pierdut pe drum niste bani "
3 - "Daca zici ca Adm nu are proces vb de predare - primire ( stiu asta pt ca am asistat la o sedinta aprinsa a comitetului executiv ), iar Pres pleaca cum vrea el, ceva pute, si s-ar putea la un mom dat sa ti se taie ( adica intregului bloc ) utilitatile pentru neplata"
4 - "Poti sa preiei ( de la cine ? ) cu proces verbal de la momentul 0, si sa stergi trecutul asociatiei cu buretele"
5 - "Domnule potential viitor Pres, vezi ca exista in cadrul Primariei, Biroul de monitorizare a asociatiilor de proprietari - te pot ajuta ei"

Inseamna ca nu stiti "cu ce se mananca" o contabilitate primara, nu aveti cunostinte de asociatii, eu cred ca mai bine va vedeti de treaba, ca asociatia de proprietari si carne de porc sunt lucruri grele!
Daca nu stiti ca o asociatie de proprietari nu se sterge cu buretele si se ia de la zero, ca trebuie sa aiba continuitate, ca arhiva se tine un anumit numar de ani, atunci este inutil sa vorbim degeaba!!!

pai nu stiu, de aceea am cerut un pic de ajutor - sa pot sa plec cu analiza de undeva - ce e asa greu ?

deci ?

Alte discuții în legătură

Asociatie fara presedinte apt4bm apt4bm Buna, asociatia de proprietari in blocul nostru a fost infiintata in 2001. de atunci cei care apareau trecuti ca membrii ai comisiei de cenzori au vandut ap ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)
Cine este seful? elga50 elga50 Cine este seful unei Asociatii de proprietari pe cale administrativa si in ce lege se prevede acest lucru. Cine sanctioneaza o Asociatie de proprietari / ... (vezi toată discuția)